Jak vydělat peníze? Tipy na dobře placené práce! | VímVíc.cz

Jak vydělat peníze? Tipy na dobře placené práce!

13. 11. 2019

To, co všichni v kariérním životě chceme, je seberealizace a slušný plat. Pořád je nám opakováno, že musíme mít práci, která nás baví a naplňuje. Bohužel mnoho prací, které patří mezi společensky přínosné jako učitelství, sociální práce nebo práce v neziskovém sektoru, vám milióny nepřinese. Ale takové programování, to by mohlo! V článku se dozvíte, v jakých dalších profesích si v příštích letech můžete pořádně vydělat, ale ještě předtím si řekneme, jak se dají vydělat peníze na internetu a z domova.

Jak vydělat peníze, tipy na dobře placené práce

Jak vydělat peníze?

Většina populace vystuduje, pošle životopis a nechá se zaměstnat. Dříve to bylo tak, že lidé u jednoho zaměstnavatele strávili klidně celý život. V současné době ale mileniálové mění pracovní trh a tak se stává, že práci v honbě za větším platem a spokojeností měníme každých pár let.

Jak dlouhá je výpovědní lhůta při ukončení spolupráce? Výpovědní lhůta bývá zpravidla dvou či tříměsíční, ale dá se domluvit i jiná výpovědní lhůta.

Nechat se zaměstnat na hlavní pracovní poměr samozřejmě není jediný způsob, jak přijít k penězům. Taky můžete podnikat jako téměř 32 000 lidí v Česku. V podstatě můžete peníze vydělat následujícími způsoby:

Jak vydělat peníze z domova

Sníte o tom, že budete pracovat z domova, parku, pláže... Prostě odkudkoliv a kdy se vám bude chtít? Práce z domova je dnes vnímána spíše jako benefit, který firmy nabízejí zaměstnancům v rámci flexibility. Ve skutečnosti ale dnes můžete pracovat z domova i na full time. Zapomeňte ale na nabídky typu „Montování propisek, až 200 Kč na hodinu“. V devadesáti devíti případech jde o scam. Podvodníci většinou vyloudí z důvěřivých lidí například 500 Kč „počáteční investici na materiál“ a potom už se jim nikdy neozvou.

Pracovní příležitosti na home office

Práce, kterou můžete skutečně dělat z domova je například překládání, korektura, copywriting poradenství, učení, účetnictví atd. Zkrátka musíte být profesionálem v oboru a najít někoho, kdo vám za vaše služby zaplatí. Nejvíce prací z domova dnes ale souvisí s internetem. Například taková správa sociálních sítí nebo vytváření webových stránek na míru. Pojďme se na vydělávání na internetu podívat ještě podrobněji.

Jak vydělat peníze na internetu?

Vydělávání peněz na internetu je v současné době žhavé téma. Pravdou je, že to není zdaleka tak obtížné, jak si většina lidí myslí. Rozhodně to ale vyžaduje hodně disciplíny. Vybrali jsme pro vás šest nejrealističtějších možností, jak si můžete na internetu vydělat. Některé z nich vám vydělají okamžitě a pomohou vám přijít si na pár stovek navíc, s jinými je to běh na dlouhou trať, ale ve výsledku díky nim můžete dosáhnout plné finanční nezávislosti.

  • Využijte mobilní aplikaci, která nabízí přivýdělek (Uber, Taxify).
  • Obraťte se na existující weby, kde můžete nabídnout své služby nebo prodat staré, nepotřebné věci (Vinted, Stovkomat, Na volné noze, Sbazar, Shutterstock).
  • Prodávejte své výtvory online (umění, jídlo, řemeslné práce).
  • Založte si blog a vydělávejte prostřednictvím affiliate marketingu, PPC kampaní nebo prodejem e-booků.
  • Vydělávejte e-mail marketingem.
  • Vytvářejte a prodávejte online kurzy o něčem, čemu opravdu rozumíte, nebo například doučujte lidi přes skype.

Tipy na dobře placené práce

Pokud chcete využívat zaměstnanecké benefity a jistoty, které vám může nabídnout jen zaměstnavatel, určitě vás bude zajímat, v jakých oborech si můžete na současném trhu vydělat balík. Vybrali jsme třináct zaměstnání, které půjdou v roce 2020 na dračku a přihrají vám na konto dostatek peněz.

Jak vydělat peníze, tipy na dobře placené práce

Nejlépe placené práce se školami a praxí

Řídící letového provozu. Sen mnoha chlapců a s průměrným platem kolem 200 000 hrubého také jedna z nejlépe placených prací v Česku. Stačí vám střední škola, abyste mohli být přijati do kurzu na letecké škole. Jediným problémem je, že se každý rok hlásí několik set zájemců a vybráno jich bývá jen kolem patnácti. Co potřebujete? Perfektní angličtinu, věk do 28 let a především neskutečnou dávku odolnosti vůči stresu.

Ředitelé a ředitelky firem a institucí. Tohle většinou bývá běh na dlouhou trať. Je neobvyklé nemít s těmito ambicemi vysokou školu. Nejdůležitější kvalitou je ale charisma, které budete potřebovat při šplhání po kariérním žebříčku. Také se musíte obrnit vůči stresu a mít skvělé organizační a komunikační dovednosti. Samozřejmě záleží, pro jakou firmu pracujete, ale průměr, na který si hlavní představitelé firem přijdou, je kolem 150 000 Kč.

Nejvyšší státní úředníci a úřednice obrany a bezpečnosti státu a požární ochrany. Jejich platy sahají ke 100 000 Kč a spolu s pozicí přichází kromě peněz i značná míra společenské prestiže. Abyste na tenhle post dosáhli, budete se muset snažit klidně i 20 let.

Primáři a primářky v oblasti zdravotnictví. Další práce z platové sféry, která vám přinese plat přes 100 000 Kč. Zvládli byste zachraňovat životy a ještě k tomu řídit celé oddělení? Mimochodem, víte, jaký je rozdíl mzdou a platem?

Ředitelé a ředitelky v oblasti IT. Pokud programujete, rozhodně nepřestávejte. Jestli budete postupovat po kariérním žebříčku, můžete si jednou jako Ředitel IT sekce libovolné firmy vydělat v průměru 105 000 měsíčně. Nebo klidně i o dost víc. V dnešní době má IT oddělení už snad úplně každá firma a s čím dál větší implementací technologií bude důležitost této pozice jen narůstat.

Nabídka práce v IT a vývoji technologií

Skvěle placené práce, ke kterým je snadná cesta

Máte střední školu, studovat už se vám nechce a chcete vědět v jakém oboru se uchytit? Na tyhle pozice vás často vezmou i bez praxe a škol, zaplatí vám kurz nebo vás sami zaučí a když se osvědčíte, nebudete si žít špatně. Jedny z nejlépe placených prací jsou:

  • Řidiči a řidičky kamionu,
  • vývojáři a vývojářky,
  • supervisoři a supervizorky v obchodech,
  • obchodní zástupci a zástupkyně,
  • realitní makléři a makléřky,
  • policisté a policistky,
  • revizoři a revizorky,
  • řidiči a řidičky tramvají.

Je mnoho prací, které nabízí nadprůměrný plat a některé z nich můžete získat snadno a poměrně rychle. Podívejte se na aktuální nabídku práce a třeba vám přijde mnohem hezčí výplata už za dva měsíce.

Tip: Chcete si za vydělané peníze udělat radost novým kouskem do skříně? Využijte Urban Store slevové kupóny v e-shopu Urban Store a nakupte značkové oblečení za skvělé ceny.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy Úspěch v kariéře