Srovnání bankovních půjček online | VímVíc.cz

Srovnání bankovních půjček online

26. 12. 2022

V České republice jsou nejvíce rozšířené bankovní půjčky. Klienti věří bankovním půjčkám a vybrat si půjčku od bank je pro ně sázkou na jistotu, že získají solidní podmínky a záštitu jedné z velkých českých bank. Některé nebankovní společnosti nabízí také výhodné a zajímavé podmínky, ale pokud klient neřeší specifické situace (mám exekuci a potřebuji půjčku, insolvenční řízení atd.), dává přednost bankovním půjčkám. Na trhu půjček je mnoho půjček od bank. Jaká je nejlevnější bankovní půjčka pro každého a proč je nejvýhodnější půjčka od banky?

Bankovní půjčky

Bankovní půjčky pro každého

Vybrat výhodnou bankovní bankovní půjčku pro každého je cílem všech žadatelů o půjčku od banky. Pokud přijde zájemce o půjčku do banky a řekne ,,mám exekuci a potřebuji půjčku", banka mu bohužel nemůže schválit půjčku ihned na bankovní účet. O flexibilní bankovní půjčku nemohou žádat ani lidé, kteří jsou v insolvenčním řízení, jsou vedeni v exekučním nebo insolvenčním rejstříku či lidé, kteří jsou vedeni v dalších registrech dlužníků.

Takové typy úvěrů nejsou půjčky pro každého. To je nutné zmínit hned na začátku. Bankovní půjčky jsou poskytovány bankovními institucemi a tyto instituce si detailně ověřují platební bonitu všech svých potencionálních klientů. Chrání tím sebe, ale také klienty. Všechny bankovní instituce jsou kontrolovány Českou národní bankou (ČNB). V České republice existuje několik druhů bankovních půjček online ihned:

Hypotéky jsou dnes nabízené jako několik druhů hypoték (na dům, na byt, na rekonstrukci, převedení hypotéky, americká hypotéky), podnikatelské půjčky nenabízí všechny bankovní instituce a jistě se nejedná o půjčky pro každého. Kontokorent umožňuje klientům čerpat peníze, které reálně nemá na účtu. Konsolidace půjček a refinancování úvěrů nabízí snížení splátek dosavadních půjček a získání lepších podmínek.

V České republice klienti nejčastěji vyhledávají spotřebitelské úvěry na cokoliv, tzv. bezúčelové půjčky. Spotřebitelské úvěry se dělí na účelové a bezúčelové. Účelové bankovní půjčky online ihned jsou hypoteční úvěry, leasingové úvěry nebo nákupy zboží na splátky. U klasických spotřebitelských úvěrů na cokoliv záleží pouze na klientovi, kolik a za co utratí z celkově vypůjčené částky. S ohledem na dobu splácení se dále rozlišují krátkodobé půjčky, střednědobé půjčky a dlouhodobé půjčky.

Nejvýhodnější půjčky: Výhody půjček od bank

Obecně se dá říci, že půjčky od bank jsou nejvýhodnější půjčky na trhu. Bankovní půjčky online jsou častěji výhodnější než nebankovní půjčky, ale neplatí to vždycky. I některé nebankovní společnosti nabízí velmi solidní podmínky, které mohou často konkurovat i nabídkám nejlevnějších bankovních půjček. Další výhodou půjček ihned na bankovní účet je většinou příznivější úroková sazba či roční procentní sazba nákladů (RPSN). Poslední podmínkou a zároveň nutností při žádosti o bankovní půjčku je dobrá platební bonita, která chrání banku i klienta před komplikacemi v případě nesplácení úvěru.

Nevýhody bankovních půjček online

Někteří žadatelé o bankovní půjčku online by mohli říct, že je nevýhodou bankovních půjček přísnější schvalovací proces. Banky tím chrání jak sebe, tak potencionálního klienta. V případě, že by klient neměl dobrou platební bonitu, hrozilo by, že nebude moct bankovní půjčku online ihned řádně splácet. Tím by se klient dostal do ještě větších finančních problémů a nakonec by se mohl ocitnout v dluhové pasti, ze které je těžké dostat se zpět.

Pokud klient neprojde schvalovacím procesem bankovní společnosti, neměl by se hned pokoušet o získání půjčky u nebankovní společnosti. Ne všechny spotřebitelské úvěry jsou půjčky pro každého. V tomto případě je doporučováno zjistit, proč klient nezískal půjčku od banky a teprve poté se může klient rozhodnout, zda požádat o půjčku ihned na bankovní účet jinde.

Nejlevnější bankovní půjčka

Velká část českých bank umožňuje vyřízení bankovní půjčky online.. Jsou však banky, kde klienti mohou vyřídit bankovní půjčku pouze fyzicky na pobočce. Existují také případy, kdy do určité částky může klient zažádat o bankovní půjčku online, ale nad tuto částku už musí zažádat pouze osobně na pobočce banky. Klienti si v současné době nedokáží představit, že by svou půjčku nevyřídili online. Bankovní půjčka online by měla být v 21. století internetu a výpočetní techniky samozřejmostí. Klienti mají rádi své pohodlí a je pro ně nejjednodušší žádat o bankovní půjčku online z pohodlí svého domova, proto je bankovní půjčka online tím nejlepším řešením.

Aby klient narazil na nejvýhodnější a nejlevnější bankovní půjčku na míru, je potřeba do výběru investovat nějaký čas. Ještě před samotným podpisem úvěrové smlouvy je vhodné využít úvěrovou kalkulačku nebo srovnání bankovních půjček. Úvěrová kalkulačka je internetový formulář, který je často k nalezení na webových stránkách poskytovatele bankovní půjčky. Klient zadá do úvěrové kalkulačky výši celkové půjčky od banky a dobu splatnosti. Kalkulačka následně vyčíslí měsíční splátky, úrokovou sazbu a sazbu RPSN. Díky tomuto nástroji může klient najít nejlevnější bankovní půjčku na trhu.

Srovnání bankovních půjček

Klienti si chtějí vybrat nejlevnější bankovní půjčku na úvěrovém trhu. S tím může pomoci úvěrová kalkulačka nebo srovnání půjček online. Srovnání bankovních půjček s sebou přináší řadu výhod, které klientovi pomohou s výběrem nejvýhodnější půjčky od banky. Online srovnání bankovních půjček například poskytuje porovnání všech bankovních půjčky na jednom místě. Klient dále vidí, jaká bude výše měsíční splátky a jak dlouho bude splácet půjčku online. K dispozici jsou také úvěrové kalkulačky, kde si mohou klienti podrobně navolit, kolik a za jakých podmínek si mohou zažádat půjčku ihned na bankovní účet.

Nejlevnější bankovní půjčka není vždy zákonitě nejlepší bankovní půjčka dostupná na trhu. Klienti musí sledovat všechny faktory bankovní půjčky online, nejen výši měsíční splátky a úrok. Klienti by měli sledovat úrokové sazby a roční procentní sazbu nákladů (RPSN). Dále je důležité pročíst si podmínky a zjistit , jaké hrozí pokuty a poplatky v případě řádného nesplácení, a zda je možnost pojištění půjčky, předčasného splacení či navýšení půjčky. Všechny tyto faktory rozhodují, zda je konkrétní bankovní půjčka výhodná nebo není a zda je to bankovní půjčka pro každého.

Na trhu jsou i nejlepší nebankovní půjčky online. Pro srovnání mohou potenciální zájemci vyzkoušet srovnávače nejlepších nebankovních půjček online.

Bankovní půjčka ihned na bankovní účet je pro klienty, kteří si potřebují vypůjčit peníze rychle a jednoduše. Ideální představa půjčky pro každého je sjednání online za pár minut, vedení a sjednání zdarma, příznivý úrok a sazba RPSN. Různé situace může nasimulovat kalkulačka úvěru nebo srovnání půjček. Je však nutné myslet na to, že půjčka od banky zatíží rozpočet na další měsíce, často i roky a klient si musí být jistý, že dokáže bankovní půjčku pravidelně a řádně splácet. Za jedny z nejvýhodnějších půjček od bank jsou klienty považovány tyto:

  • Air Bank půjčka
  • Půjčka Česká spořitelna
  • mBank půjčka mPůjčka Plus
  • Bankovní půjčka MONETA
  • KB půjčka
  • Raiffeisenbank půjčka

Air Bank půjčka

Mezi českými klienty je oblíbená Air Bank půjčka. Air bank se od samého začátku svého vzniku snaží odlišit od ostatních velkých bank. Air Bank půjčka má nyní časově omezenou akci, kdy je úrok od 4,9 % p.a. Klientům jsou k dispozici 2 měsíce splátkových prázdnin, nesmyslné poplatky zde nejsou. Klienti si mohou s Air Bank půjčkou vzít od 5.000 Kč do 1.200.000 Kč.

Půjčka Česká spořitelna

Půjčka Česká spořitelna je jednou z nejstarších a nejvyužívanějších bankovních půjček v České republice a pořád si drží své příznivce, kteří na ni nedají dopustit. Půjčka Česká spořitelna je výjimečná v tom, že svým klientům odpustí až 15 splátek při řádném splácení. Poskytnutí bankovní půjčky je zdarma, sjednání online je samozřejmostí. Klient si může půjčku České spořitelny přizpůsobit svým možnostem. Půjčení peněz je nabízené od 2.000 Kč do 2.500.000 Kč.

mBank půjčka mPůjčka Plus

Bankovní půjčka mBank půjčka má název mPůjčka Plus. mBank nabízí půjčení peněz od 10.000 Kč do 1.000.000 Kč s úrokem od 5,99 % p.a. Bankovní půjčka ihned na bankovní účet se dá zřídit online během několika minut. mBank půjčka mPůjčka Plus může mít nižší úrok o 2 % díky sjednanému pojištění schopnosti splácet. Noví klienti mBank mohou podepsat úvěrovou smlouvu na pobočce nebo si ji nechat zaslat kurýrem.

Bankovní půjčka MONETA

MONETA Money Bank nabízí na své webové stránce moneta.cz několik druhů půjček. Bankovní půjčka MONETA na cokoliv .nabízí roční úrok od 6,3 %. Peníze jsou klientovi připsány na účet do 5 minut od online podpisu smlouvy. Bankovní půjčka MONETA je poskytována zdarma při sjednání online. Sjednání MONETA půjčky na pobočce nebo přes telefon je účtováno poplatkem 1.995 Kč. Klienti si mohou na moneta.cz sjednat půjčku od 5.000 Kč do 1.500.000 Kč. Bankovní půjčka MONETA má zpoplatněné předčasné splacení půjčky nebo její části.

KB půjčka

Bankovní půjčka s názvem Osobní půjčka je k nalezení u Komerční banky. KB půjčka má rozmezí od 10.000 Kč do 2.500.000 Kč a je finance je možné využít na cokoliv. KB půjčka je vyřízená online během pár kliknutí, předčasné splacení je zdarma a klienti si sami nastaví výši a termíny splátek. KB půjčka nemá žádné skryté poplatky a umožňuje sjednat si pojištění schopnosti splácet.

Raiffeisenbank půjčka

Minutová půjčka Raiffeisenbank má pro klienty připravený úrok od 6,7 % ročně. Raiffeisenbank půjčka na cokoliv je poskytována od 5.000 Kč do 800.000 Kč. Sjednání Minutové půjčky Raiffeisenbank je přes internet hotové do 3 minut. Mimořádné splátky i předčasné splacení je kdykoliv zdarma. Raiffesenbank půjčka je flexibilní, klienti si mohou sami nastavit termín splátek.

Výše je vidět, jak je důležité srovnání bankovních půjček, protože české banky nabízí velmi podobné podmínky a klienti musí důkladně zvážit, jaká půjčka od banky je tou nejlevnější bankovní půjčkou na míru. Nejvýhodnější půjčka od banky neznamená automaticky tu nejlepší bankovní půjčku ihned na bankovní účet. Nestačí pouze sledovat výši měsíční splátky, důležitá je také úroková sazba, možnost předčasného splacení nebo mimořádných splátek, pojištění úvěru a poplatky v případě řádného nesplácení úvěru.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Investice a spoření Peníze Půjčky Návody