Firemní benefity: Co firmy nabízejí v roce 2018? | VímVíc.cz

Firemní benefity: Co firmy nabízejí v roce 2018?

14. 02. 2018

Analytici straší, že pracovní trh je naplněn. Firmy se proto musí snažit, aby zaměstnance získaly. Kde jsou nejlepší benefity a které společnosti nabízí home office, celodenní občerstvení nebo firemní školku?

Firemní benefity: Co firmy nabízejí v roce 2018?

Některé benefity jsou standard

Zaměstnanost je nejvyšší v historii. Společnosti musí nabídnout buď něco extra anebo alespoň standard, aby o práci u nich zaměstnanci alespoň uvažovali. Nejoblíbenější benefit je v poslední době zejména home office, který u zaměstnavatele preferuje naprostá většina mileniálů. Hledaným benefitem ve firmě je také flexibilní pracovní doba anebo třeba MultiSport karta.

Benefity ve firmě: Home office

Home office, neboli benefit, který je už je v dnešní době pro mnoho firem a zaměstnanců standard. Home office spočívá v tom, že si část práce můžete odnést domů a pracovat z domova. Je ale zřejmé, že tato práce z domova není pro všechna povolání. Home office ovšem v současnosti nabízí čím dál více firem. Mimo jiné například MAFRA, Tipli, STRV nebo AAA Auto.

Home office vyhledává čím dál více zaměstnanců.

MultiSport karta

Velmi oblíbeným benefitem zejména pro ty z těch sportovnějších zaměstnanců, je MultiSport karta. Díky této “magické” kartičce mají zaměstnanci vstup do různých sportovišť, fitcenter, ale třeba i do bazénů nebo saun. Pravdou tedy je, že MultiSport karta může být skvělý firemní benefit pro mnoho zaměstnanců. MultiSport kartu nebo příspěvek na sport nabízí třeba firma Neogenia, Stario, Klikpojištění nebo Inveo.

Sick days

Další benefit, který je mezi zaměstnanci oblíbený jsou například sick days. Jedná se o volno na vyležení nemoci tehdy, kdy k vyléčení stačí pár dní a zároveň si nechcete brát volno na nemocenskou na celý týden. Zaměstnavatel zpravidla dává zaměstnancům 3-5 dní volno, které stačí k uzdravení zaměstnance. Benefit sick days nabízí například mimo jiné Česká spořitelna nebo AXA.

Sick days jako ideální možnost na vyléčení se z rýmy nebo chřipky bez nutnosti brát si týden volno.

Firemní benefity: Flexibilní pracovní doba

Firemní benefit v podobě flexibilní pracovní doby je nejlepší benefit například pro studenty nebo pro matky na mateřské dovolené. Díky tomuto benefitu je totiž do určité míry možné určovat si po dohodě se zaměstnavatelem pracovní dobu podle toho, jak se vám to hodí.

Toužíte po flexibilní práci, kterou mají zdánlivě třeba youtubeři? Flexibilní pracovní dobu nabízí firma Christine Promo, Coca Cola HBC, ale třeba i Prakab.

Další firemní benefity jsou například:

  • Kurzy a vzdělávání
  • Osobní a profesní rozvoj
  • Stravenky
  • Služební auto, notebook mobil
  • Zaměstnanecké slevy
  • Poukazy do barber shopu
  • Poukazy do dámského kadeřnictví
  • Školka

    V současnosti se stává to, že je mnoho školek plných a firemní školka je tedy pravděpodobně nejlepším benefitem pro rodiče s dětmi. Pokud nemáte, kam vaše ratolesti odložit, firemní benefit v podobě školky, je skvělou možností. Ráno odpadne cesta navíc, protože děti s vámi jedou rovnou “do práce”, kde už na ně čeká plno dalších dětí právě ve firemní školce. Školku pro děti přímo ve firmě nabízí například AAA Auto, Raiffeisenbank nebo firma PPE.

    Firemní školku nabízí například AAA Auto nebo Raiffeisenbank.

    Občerstvení

    Teplé a studené nápoje zdarma jsou standardem téměř v každé firmě. Některé ovšem lákají na skvělou praženou kávu, společné firemní snídaně, obědy nebo firemní svačiny. Občerstvení svým zaměstnancům poskytuje IKEA, Česká spořitelna, Vím Víc, STRV nebo Klikpojištění.

    Zajímá vás, jaké další firmy nabízejí sick days nebo občerstvení na pracovišti? Podívejte se přímo na profily firem a jejich benefity.

    článek je uzamčen
    Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
    nebo

    Témata:

    Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří