Práce z domova: Jaká práce jde dělat z domova? | VímVíc.cz

Práce z domova: Jaká práce jde dělat z domova?

06. 08. 2017

Práce z domova může být skvělým pracovním benefitem. Čím dál víc lidí se k digitálnímu nomádství a práci z domova obecně uchyluje. Které profese můžete z domova vykonávat?

Práce z domova: Jaká práce jde dělat z domova?

Jak na práci z domova – má to svá pravidla

Pokud přemýšlíte nad tím, že začnete pracovat z domova, pamatujte na to, že je zde opravdu několik důležitých pravidel, které je třeba dodržovat. Ať už je to dostatečně vhodně upravený "pracovní koutek" doma, nebo nutnost pevného režimu, kterého je třeba se držet.

Organizovanost a disciplína

Nejen krásně zařízený pracovní koutek ale povede k vysoké produktivitě. Jestliže chcete, aby se vám dařilo a práce z domova pro vás byla opravdu benefitem, je nutné, abyste věděli, co je to organizovanost a ani slovo disciplína by pro vás nemělo být cizí.

Dvě nejdůležitější věci? Jasně daný pracovní režim a vhodné místo pro práci z domova.

Pozor na sociální izolaci

Možná vám práce z domova připadá jako práce snů. Určitě se jedná o skvělý benefit, nicméně je třeba myslet na to, že některé věci při práci z domova na PC zaměstnanci chybí. A ano, řeč je právě například o pracovním kolektivu.

Máme mezi sebou jak introverty, tak extroverty. Každému, kdo pracuje z domova, ale hrozí sociální izolace bez ohledu na jeho temperament. Pokud se tedy pro práci z domova rozhodnete, vždy se snažte mít bohatý sociální život alespoň se svými přáteli. Navštěvujte také týdenní nebo měsíční pracovní meetingy, které vás vrátí zase zpět do hry a nedovolí vám doma z hlediska sociálního umu zakrnět.

Nezapomeňte na svůj sociální život a zapojujte se do různých akcí.

Tip: Máte ve svém pracovním kolektivu introverty a nevíte, jak s nimi jednat? Poradíme vám, jak s introverty pracovat.

Jaká práce jde dělat z domova?

Nejspíše vás nepřekvapí, že mezi nejčastější "home office" pracovní pozice patří redaktoři, programátoři, designéři, umělci anebo architekti. Práce z domova na PC je ale také možným benefitem pro povolání jako je – účetní, vědec, manager nahrávací společnosti, módní návrhář nebo třeba režisér.

Které firmy nabízejí práci z domova?

Jednou z největších firem je Amazon, home office nabízí také česká technologická firma STRV, dále Stario nebo právě VímVíc.

Podrobnější informace o firmách i home office samotném najdete v našem dalším článku o tom, které firmy tento benefit nabízí. Potom stačí už jen trochu prohledat nové pracovní nabídky a uvidíte, že nakonec svou vysněnou práci spolu s home office najdete.

Tip: Z domova můžete nejen pracovat, ale také nakupovat. Nákup podle vašeho zadání vám přiveze služba Tesco potraviny online a výhodnou cenu vám zajistí Tesco slevový kód.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Ze života firem a kanceláří Ze života zaměstnanců