Jak zjistit, kdo mi volal podle čísla zdarma | VímVíc.cz

Co je to za číslo? Jak zjistit, kdo mi volal podle čísla zdarma

13. 10. 2023

Často to vypadá, že mobilní telefony přirostly lidem k rukám. Leží na našich pracovních stolech, pokládáme si je vedle sebe u jídla, máme je neustále v kapsách a kabelkách, používáme je místo ranního budíku, snadno nahradí diář, pořizujeme s nimi fotky na životopis a zachycujeme důležité okamžiky, hledáme nabídky dobře placené práce, provádíme platby, objednáváme jízdenky, letenky, sledujeme nejlepší animované filmy, horory podle skutečné události, hrajeme na nich hry apod. V době, kdy mobilní operátoři nabízejí výhodné tarify, je možnost posílat zprávy SMS zdarma a vše se stále více digitalizuje, se ani není čemu divit.

Kdo mi volal

Neznámé telefonní číslo nebo skryté číslo se sem tam objeví na displeji každého telefonu. Objeví se otázky co je to za číslo, můžu to zvednout a jak vyhledat telefonní číslo? Článek poradí, jak zjistit, kdo mi volal podle čísla zdarma – zda se jednalo o nevyžádaný telefonní hovor s nabídkou telemarketingu a poukáže na případy, ve kterých je lepší přijímat hovory i od neznámých telefonních čísel.

Co je to za číslo? Kdo mi volal z čísla?

Rozezní se telefon a na displeji se objeví neznámé telefonní číslo. Většinu lidí hned napadne otázka co je to za číslo, kdo mi volá a jak začít konverzaci? Než se však rozmyslí, zda příchozí hovor z neznámého telefonního čísla přijmout či nikoliv, telefon dozvoní a na displeji se zobrazuje ikona zmeškaného hovoru. Někdy člověk záměrně nepřijímá příchozí hovory, protože se umí zabavit a ví, co dělat doma. Nezvednout telefon, byť z neznámého čísla, může být považováno za ne zrovna slušné chování.

Dotyčný nemusí mít čas, nemá zrovna náladu pídit se po tom, kdo mi volal z čísla nebo mu přijde důležitější vidět do konce rozkoukaný nejlepší animovaný film či seriál nebo horor podle skutečné události. Kdo mi volal z čísla? Jistě se jednalo o marketingovou nabídku nebo jiný nevyžádaný hovor s dotazníkem spokojenosti. Článek představí možnosti a rady, jak zjistit, kdo mi volal podle čísla zdarma. Neznámé číslo kdo volal? Číslo je možné buď uložit, anebo rovnou zablokovat.

Pokud však jedinec shání jednorázové brigády nebo dobře placenou práci a rozeslal pár moderních motivačních dopisů, je vhodné přijímat telefonáty i z neznámých čísel. Možná by byl překvapený, kdo volal z čísla, u kterého odmítl hovor. Může volat potencionální zaměstnavatel, který obdržel fotku na životopis a moderní motivační dopis. V době, kdy zájemce shání nové zaměstnání, by měl přijímat veškeré příchozí hovory, i když se jedná o neznámá telefonní čísla a napadají ho otázky, kdo mi to volal.

Hledám práci a ptám se, kdo mi volá

Řada zaměstnavatelů a společností může dopředu oznámit, že budou volat, aby absolvovali pohovor po telefonu nebo videohovor. Člověk hned lépe ví, jak začít konverzaci, když je hovor očekávaný – může se předem připravit. Jedná se zejména o společnosti, kam zájemce poslal své motivační dopisy nebo o personalisty jednorázových brigád, které byly osloveny. Co je to za číslo může později odhalit konkrétní zaměstnavatele, kteří se snažili dovolat.

Pokud volá neznámé telefonní číslo, je dobré si uvědomit, jestli jsme si například objednali nějaké zboží, online nákup nebo jídlo z restaurace. Co to je za číslo později ukáže, že se jednalo o kurýra dopravní společnosti, doručovatele jídel z restaurací, personální oddělení společnosti, kam byly poslán životopis a podobně. Když jedinec dopředu počítá s tím, že přijde balík, nebude si pokládat otázku, neznámé číslo kdo volal. Slušné chování v každém případě je zavolat zpět a zjistit co nejdříve, kdo volal z telefonního čísla.

Kdy potřebujeme vědět, co to je za číslo?

Někdy se může stát, že známe jméno dávného přítele nebo spolužáka ze základní školy a rádi bychom se s ním spojili. Potřebujeme zjistit telefonní číslo. Další situace může nastat v případě, kdy známe jméno obchodu, firmy nebo třeba restaurace a potřebujeme vyhledat telefonní číslo majitele, abychom mohli zavolat. Nejčastější situace, jak zjistit telefonní číslo osoby nebo společnosti, jsou:

  • Když volá neznámé telefonní číslo
  • Pokud známe jméno nebo firmu a potřebujeme vyhledat telefonní číslo majitele

I v těchto případech jsou možnosti, jak se dozvědět, co to je za číslo a jak zjistit, kdo mi volal podle čísla zdarma. Na druhou stranu v dnešní době masivního používání sociálních sítí (Facebook, Instagram, LinkedIn) stojí za zvážení, jestli nebude jednodušší vyhledat telefonní číslo starých známých právě s jejich pomocí. Sociální sítě hýbají světem a pomáhají odpovídat nejen na otázky typu co dělat doma, když se nudím, ale také kdo volal z čísla, které nemám uložené.

Vyhledat telefonní číslo: Zlaté stránky

Není to tak dávno, kdy jedinou možností, jak zjistit, kdo mi volal podle čísla zdarma, a jak najít, co to je za číslo, byly Zlaté stránky. Bylo to v době, kdy ještě neexistoval internet. V roce 2015 vyšly poslední tištěné Zlaté stránky a od té doby existuje jen online verze tohoto adresáře. V online Zlatých stránkách je možné vyhledat telefonní čísla výhradně českých firem a podnikatelů, nikoliv fyzických osob. Stále můžeme vyhledat telefonní číslo, ale existují i specializované internetové stránky a mobilní aplikace, jak se dozvědět, kdo mi volal z čísla.

Ve Zlatých stránkách v online podobě je přes 820 tisíc kontaktů na firmy. Podnikatel nebo společnost si může sama přidat svůj kontakt na webové stránky Zlatých stránek. Stačí se přihlásit a přidat svou firmu, aby kdokoliv bude v budoucnu chtít, mohl vyhledat telefonní číslo na konkrétní společnost, případně osobu zabývající se konkrétní službou apod.

Jak zjistit telefonní číslo osoby? Kdo volá?

Lidé přemýšlí, komu patřilo neznámé telefonní číslo a kdo volá opakované. Jak zjistit telefonní číslo osoby? Naštěstí žijeme v době internetu a internet je skutečně všemocný. V online světě najdeme vše, i většinu telefonních čísel na společnosti a podnikatele v České republice. Je možné dohledat webové stránky, které se specializují na to, jak vyhledat telefonní čísla a poradí vyřešit, kdo mi volal z čísla. Lidé na stránkách píší své zkušenosti s neznámými telefonními čísly, uvádí, jestli jsou obtěžující nebo zda se jedná o něco důležitého.

Po přečtení takových zkušeností je hned jasnější odpověď na otázku, kdo volá a zda je dobré telefonát přjimout. Kromě internetu jsou našimi pomocníky i samotné mobilní telefony a jejich aplikace. K dispozici jsou mobilní aplikace ke stažení, které se zabývají obtěžujícími telefonními čísly, tzv. kdo volal aplikace. Jak zjistit, komu patří telefonní číslo, respektive jakými způsoby odhalíme, co to je za číslo?

  • Internetový vyhledávač
  • Webové stránky specializující se na databázi neznámých čísel
  • Mobilní aplikace

Zmíněné mobilní aplikace a webové stránky (kdovolal.cz a další) slouží k odhalení: neznámé číslo kdo volal. Jsou volně dostupné v Google Play a v App Store. V internetovém vyhledávači se při zadání klíčových slov „kdo mi to volal“ objeví výsledky kdovolal.cz, kdomivolal.cz, kdo-mi-volal.eu apod.

Jak zjistit, kdo mi volal z čísla přes internetový vyhledávač

V internetovém vyhledávači stačí zadat neznámé telefonní číslo do vyhledávacího řádku a vyhledat. Pokud je neznámé telefonní číslo veřejně známé, ihned se ukáže i s názvem společnosti, podnikatele či firmy. Pokud se jedná o soukromé číslo, může se například ukázat, že se jedná o kurýra některé dopravní společnosti. Zároveň vůbec nezáleží na tom, jaký webový vyhledávač použijeme při tom, jak zjistit, kdo mi volal z čísla. Může to být Google, Bing, DuckDuckGo, Yahoo, Seznam atd.

Najít telefonní číslo majitele přes webové stránky

Na internetu jsou specializované webové stránky, kde lidé zveřejňují obtěžující telefonní čísla a například uvádí, že se jedná o bankovní nabídky, o nabídky mobilních operátorů, energetik nebo že se jedná o obtěžující výzkumy, ankety, aj. Díky tomu se dá vyhledat telefonní číslo volajícího a že není absolutně potřeba tento hovor přijímat. Odhalit, komu patří telefonní číslo je možné kupříkladu přes tyto webové stránky:

  • www.kdomivolal.cz
  • www.kdovolal.cz
  • www.kdomivolal.eu
  • www.muzutozvednout.cz
  • www.vyhledatcislo.cz

Vědět, kdo mi to volal, není dnes žádná věda a zabere to pár minut. Mnohem náročnější bylo zjistit, kdo mi volá v době, kdy neexistoval internet a telefony neměly displeje. Pokud se jednalo o pevné linky, jejich majitel ani nezjistil, že se někdo pokoušel dovolat. Na druhou stranu se nemusel trápit otázkami, kdo volal z neznámého čísla a jak zjistit, kdo mi volal podle čísla.

Mobilní aplikace, které odhalí kdo volal z čísla

Jako poslední pomocník k odhalení, kdo volal z čísla, které není uložené, jsou mobilní aplikace. Tzv. kdo volal aplikace (kdo volal z telefonního čísla) poskytují možnost vyhledávat obtěžující neznámá telefonní čísla. Uživatelé mohou vkládat své zkušenosti s různými telefonními čísly a my jsme poté schopni lépe reagovat na obtěžující telefonní čísla. Aplikace pro mobilní telefony, které zjistí, co je to za číslo:

  • Zvednout to? Kdo mi volal
  • Should I Answer
  • KdoMiVolal (KtoMiVolal)
  • Nevolejte

Tyto aplikace umožňují blokovat neznámá čísla nebo budou během vyzvánění hlásit, komu patří telefonní číslo a zda patří mezi nevyžádané kontakty. Mobilní aplikace umožňují vytvářet tzv. blacklisty. Některé mobilní aplikace, ke zjištění kdo mi to volal, jsou ke stažení zdarma a jiné jsou placené. Na App Store a Google Play jsou dokonce aplikace umožňující blokaci neznámých telefonních čísel, případně i známých, ale nevyžádaných. Zablokovat konkrétní neznámé číslo umožňuje i chytrý telefon sám o sobě v kontaktech.

Jak zjistit, komu patří telefonní číslo pomocí služby Kdo mi volal eu?

Kdo mi volal eu je webová aplikace a vyhledávač telefonních čísel. V databázi této aplikace jsou téměř všechna čísla používaná pro marketingová navolávání klientů a jednoduše řekne, komu patří telefonní číslo a co je to za číslo. Pokud se do databáze kdo mi volal eu dostane vaše telefonní číslo, pravděpodobně vám budou volat s různými nabídkami. Služba kdo mi volal eu pomáhá odhalit nevyžádané hovory a také si můžete přečíst reakce od jiných uživatelů ke konkrétnímu neznámému telefonnímu číslu.

Při vyhledání telefonních čísel v databázích typu kdo mi volal eu nebo přes internetový prohlížeč je dobré zadat neznámé číslo v různých tvarech. Každá společnost může mít na svých webových stránkách zapsané číslo v jiném tvaru a databáze také může pracovat s různými formáty. Telefonní čísla bývají uvedená v následujících formátech:

  • +420774123567
  • +420 774 123 567
  • 00420774123567
  • 774 123 567
  • 774123567

Pokud hledané telefonní číslo v databázích nenajdeme, můžeme zkusit zavolat zpět a zjistit, komu patří telefonní číslo nebo poslat SMS zdarma a zeptat se, kdo mi volá. Výhodné tarify poskytují posílání SMS zdarma. Jen je potřeba dát si pozor na telefonní čísla se zahraniční předvolbou. Pokud bychom volali zpátky, mohli bychom za hovor zaplatit stovky nebo dokonce tisíce korun, pokud by se jednalo o podvodné telefonáty. Pomocí internetového vyhledávače je jednoduché zjistit, ze kterého státu volá neznámé číslo.

Kdo volá? Skryté číslo, můžu to zvednout?

Jak zjistit telefonní číslo osoby je vlastně jednoduchá záležitost, i když se jedná o neznámé telefonní číslo. Horší situace nastává, pokud volá skryté číslo. V takovém případě se na displeji telefonu neobjeví žádné číslice, ale pouze informace o tom, že volalo skryté číslo. Můžu to zvednout, když nevím, kdo volá? Skryté číslo používají většinou telemarketingové společnosti nebo call centra, která se zabývají prodejem po telefonu nebo telefonickými marketingovými průzkumy. Skryté číslo ale může patřit policii nebo některým státním úřadům (například finančnímu úřadu).

V případě, kdy chceme zjistit, kdo mi to volal ze skrytého čísla, musíme se obrátit na svého mobilního operátora nebo Policii ČR. Operátor má povinnost sdělit, komu patří telefonní číslo, ale bude si za to účtovat nějaký poplatek. Na Policii ČR se můžeme obrátit v případě, že nás skryté číslo dlouhodobě šikanuje (vyzvání v noci a nepřiměřeně často). Policie by měla zjistit, co je to za číslo od telefonního operátora (tentokrát bez poplatku) a proti obtěžujícímu majiteli zasáhnout.

Pozor na hovory na účet volaného

Mobilní operátoři poskytují službu hovoru na účet volaného. Může to být výhodné v nouzi, kdy je potřeba zavolat rodině nebo kamarádovi s prosbou o pomoc. Na druhou stranu mohou této možnosti využívat podvodníci, kteří si za hovor nechají ještě zaplatit. Není potřeba se obávat. Pokud se jedná o hovor na účet volaného, dozví se o tom volaný vždy před započetím hovoru. Takový hovor je samozřejmě možné odmítnout. Službu hovoru na účet volaného využívají i lidé ve VTOS (výkonu trestu odnětí svobody). Máme-li tedy blízkou osobu ve VTOS, nemusíme ani chvíli váhat s otázkami typu kdo volal z neznámého čísla a jestli vůbec vyhledat telefonní číslo na internetu.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Zábava a volný čas Návody