CinemaCity vs. CineStar – S kým jsou zaměstnanci spokojenější? | VímVíc.cz

CinemaCity vs. CineStar – S kým jsou zaměstnanci spokojenější?

05. 03. 2018

Milujete filmy a rádi byste si vydělávali v jedné ze společností zábavního průmyslu a kinematografie? Pak jste tu na správném místě. V tomto článku si porovnáme dvě největší sítě multikin u nás a prostřednictvím recenzí zjistíme, která z nich je lepším zaměstnavatelem. Všechny recenze jsou od současných či bývalých zaměstnanců, jedná se tedy o informace jedinců, kteří ví, o čem mluví.

Kinematografie

Kina každodenně navštíví spoustu lidí, kteří míří za zábavou. Je tedy taky potřeba velké množství zaměstnanců, kteří se postarají o jejich spokojenost. Jsou ale na druhé straně i samotní zaměstnanci spokojeni s tím, jak se stará společnost o ně? To zjistíme v následujících odstavcích.

CineStar

Prvním multikinem, na který se zaměříme, je CineStar. Ten získal v hodnocení od zaměstnanců 4,1 hvězdiček z 5 a 89 % z nich by jej doporučilo jako ideálního zaměstnavatele, což není vůbec špatný výsledek.

CineStar je již nějakou dobu v povědomí všech lidí, kteří mají alespoň trochu rádi kvalitní zážitek z filmu. Ačkoliv je druhým největším multikinem u nás, v našem porovnání si jakožto zaměstnavatel vydobyl první místo. Pracovní pozice nabízí jak zájemcům o brigádu, tak i na hlavní pracovní poměr, při kterém slibuje dobrou možnost pracovního růstu. Mezi své přednosti řadí mladý přátelský kolektiv, který zajišťuje příjemnou atmosféru na pracovišti. Pro jeho upevnění organizuje CineStar pravidelně firemní teambuildingy, na kterých je o zábavu postaráno. Zájemcům o pracovní místo nabízí také velkou škálu benefitů, mezi které patří volné vstupy do kina nebo motivační odměny.

,,Kolektiv je jedna z věcí, která je na celém CineStaru to nejlepší. Líbí se mi také střídání pozic a volné vstupy do kina.”

CineStar si vysloužil opravdu velmi příznivé hodnocení, a to je znát i na jednotlivých recenzích. Jen zřídka se setkáte s nějakou vyloženě negativní narážkou na společnost. Pokud se ale na některé z nich zaměříme, stížnosti jsou většinou na konto dlouhých a náročných směn nebo vysokých nároků od nadřízených. Když se ale začtete do zelených kolonek s pozitivními ohlasy, najdete spoustu chvály. Zaměstnanci si váží dobrého kolektivu a benefitů, které jim CineStar přináší. Zároveň se jim líbí možnost střídání pozic, takže pro ně není práce stereotypní. Zejména brigádníci pak oceňuje flexibilitu směn, které je zejména při studiu důležitá.

Cinema City

Druhou společností, o které budeme mluvit, je multikino Cinema City, jehož hodnocení 3.1 hvězdiček je oproti CineStaru o něco horší. Ani doporučení ztrátu nedohnaly, mají totiž hodnotu pouze 46 %.

Cinema City je nejrozšířenější řetězec kin u nás a zajišťuje tak zábavu mnoha návštěvníkům. Mimo svou velikostí disponuje také například 4DX technologií, se kterou k nám přišel jako první. Na tyto technologie láká zákazníky, na co ale láká zaměstnance? Vesměs jde o stejné benefity, které nabízí i CineStar, tedy volňásky do kina či flexibilní volbu směn. I o prostředí mluví společnost ve stejném světle, jako CineStar. Co tedy způsobuje takový rozdíl v hodnocení? To zjistíme od samotných zaměstnanců.

,,Práce je různorodá, dobře se plánují směny a dá se přizpůsobit škole, podle mě i dobrý kolektiv.”

V první řadě se zaměříme na kladná hodnocení, která se v mnoha ohledech shodují s těmi, která obdržel i CineStar. Ve většině případech čteme o skvělém kolektivu, možnosti plánování směn a příjemném moderním prostředí. Mimo to jde samozřejmě o firemní benefity, také ale zaměstnanci oceňují zkušenosti především ohledně jazyků. Negativních reakcí je ovšem o něco více a většina z nich míří na vedení a platové ohodnocení, s čímž jsme se u CineStaru v takové míře nesetkali. Otázkou ale je, zda je tento problém ve společnosti globální nebo se jedná o jednotlivé pobočky, a tedy i lidi, na které narazíte.

Máte také co říci o společnosti, ve které jste pracovali či pracujete? Zapojte se do našeho hodnocení zaměstnavatelů a pomozte tak potencionálním uchazečům se správnou volbu.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy Práva a povinnosti zaměstnanců Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří