Jak na nejlepší a nejvýhodnější půjčku po koronavirové krizi? | VímVíc.cz

Jak na nejlepší půjčku po koronavirové krizi?

19. 08. 2020

První vlna koronavirové krize pomalu skončila, lidé zažívají v mnoha ohledech netradiční léto a svět se pomalu připravuje na další vlnu koronaviru. Během první vlny mělo mnoho lidí možná pocit, že se svět, ekonomika a život na 2 měsíce úplně zastavil a v mnoha případech tomu tak doopravdy bylo. Mnoho lidí se ocitlo v existenciální a finanční krizi, kdy museli řešit ztrátu zaměstnání, uzavření svého pracoviště, výrazně nižší příjmy celé rodiny a všechny tyto a další problémy spojené s koronavirem vedly k velkým finančním potížím, které lidé během karantény řešili. Někteří zvládli, s ohledem na dobu, karanténu ještě relativně dobře, ale problémy se dostavily nyní nebo rodina již vyčerpala svou finanční rezervu apod. Lidé opět využívají pomoci půjček a je pro ně důležité vybrat nejlepší půjčku po koronaviru.

půjčka po koronavirové krizi - jak na ni

Nejlepší půjčka po koronavirové krizi

Ať už má klient jakékoliv důvody, je potřeba se nad výběrem půjčky předem zamyslet a dobře si spočítat schopnost úvěr splácet. Půjčky jsou věčné a je po nich poptávka snad v každé době: když se státu a občanům daří, když se jim naopak nedaří, když jsou lidé šťastní nebo nešťastní apod, proto i půjčka po koronaviru je velmi vyhledávaným finančním produktem. Předpoklady pro schopnost úvěr řádně splácet by ale měly být vždy a bezvýhradně. Pokud je klient ve velké finanční tísni, ztratil například zaměstnání, půjčka rozhodně není nejšťastnějším řešením a může jeho i celou jeho rodinu přivést do velkých finančních problémů, obzvlášť v případě nebankovní půjčky bez registru. V případě, že klient ví, že bude schopný úvěr řádně splácet, nic nebrání tomu porozhlédnout se po nejlepší půjčce právě pro něj.

Jak vybrat nejlepší půjčku?

Půjčka online schválení – to by byla nejlepší půjčka. Než se však klient rozhodne oslovit finanční instituce a začne hledat tu nejlepší půjčku pro něj, je potřeba ujasnit si několik bodů. V první řadě musí klient přesně vědět, na co si půjčuje. Od toho se odvíjí i druhý bod, kdy klient musí znát výši půjčky, kterou potřebuje na financování něčeho důležitého a nezbytného. Klient by si nikdy neměl půjčovat na zábavu, dárky, dovolené a další zbytečnosti, které nejsou nezbytně důležité. Člověk by si mohl myslet, že je to samozřejmé, a že na zábavu a zbytečné utrácení si snad nikdo půjčovat nemůže. Bohužel ano, pořád se objevují případy, kdy si klienti půjčují na zbytečnosti.

Klient, který se rozhodne, že využije služeb půjčky, musí také myslet do budoucnosti. První velké rozhodnutí ho čeká, zda zvolí krátkodobou půjčku nebo dlouhodobou půjčku. V obou případech si klient musí spočítat, zda bude schopný půjčku splácet a jak moc výše měsíční splátky zatíží jeho rozpočet, případně rodinný rozpočet.

Jaký je rozdíl mezi krátkodobou a dlouhodobou půjčkou? Krátkodobé půjčky mají obvykle splatnost od 1 měsíce do 3 měsíců maximálně. Naopak dlouhodobé půjčky mají obvykle splatnost od 1 roku až do výše několika desítek let, to bývají obvykle hypotéky nebo miliónové půjčky.

Jak postupovat při výběru nejlepší půjčky?

  • Klient si musí přesně určit, na co si půjčuje.
  • Klient si musí spočítat výši požadované půjčky.
  • Klient musí sledovat RPSN a úrokovou sazbu půjčky.
  • Klient musí detailně pročíst smluvní podmínky půjčky.
  • Klient nesmí v žádosti o půjčku nikdy lhát.

Nutno říci, že poslední bod, kdy klient nesmí v žádosti o půjčku nikdy lhát, je velmi důležitý. Pokud klient v žádosti o půjčku zalže, musí počítat s nejhorším: úvěr mu bude zamítnut, poruší-li smluvní podmínky, mohou ho čekat vysoké pokuty nebo nebude schopný úvěr splácet. Půjčka s sebou přináší sama o sobě velká rizika pro poskytovatele i žadatele, proto k sobě musí být obě strany maximálně upřímné.

Půjčka online

V současnosti, i s ohledem na strach z nákazy koronavirem, se lidé naučili většinu věcí řešit online nebo telefonicky a nechtějí navštěvovat kamenné pobočky, pokud to není nevyhnutelně nutné. I z tohoto důvodů dávají klienti přednost online půjčkám. Online půjčka lze vyřídit z pohodlí domova a klient k tomu potřebuje pouze počítač a připojení k internetu – půjčka online schválení. Bankovní i nebankovní společnosti se snaží svým klientům maximálně vyjít vstříc a půjčky online v řádech až několika statisíců vyřídí klienti bez nutnosti návštěvy kamenné pobočky.

Dříve byly online půjčky doménou převážně nebankovních institucí, v současnosti jim už ale i bankovní instituce konkurují a online si může klient vyřídit oba druhy půjček. V minulosti také platilo, že příznivější podmínky nabízejí bankovní instituce, a že na nebankovní instituce se klient obrací pouze v případě, že si chce sjednat nebankovní půjčky bez registru. Toto tvrzení už neplatí. Nebankovní instituce často nabízejí výhodnější podmínky než některé instituce bankovní. A nebankovní instituce již také, ve většině případů, ověřují klientovu platební bonitu, proto klienti, kteří mají více dluhů, řádně nesplácejí a mají velké finanční problémy, obvykle nezískají půjčku vůbec nikde.

Výhody online půjček:

  • vyřízení online z pohodlí domova,
  • bez nutnosti návštěvy kamenné pobočky,
  • rychlé vyřízení, peníze často v den žádosti na bankovním účtě klienta,
  • velký výběr půjček na jednom místě,
  • možnost porovnat více půjček najednou a vybrat si nejlepší půjčku online.

Rychlá půjčka je v současné době samozřejmostí. Klienti nechtějí čekat dlouhé dny, hodiny na schválení úvěru. Většina online půjček bývá obvykle schválena do několika minut. Jen v případě potřeby doplnění údajů se může žádost o půjčku protáhnout. Rychlá půjčka je doménou bankovních i nebankovních institucí.

Mnoho online půjček vyřídí klienti pouze přes webové stránky poskytovatele a jiná možnost neexistuje, většinou se jedná o nebankovní společnosti, např. Zonky půjčka lze vyřídit pouze online přes webové stránky, jiná možnost není.

Půjčka po koronaviru

Klienti nemusí mít strach z půjček po koronaviru, protože bankovní i nebankovní instituce vždy detailně představí všechny své smluvní podmínky, proto, pokud si je klient jistý, že bude schopen úvěr splácet, nic nebrání tomu využít služeb jedné z dostupných půjček. Klienti nejčastěji sledují, jaká bude výše jejich měsíční splátky, je ale také nutné přesně vědět, kolik za půjčku celkem zaplatí. Tyto 2 údaje (výše měsíční splátky, celkově zaplacená částka) bývají rozhodující, ale nejsou jediné, které musí klient sledovat. Klient musí dále sledovat poplatky v případě předčasného splacení, penále v případě řádného nesplácení úvěru nebo možnost pojištění a k čemu se pojištění vztahuje.

Nejzákladnější dělení půjček je, zda si klient zvolí bankovní nebo nebankovní půjčku, poté už stačí pouze online zažádat o vybranou půjčku a počkat na schválení úvěru. Půjčka po koronaviru může být řešením těžké finanční situace. Níže si mohou žadatelé o půjčku prohlédnout 3 nejzajímavější bankovní půjčky a 3 nejzajímavější nebankovní půjčky spolu se základními informacemi o nich.

Online bankovní půjčky

Půjčka u bankovní instituce se ve většině případů pojí s povinností založit si u vybrané banky také bankovní účet nebo u ní již existující bankovní účet mít. Všechny bankovní instituce jsou kontrolovány Českou národní bankou. Obvykle je u nich o něco přísnější schvalovací proces, se záznamem v registrech dlužníků klient od bankovní instituce půjčku nezíská. Dříve se bankovní půjčky daly obvykle vyřídit pouze v kamenných pobočkách, v současnosti poskytují bankovní instituce také rychlé půjčky, které klienti vyřídí online bez nutnosti kamkoliv vycházet.

1. MONETA půjčka od MONETA Money Bank

MONETA půjčka má za sebou bohatou historii a byla jednou z prvních bankovních půjček na českém trhu. V současnosti si klienti v MONETA Money Bank mohou půjčit až 1 500 000 Kč se splatností až 120 měsíců. Klienti si mohou půjčit již od 5 000 Kč. MONETA půjčku využívají nejčastěji stávající klienti MONETA Money Bank.

2. Bankovní půjčka mBank

mPůjčka plus je mezi klienty velmi oblíbená, nejčastěji se pro ni rozhodují klienti mBank, kteří již mají u této banky svůj běžným účet, spořicí účet apod. Jedná se o bezúčelovou půjčku v maximální výši až 600 000 Kč. Doba splatnosti je maximálně 96 měsíců. U mBank je nejvýhodnější půjčka s úrokem 0 % p.a. v maximální výši až 40 000 Kč. Jediné, co klient v tomto případě zaplatí, je poplatek za poskytnutí půjčky ve výši 2 %. V případě vypůjčení 40 000 Kč, zaplatí klient celkem 40 800 Kč.

3. Bankovní půjčka Raiffeisenbank

Raiffeisenbank půjčka je bezúčelová půjčka ve výši 20 000 Kč až 700 000 Kč. Úroková sazba je 3,99 %. Klienti si mohou svou Raiffeisenbank půjčku pojistit a sami si zvolí, v jaký den v měsíci budou půjčku splácet. Raiffeisenbank poskytuje rychlou půjčku, konsolidaci a refinancování půjček, přečerpání účtu nebo financování vozu. Každý klient si zde najde tu nejlepší půjčku pro něj.

Online nebankovní půjčky, recenze

Nebankovní instituce nemají tak přísné podmínky, ale i tak většina z nich ověřuje bonitu klienta naprosto stejně jako bankovní instituce. Pokud jsou v některých případech nebankovní instituce benevolentnější během schvalovacího procesu půjčky, je to ve většině případů vykoupeno nevýhodnými podmínkami půjčky. V současnosti mohou klienti narazit na nebankovní půjčky, které mají smluvní podmínky odpovídající těm bankovním. Největším plusem nebankovních půjček je, že se jedná o tzv. rychlé půjčky, které klienti vyřídí již během několika minut. Níže si představíme některé z těchto půjček.

1. Nebankovní půjčka Cofidis

Půjčka Cofidis je na českém trhu od roku 2004 a klienti v jejich nabídce naleznou účelové i neúčelové půjčky. Výše nebankovní půjčky Cofidis může být až 900 000 Kč s dobou splatnosti až 90 měsíců. Cofidis se snaží benefitovat partnery a novomanžele, proto v jejich nabídce klienti naleznou, mimo jiné, Partnerskou půjčku a Novomanželskou půjčku. Půjčku Cofidis si mohou klienti také pojistit.

2. Nebankovní půjčka Kamali

Kamali půjčka je poskytována pod záštitou nebankovní společnosti Home Credit a nabízí velmi solidní smluvní podmínky. Jedná se o tzv. krátkodobou půjčku a klienti si zde mohou půjčit až 20 000 Kč s dobou splatnosti 1 měsíce. Velmi výhodná je u Kamali první půjčka, která může být pro klienta zdarma a zcela bez poplatků v případě, že ji splatí do 14 dní od podepsání smlouvy. Mezi krátkodobými půjčkami patří Kamali půjčka mezi ty nejvýhodnější.

3. Nebankovní půjčka Zonky

Zonky půjčka působí na českém trhu od roku 2014. Jako mladá společnost se ale řadí mezi nejoblíbenější nebankovní půjčky mezi klienty. Na Zonky mohou klienti také investovat. Mottem společnosti je, že lidé půjčují lidem, jedná se o tzv. P2P půjčku. Zonky půjčka je ve výši od 20 000 Kč do 750 000 Kč s dobou splatnosti až 84 měsíců.

3. Nebankovní půjčka Provident

Jednou z dalších nebankovních půjček, kterou můžete využít, je ta, kterou nabízí Provident. Na výběr máte ze tří druhů, konkrétně se jedná o základní Půjčku Provident, Půjčku 10+1 a Online půjčku Creditea. Mezi klienty je nejoblíbenější právě základní Půjčka Provident, která vám je schopná zprostředkovat až 170 000 Kč. Nalákat by vás mohl Provident na možnost předčasného splacení úvěru, a to kdykoliv během splácení.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Investice a spoření