Schopnosti, které v práci potřebujete, (nejen) pokud patříte do generace mileniálů | VímVíc.cz

Schopnosti, které v práci potřebujete, (nejen) pokud patříte do generace mileniálů

15. 05. 2017

V současnosti se do produktivního věku dostává generace mileniálů. Jaké schopnosti byste (nejen) jako mileniál neměl postrádat, pokud chcete na pracovním trhu uspět?

Schopnosti, které v práci potřebujete, (nejen) pokud patříte do generace mileniálů

Hodně lidí je nyní zaujato mileniály a není divu. Je to nová generace, která je jiná, než ta předchozí. Narodila se do období, kdy se internet začal pomalu ale jistě stávat postupně nezbytnou věcí každé rodiny, a může nabídnout jiné schopnosti a jiný pohled na věc, než generace předchozí.

Tento článek má přiblížit, jaké schopnosti by generace mileniálů neměla postrádat, a přitom někdy postrádá.

Nicméně, ať už patříte do jakékoli generace, těmito tipy se můžete inspirovat všichni.

Caroline Beaton z magazínu Success dělala rozhovory s více než 100 top HR manažery, náboráři a řediteli společností a ptala se jich na to, jaké vlastnosti by podle nich měl mít ideální uchazeč o práci. Kromě vlastností jako komunikativnost a týmová spolupráce se opakovaly také tyto 4 vlastnosti.

Máte je? Pak jste (pravděpodobně) ideální uchazeč o práci.

1) Pozornost

Soustředěnost, zaměřenost a pozornost jsou vlastnosti, kterých si zaměstnavatelé cení. Pokud tedy zaměstnavateli chcete ukázat, že jste spolehliví, věnujte pozornost tomu, co vám říká, tomu, co vám vysvětluje a poté tomu, na čem pracujete. Dnešní mladí lidé mají totiž poměrně velký problém s roztříštěností pozornosti.

2) Víc, než jen vysoká škola

Dříve bylo dokončení vysoké školy zárukou toho, že seženete dobře placenou práci. Dnes už to tak ale není. Vysokoškolský titul poslední roky klesá na hodnotě a to hlavně, co se týče bakalářského stupně. Proto pokud jste právě dokončili bakalářské studium, nečekejte tleskající sály. Je třeba se vybavit dalšími znalostmi a zkušenostmi, které se ve škole nenaučíte.

Je třeba se vybavit dalšími zkušenostmi a znalostmi, které se ve škole nenaučíte.

3) Hbitost

Generace mileniálů zrovna v tomhle problém nemá. V dnešní rychlé době, kdy se stále něco mění, je hbitost vlastností, která má vysokou cenu. A to hbitost ve smyslu naučit se rychle něco nového, začít pracovat na něčem, co jste v životě neviděli, a tak dále. Flexibilita a hbitost se vám prostě bude hodit a mileniálové to vědí.

4) Pokora

Schopnost nebrat se tolik vážně a požádat o radu tehdy, pokud nevíte, jak pohnout s problémem na vašem projektu. Nikdy se nepřestaneme učit, a proto svojí nevědomost neberte jako nevýhodu. Prostě se zeptejte, kudy by mohla vést cesta z problému ven. Nikdo neví všechno, takže i když jste začátečník, nesmutněte, a běžte se vzdělávat! A třeba zrovna k nám. :)

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře