TOP 10 nejlepších zaměstnavatelů za rok 2019! | VímVíc.cz

TOP 10 nejlepších zaměstnavatelů za rok 2019!

13. 02. 2020

Každý rok vytváříme žebříček těch nejlepších zaměstnavatelů na základě hodnocení zaměstnanců na našich kariérních stránkách VímVíc.cz. Zde se snažíme přiblížit firmy potenciálním kandidátům, nechat je nahlédnout do firemní kultury a utvořit si obrázek o tom, jak to ve společnosti funguje.

TOP 10 nejlepších zaměstnavatelů z 16 648 recenzí a 4 928 kariérních profilů

Dlouhodobě přetrvávající nízká nezaměstnanost na trhu práce vede k tomu, že firmy mezi sebou bojují o zaměstnance téměř ve všech oborech. Širokou škálu bonusů a benefitů dnes již nabízí většina firem a zaměstnanci je berou spíše jako samozřejmost, než jako jeden z důvodů, proč pracovat v dané firmě. Velmi oblíbeným benefitem je MultiSport karta nebo home office.

Zaměstnanci přiznávají, že je pro ně mnohem důležitější je firemní kultura, možnost pro seberealizaci a kariérní postup.

V současnosti máme k dispozici 16 648 hodnocení, na jejichž základě jsme sestavili žebříček deseti nejlepších zaměstnavatelů. Zájemci o zaměstnání si mohou vybrat z aktuálních 4 928 kariérních profilů, případně se podělit o své vlastní zkušenosti se zaměstnavateli.

1. místo: Performia

4,9 z 5 ★, 10 recenzí

Společnost Performia pomáhá ostatním firmám budovat úspěšné týmy, díky kterým firmy prosperují a dosahují výsledků. Společnost má pobočky ve třiceti zemích světa a v ČR sídlí na Praze 4. Pokud chcete pracovat pro nejlépe hodnoceného zaměstnavatele, potřebujete mít ten správný drive. Týmy ve společnosti Performia jsou sami o sobě důkazem dobře odvedené práce.

Na spolupracovníky jsou kladeny vysoké nároky, díky tomu se z nich však stávají odborníci ve svém oboru. Firma často pořádá nejrůznější akce jako jsou vzdělávací semináře k zajištění kompetentnosti zaměstnanců, dále brunche, teambuldingy apod. Firma v současné době hledá vhodného kandidáta na pozici regionálního partnera (obchodníka) pro Prahu a Brno.

„Skvělý tým, dělá neuvěřitelné věci!”

2. místo: GrandOptical

4,8 z 5 ★, 10 recenzí

GrandOptical zaujímá druhé místo našeho žebříčku. Jak vyplývá z jejího názvu, zaměřuje se na poskytování odborných služeb v oblasti optiky. Pobočky se nacházejí po celé České republice a nabídka pracovních pozic je široká. Od optometristy až po prodejce. Svým zaměstnancům nabízí širokou škálu benefitů a výhod, např. slevu 50 % na firemní produkty.

Zaměstnanci ve svých hodnoceních na VímVíc vychvalují především přátelský a ochotný kolektiv a flexibilní pracovní dobu. Dále potom bonusový systém, který je navržen tak, aby zaměstnance motivoval k dosahování dobrých výsledků a ke zdokonalování se. Firma se snaží podporovat rozvoj svých zaměstnanců a nabízí stáže v zahraničí, mentoring i nejrůznější kurzy a workshopy.

„Zaměstnanecké benefity jsou super. Kolektiv mě vzal hned mezi sebe a nebyl problém mě zaučit v jistých věcech.”

3. místo: M&M Reality

4,7 z 5 ★, 10 recenzí

Společnost M&M Reality je jednou z nejvýznamnější realitních společností na našem trhu. Již se nespecializuje pouze na reality, ale také na finance, investice či energie. Benefitů, které firma nabízí, je opravdu hodně. Služební automobil, výhodné mobilní tarify, motivační soutěže či účast na firemních akcích. Pokud máte zájem o práci v této společnosti, musíte být důslední, samostatní a musíte mít výborné komunikační schopnosti.

Pobočky firmy najdete po celé České republice, přičemž centrály se nachází v Praze a Ostravě. Mezi pozitiva firmy patří výborně propracovaný motivační systém, který nutí zaměstnance rozvíjet své schopnosti a dosahovat skvělých výsledků. Dále potom spolehlivý tým a silné vedení, na které se lze spolehnout. Zajímavá je také rozmanitá pracovní náplň, díky čemuž se zaměstnanci nikdy nenudí.

„Přístup ke kvalitnímu a propracovanému systému odborných školení a možnost být pánem svého času a efektivně skloubit pracovní život se soukromím.”

4. místo: Decathlon

4,65 z 5 ★, 51 recenzí

Decathlon se může pyšnit především svou skvělou firemní kulturou. Zaměstnanci se mohou těšit na přátelský přístup, profesní rozvoj, teambuildingy, možnost testování produktů, zaměstnanecké benefity (Relaxpass, MultiSport i podíl na zisku), dobré platové ohodnocení a možnost plánování směn. Zajímavý je náborový proces, který se skládá ze tří kroků, v nichž si zaměstnanci vyberou, co je bude bavit, následně se zúčastní pohovoru a v posledním kroku se dozví své výsledky.

Společnost získala opravdu vysoký počet hodnocení. Zaměstnanci vyzdvihují skvělý kolektiv, velké možnosti pracovního růstu, ale osobního rozvoje . Dále potom širokou škálu benefitů, mezi které patří bonusy, slevy na produkty, možnost přesouvat se mezi pobočkami, pravidelné koučování a teambuildingy či sportovní akce. Umožňuje zaměstnancům pracovat jak v týmu, tak samostatně.

„Člověk se zde může plně realizovat, má opravdový pocit budování společnosti a image firmy. Všemožné bonusy na sport (Relaxpasy, MultiSportka atd..)
top zaměstnavatelé, vímvíc, 2019

5. místo: Partners Financial Services

4,61 z 5 ★, 13 recenzí

V současnosti jsou Partners největší finančněporadenskou společností na českém trhu. Práce zde je o tom navazovat nové kontakty, propojovat se s lidmi a hledat k nim cestu. Férový přístup je nastaven nejen vůči klientům, ale i zaměstnancům a podnikání celkově. Zaměstnanci musí vědět, jak s klienty komunikovat, jak si poradit i v nepříjemných situacích a jak zůstat vždy profesionální.

Základem je skvělý kolektiv a výkon práce v prostředí, které není stresující díky pozitivnímu přístupu nadřízených. Ti zaměstnancům vždy poradí, jakým směrem se ubírat. Zaměstnanci pracují pouze s klienty společnosti, musí mít chuť jim pomáhat, předávat své znalosti a posunout je dál. Základem jsou totiž přátelské a dlouhodobé vztahy s klienty.

„Zakládám si na přátelském a dlouhodobém vztahu s každým klientem. Na jednom místě srovnáme nabídku hypoték, pojištění a podobně. Pracuji v přátelském a klidném kolektivu. Sami sebe navzájem motivujeme k lepším výkonům.”

6. místo: Tempo training & consulting

4,55 z 5 ★, 18 recenzí

Společnost Tempo training & consulting má za sebou bohatou historii a neustále se posunuje dál. Nenabízí žádný unifikovaný produkt, ale ke svým klientům přistupuje individuálně a vytváří jim řešení na míru. Stejný individuální přístup využívá i vůči svým zaměstnancům, čímž si firma zasloužila 6. místo v našem žebříčku.

Zaměstnanci dostávají maximální podporu a fungující zázemí pro práci na svých projektech. Nováčci jsou pečlivě zaškoleni trpělivými kolegy, kteří tvoří fungující kolektiv. Manažeři jsou pro své podřízené spíše mentory a pomáhají jim s jejich rozvojem.

„Pro začátek kariéry je tento zaměstnavatel absolutně vhodný. Dali mi možnost naučit se to, co jinde ne. Požadují od svých zaměstnanců 100% výkon, ale za tu příležitost to určitě stojí."

7. místo: Bohemia Energy

4,53 z 5 ★, 15 recenzí

V Bohemia Energy se můžete těšit na přátelskou atmosféru, která vás bude motivovat a podporovat v dalším osobním rozvoji a kariérním růstu. Řada volných míst je vhodná i pro absolventy středních a vysokých škol, kteří chtějí získat první pracovní zkušenosti a rozvíjet svůj talent .

Nastartovat kariéru v Bohemia Energy mohou i maminky s malými dětmi, které můžou využít zkráceného úvazku. Svým zaměstnancům společnost nabízí lákavé firemní benefity v podobě cafeterie (e-shop s benefity), stravenek, karty MultiSport nebo zaměstnanecké slevy na elektřinu a plyn.

„Bohemia energy mě naučila komunikovat se zákazníky a nebrat si vše tolik osobně. Co můžu taky vypíchnout je kolegiálnost a přístup našich nadřízených, který je i přesto, že je to velká firma, individuální.”
TOP 10 zaměstnavatelé, 2019, VímVíc

8. místo: Channel Partners

4,53 z 5 ★, 15 recenzí

Zaměstnanci v Channel Partners se navzájem podporují, aby se stali úspěšnějšími a schopnějšími. Ve firmě existují silné vzájemné vazby a proto si mohou všichni maximálně důvěřovat. Lidé se ve společnosti stávají obchodníky, kteří prodávají zákazníkům v souladu s etikou, čímž vytváří dlouhodobý partnerský vztah.

Pokud hledáte rozmanitost, možnost rozvíjet a vzdělávat se a k tomu motivující odměny a příjemné pracovní prostředí, Channel Partners jsou pro vás ideálním zaměstnavatelem. Ve firmě je aktuálně několik volných míst na různé pozice jako jsou asistentky, obchodníci nebo marketéři.

„V této firmě jsem nadmíru spokojen. Dobrý dojem má své základy již od práce HR a velmi poutavého a příjemného pohovoru. Přístup nadřízených je velice pozitivní, vždy vyslechnou jakýkoliv problém a nápad. Skvělá uvolněná atmosféra a opravdu CHP je jedna velká rodina.”

9. místo: Mediacall

4,50 z 5 ★, 20 recenzí

Pracovat v Mediacall neznamená jen chodit do práce. Zaměstnanci si navzájem pomáhají, inspirují se a mohou se jeden na druhého spolehnout. Nabízí mnoho vzdělávacích programů, díky nimž mohou zaměstnanci rozvinout svůj talent. Dále vymýšlí nejrůznější společné akce, teambuildingy a tráví spolu čas i po práci.

Mediacall je stabilní zaměstnavatel a nabízí celou řadu benefitů jako jsou unikátní stáže pro studenty, programy pro maminky, masáže na pracovišti nebo MultiSportka . Zaměstnanci si také vychvalují flexibilní pracovní dobu nebo super kolektiv.

„Přístup vedení a úžasný tým kolegů. Pořádají se i akce pro zaměstnance, každý měsíc zábava i mimo práci.”

10. místo: ARVAL CZ

4,50 z 5 ★, 14 recenzí

Společnost Arval se snaží neustále zkvalitňovat služby svým zákazníků a proto zaměstnanci vytváří klientům maximální podporu. Skupiny se tak mění každý den, aby se přizpůsobily neustále se měnícímu prostředí a byly schopny dosáhnout udržitelného růstu.

V Arvalu se řídí třemi základními pravidly: posilovat postavení lidí při jejich aktivitách a dále je podporovat a inspirovat je při jejich aktivitách. Tím umožňuje zaměstnancům pracovat na jejich kariérním postupu, uskutečňovat jejich představy a zapojit se do ambiciózních projektů.

„Super kolegové, krásné moderní prostředí, zázemí silné banky, firemní akce, využití a výuka AJ, smysluplné charitativní akce, postaráno o zaměstnance.”
top zaměstnavatelé, vímvíc, arvalcz

Podělte se o své zkušenosti

Pokud chcete pracovat pro osvědčeného zaměstnavatele, inspirujte se na našich kariérních stránkách VímVíc.cz a přečtěte si o zkušenostech ostatních zaměstnanců. Chcete-li se naopak podělit o svou vlastní zkušenost se zaměstnavatelem, můžete zanechat hodnocení pro potenciální zájemce o práci v dané firmě.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Uvnitř firem a kanceláří Personalistika a HR