Ze života řetězců: Jaká je kariéra v Lidlu? | VímVíc.cz

Ze života řetězců: Jaká je kariéra v Lidlu?

05. 06. 2017

Začátkem roku jsme mohli zaznamenat poměrně velké množství článků týkajících se zvýšené mzdy v Lidlu. Jaká je tedy současná výše mzdy v Lidlu a jak vypadá kariéra u tohoto řetězce?

Ze života řetězců: Jaká je kariéra v Lidlu?

Zveřejněná výše mezd

Lidl si na začátku roku 2017 získal velkou pozornost díky zvýšené mzdě. Ta v březnu dosáhla 24 897 Kč při plném úvazku. Zajímavostí je také to, že výši mezd zveřejňuje jako jeden z mála velkých řetězců. Pravděpodobně také proto, že v současné době platí nejvíce.

Nástupní mzda je v Praze při čtyřicetihodinovém úvazku 24 000 Kč.

Kariéra v Lidlu? Nové benefity

Kromě vyššího platu, který v Praze bude pro čtyřicetihodinový úvazek dokonce téměř 25 000 Kč, nabízí Lidl zaměstnancům nově také stravenky v hodnotě 80 Kč a k tomu 5 týdnů dovolené nejen pro stávající zaměstnance, ale i pro nové tváře.

Jaké pozice Lidl obsazuje?

Obchodní řetězec nabízí kromě tradičních prodavačských pozic také mnoho dalších. Zaměstnanci si tak mohou vybrat a pokud se jim daří nebo mají speciální jazykovou vybavenost, tak také na svém kariérním žebříčku postoupit.

Kariérní růst v Lidlu

Lidl nabízí poměrně příjemnou možnost kariérního růstu těm, kteří mají motivaci a zájem na sobě dále pracovat. Přes prvotní pozice prodavačů lze postoupit na vedoucí pozice, a to jak v rámci České republiky, tak v zemích, ve kterých má Lidl vybudovanou tradici.

Z pozice prodavačů se dá v Lidlu posunout i na specialistu logistického centra.

Lidé, kteří mají zájem mohou postupně z prodavačských pozic přejít na zástupce prodejen, manažery prodejen, regionální manažery anebo se mohou stát specialisty na logistickém centru nebo na Lidl centrále.

Jazyk se v Lidlu hodí

Pokud je jedinec šikovný a cílevědomý a k tomu ještě ovládá jeden nebo více cizích jazyků, je zde také možnost přestoupit do různých prodejen v cizích zemích. V současnosti je tedy možné jít pracovat například do Německa, Rakouska, Anglie nebo i do Rumunska.

Pracovat jako asistent zákaznického servisu?

Další pozice, pro kterou Lidl poslední dobou hledá často nové tváře, je asistent/ka zákaznického servisu. Spolu s rozšiřováním působení Lidlu a novinek ohledně prodejny vyvstává často také mnoho otázek, na které zákazníkům nový/á asistent/ka může odpovědět.

Tip: Pokud se nechystáte na kariéru v Lidlu, můžete si alespoň udělat radost nákupem na Lidl e-shopu. Nezapomeňte si radost z nákupu znásobit slevou, kterou vám zajistí slevový kupón Lidl.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Uvnitř firem a kanceláří