Práce v médiích: Kde jsou zaměstnanci nejvíce spokojeni? | VímVíc.cz

Práce v médiích: Kde jsou zaměstnanci nejvíce spokojeni?

07. 03. 2018

Chcete začít se svou kariérou pro velký vydavatelský dům nebo pro televizi? Přemýšlíte, kam poslat žádost a životopis a na jakou pozici? Inspirujte se naším článkem.

Práce v médiích: Kde jsou zaměstnanci nejvíce spokojeni?

Není médium jako médium

V České republice můžete narazit na hlavní dva typy médií. První jsou média veřejnoprávná, do kterých patří Česká televize nebo Český rozhlas a do druhé skupiny patří média komerční, kde se nachází například televize Nova nebo televize Prima. Pokud se tedy rozhodnete, že chcete pracovat pro některou z těchto mediálních skupin, je třeba si nejdříve zjistit, jaký obsah byste vlastně vytvářeli. Ne u každého zaměstnavatele totiž můžete přinášet reportáže osobně bez toho, aby do nich někdo nezasahoval.

Nejdříve se musíte rozhodnout, jaký obsah vlastně chcete vytvářet.

Práce pro tisk nebo pro televizi

Další rozhodnutí by mělo spočívat v tom, jestli chcete pracovat pro noviny, magazíny a tisk obecně anebo pro televizní stanice. V závislosti na tom je poté třeba rozmyslet si, stejně jako v předchozím bodě, jaký obsah chcete vytvářet. Chcete přinášet nová zajímavá témata ze světa, politiky a kultury nebo vás zajímá showbusiness?

Chcete přinášet politická témata nebo témata bulvárního charakteru?

Hodnocení mediálních skupin v Česku

Podívejte se na hodnocení současných a bývalých zaměstnanců daných firem. Možná vám to pomůže v rozhodování. Hodnocení je od nejlépe hodnocených firem po nejhůře. Tam, kde není žádné hodnocení uvedeno, zatím nemáme zatím dostatečný počet hodnoceních od zaměstnanců.

Nejlepší hodnocení zaměstnanců má Česká televize, nejhorší Bauer Media.

Hodnocení

Chcete si dát životopis do některého z mediálních domů a nevíte kam? Cestou by pro vás mohlo být například hodnocení zaměstnavatelů. Díky tomu zjistíte, jak zaměstnanci firmu hodnotí, jaké s ní mají zkušenosti a co si myslí o systému firemních benefitů nebo o celkové firemní atmosféře. Nemusíte tedy posílat životopis do společnosti “naslepo”. Pokud chcete vidět přímo fotky z denního provozu firmy, tedy zaměstnance a prostředí, stačí se podívat na profily firem na VímVíc.

Mrkněte také na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Práva a povinnosti zaměstnanců Start kariéry Ze života Ze života firem a kanceláří