SMS zdarma do všech sítí: SMS online | VímVíc.cz

SMS zdarma do všech sítí: SMS online

22. 05. 2023

V době komunikačních aplikací a sociálních sítí již mnoho lidí SMS zprávy neposílá. Přesto je zde možnost poslat SMS zdarma pomocí internetových SMS bran zdarma. Rekordní období na posílání SMS je v období Vánoc a v Novém roce. Přání do Nového roku je dobrý způsob, jak začít konverzaci s člověkem, se kterým nejsme v pravidelném kontaktu. Jaké jsou možnosti posílání SMS zdarma do všech sítí?

SMS zdarma

Zprávy SMS

SMS byla a je skvělým způsobem, jak začít konverzaci. Někdy je lepší sepsat SMS a připravit si text dopředu, než telefonovat. Zpráva SMS je v několika ohledech výhodnější než formální dopis a navíc, chceme-li popřát rodinným známým úspěšný vstup do Nového roku, formální dopis nejspíše psát nebudeme. Zpráva SMS v rámci rodiny nebo kamarádům nemusí být naprosto bez chyb a odpouští je s úsměvem. Naopak ve formálním dopise hledí druhá strana na gramatické chyby a překlepy přísným pohledem.

Zkratka SMS je zkratka anglického Short message service a znamená služba krátkých textových zpráv. Délka zprávy je omezená na 160 znaků. Tyto zprávy je možné posílat mezi mobily, dalšími zařízeními, na pevné linky nebo přes internet jako SMS online (pomocí SMS bran zdarma). Historicky první SMS byla odeslána v prosinci roku 1992. Nástupcem SMS byly zprávy MMS umožňující posílat i obsah navíc (obrázky, fotky apod.). SMS zprávy byly před 30 lety hojně využívané, dnes stojí již v pozadí.

V době komunikačních aplikací a sociálních sítí se online komunikace přesunula. Přesto mají krátké textové zprávy své využití. Největší počet poslání SMS je právě v období Vánoc a na konci roku. Poslat SMS je možné i různým úřadům nebo svým nadřízeným, ale není to moc časté. Přihlášení na úřad práce probíhá osobně na pobočce ÚP nebo elektronicky z domova, další kontakt je po dohodě možný například e-mailem, přes datovou schránku nebo neobvykle SMSkou. Přihlášení na úřad přáce (do evidence uchazečů/zájemců o zaměstnání) je možný přes identitu občana elektronicky.

Někteří možná zaslechli pojem SMS půjčky ihned úplně každému. Poskytovatelem je například společnost Via SMS. SMS půjčky ihned úplně každému jsou typické sjednáním z pohodlí domova bez nutnosti navštěvovat pobočku poskytovatele. Tento druh půjček je v nabídce zejména nebankovních společností. Zmíněná Via SMS umožňuje půjčku do 60.000 Kč.

SMS zprávy v České republice

Poslat SMS zdarma je možné v ČR do několika sítí. U nás je několik mobilních operátorů, do kterých se řadí i tzv. virtuální mobilní operátoři. Příkladem je BLESKMobil v sítí O2 apod. Mobilní operátoři nabízí klientům různé tarify umožňující rozdílné služby. Klient si může vybrat, co mu vyhovuje a zvolí si například možnost posílání SMS zdarma do všech sítí. Zaměstnanci pracující pro mobilní operátory mají SMS zdarma do všech sítí v rámci zaměstnaneckých benefitů. Některé společnosti nabízí svým zaměstnancům také příspěvek na mobilní telefon apod. Zaměstnanecké benefity jsou kladně hodnocené u mobilních operátorů.

Je možné poslat SMS zdarma?

Jednou z možností, jak poslat SMS zdarma do všech sítí, je prostřednictvím SMS brány zdarma (poslat SMS z internetu). To znamená, že si člověk sedne k počítači, zadá určitou webovou adresu a odešle SMS online. Na webové stránce poté vyplní telefonní číslo , na které chce odeslat SMS online a text samotné zprávy. Tímto způsobem je možné poslat SMS zdarma do všech sítí. Je důležité nezapomenout se podepsat.

SMS brána zdarma má samozřejmě výhodu v podobě bezplatného psaní, nicméně jako všechno má i své nevýhody, zejména pak omezený počet znaků na 160. U některých SMS bran zdarma není možné přiložit žádnou přílohu, ani obrázek. Proces poslat SMS z internetu je v podstatě všude stejný, nicméně zůstává otázkou, zda SMS online skutečně dorazí tomu, komu byla poslána. Pokud jde o SMS zdarma O2, je možné posílat zprávy většinou bez registrace , často je velmi omezený počet znaků. U některých SMS bran zdarma je nabídka kontrolní zprávy o doručení.

U zpráv poslaných do sítí dalších operátorů to probíhá obdobně, vždy záleží na tom, co umožňuje konkrétní SMS brána zdarma. V minulosti bylo velmi populární poslat SMS z internetu zejména pro ty, kteří neustále bojovali s nedostatkem kreditu v dobách, kdy ještě nefungovaly sociální sítě. Jak bylo zmíněno, SMS zdarma bez registrace do všech sítí je také v nabídce. Samotná registrace však přináší určité výhody.

Poslat SMS zdarma je možné. O délce každé textové zprávy i o možnosti přidání různých příloh rozhoduje vždy provozovatel SMS brány zdarma.

Chytrý telefon znamená SMS zdarma online

Většinová část populace má dnes chytrý telefon a používá sociální sítě a komunikační aplikace pro komunikaci s ostatními lidmi. Může se stát, že člověk, kterému chceme napsat, již tak moderně vybavený není a nedisponuje chytrým telefonem (typicky se jedná o starší generaci lidí). SMS zdarma do všech sítí lze poslat i pomocí aplikací z chytrého telefonu. Stačí se podívat do Google Play nebo App Store, požadovanou aplikaci na posílání SMS zdarma online stáhnout a případně se zaregistrovat.

Je možné zjistit, kdo volal podle zmeškanehé hovoru? Každý jistě zažil situaci, kdy se na displeji telefonu zobrazil zmeškaný hovor z neznámého čísla. Místo okamžitého zavolání zpět je možné zjistit, kdo volal. Stačí se podívat na internet, přečíst si zkušenosti jiných lidí a číslo třeba rovnou zablokovat, jedná-li se o nevyžádané nabídky.

Posílat SMS zdarma bez registrace do všech sítí je sice rychlé a pohodlené, ale v případě registrace je posílání SMS zdarma online skutečně neomezené. V případě využití mobilního telefonu je celý proces odeslání zprávy rychlejší než z například z notebooku či pevného počítače. Mobily má u sebe každý z nás a jestli je v telefonu stažená aplikace na posílání SMS zdarma spolehlivě, není nic jednoduššího než vypsat text, telefonní číslo odesílatele a odeslání zprávy.

Posílat SMS zdarma spolehlivě lze i prostřednictvím mobilních aplikací. Výhodou je jednoduchost a určitá jistota anonymity v případě poslání SMS online bez registrace.

Nevýhody SMS zdarma bez registrace do všech sítí

Je potřeba si uvědomit, že ti, kteří využívají SMS brány zdarma, činí tak jednou za čas. Typickou nevýhodou posílání SMS zdarma bez registrace do všech sítí je zejména omezený počet znaků. S registrací bývá SMS zdarma spolehlivé, počet znaků je totiž často neomezený. Dnes jsme zvyklí psát i do SMS zpráv poměrné dlouhé slohové práce. Posílat SMS zdarma online není to samé, jako posílat formální dopisy nebo e-maily. Vždyť doslovný překlad zkratky SMS znamená, že se jedná o krátké zprávy.

Poslat SMS zdarma se může pojit s několika negativy. Někde je to například omezený počet znaků. U některých operátorů nutnost využití dalších služeb.

Klasické SMS zdarma z dnes již vysloužilých mobilních telefonů byly kdysi velmi krátké a výstižné. Je docela zajímavé vzpomenout si, na první mobilní telefony s anténou, kde se dál hrát maximálně had. Je škoda, že se tyto telefony dnes již nevyrábějí. Mnozí by si je koupili rádi znova. Ať z pohodlnosti (starší generace) nebo z jakési nostalgie a zábavy. Dříve byla nevýhoda, když v telefonu došel kredit. V době mobilních operátorů nabízejících tarify málokdo řeší tento problém.

SMS zdarma do všech sítí v rámci mobilního tarifu

Vlastníci chytrého mobilního telefonu jistě vědí, že mohou poslat SMS zdarma do všech sítí díky tarifům od mobilních operátorů. Poslat SMS zdarma spolehlivě je samozřejmostí vedle výběru datového tarifu podle požadavků a potřeb klienta. Klienti pár nějvětších mobilních operátorů si mohou vybírat ze široké nabídky mobilních a datových tarifů. Operátoři poskytují nejrůznější slevové akce a soutěže k přilákání více zákazníků. Možnosti odesílání SMS zdarma O2 se liší od SMS zdarma T-Mobile či od SMS zdarma Vodafone. Posílání SMS zdarma do všech sítí však nemají v rukou výhradně mobilní operátoři.

SMS zdarma O2

V rámci společnosti O2 je posílat SMS zdarma běžnou záležitostí. SMS zdarma O2 jsou v rámci všech tarifů v kombinaci s neomezeným voláním. Klient si vybírá velikosti datového limitu. Některé tafiry mají SMS zdarma O2 i v zahraničí spolu s neomezenými daty a voláním. Tento tarif patří pochopitelně k nejdražším z nabídky. Nejlevnější tarif je za 299 Kč měsíčně. Obsahuje 120 minut volání do všech sítí, SMS zdarma O2 v rámci O2 a data 3 GB.

SMS zdarma Vodafone

Podobně jako O2 je koncipovaná nabídka tarifů u Vodafone. SMS zdarma Vodafone nejsou ve všech tarifech, protože posílání SMS zpráv není na denním pořádku. Mobilní operátoři upravují své služby na základně poptávky klientů. Nejdostupnější tarif s nabídkou SMS zdarma Vodafone je za 327 Kč za měsíc. Nabízí volání 250 minut a 3 GB mobilních dat. Jedná se o studentský tarif, který je základní a dostupný. SMS zdarma Vodafone jsou pro držitele průkazu ISIC.

SMS zdarma T-Mobile

Také operátor T-Mobile má několik kategorií mobilních a datových tarifů. U tarifů pro mladé jsou SMS zdarma T-Mobile omezené počtem. Nejlevnější tarif za 275 Kč měsíčně nabídne 150 minut volání a 150 SMS zdarma T-Mobile, k tomu dávku dat 3 GB. Neomezené volání a SMS jsou už za cenu 585 Kč, data poskytují 4 GB.

Jsou SMS zdarma spolehlivé?

Dnes nejsou SMS zdarma možná tak žádané, jako před několika lety. Aktuálně by lidé uvítali zdarma spíše datové balíčky. Je zřejmé, že každý, kdo si platí služby a produkty požaduje jejich spolehlivost. Je otázkou, jestli toto funguje u placených služeb, protože se samozřejmě mnozí setkávají s tím, že občas něco nefunguje, jak by mělo. Poměrně často se to stává u sociálních sítí, ale také u jednotlivých mobilních operátorů, kteří mívají i několika hodinový výpadek.

Různé SMS brány zdarma nejsou garantovanou službou. Na druhou stranu stoprocentní spolehlivost nemají ani klasičtí mobilní operátoři.

Asi nikdo se za to nedočkal žádné slevy nebo bonusu. U služby, jako je SMS brána zdarma, se v minulosti často stávalo, že odeslaná zpráva nedorazila tam, kam měla. Proto je lepší si ověřit, jestli SMS zdarma spolehlivě dorazila příjemci. SMS brány nejsou ani dnes stoprocentně spolehlivé a klasické odeslání SMS nebo mobilní komunikační aplikace jsou mnohem jistějším způsobem. Výhodou SMS online je přehledné zasílání anonymních SMS zpráv.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Zábava a volný čas Návody