Revolut platební karta: Recenze a zkušenosti | VímVíc.cz

Revolut platební karta: Recenze, zkušenosti a tipy!

24. 02. 2020

Revolut je britský fintech startup přicházející s alternativou k debetním kartám, které nabízejí běžné banky. Klienti mohou využívat Revolut platební kartu, provádět peer-to-peer platby v tuzemsku či v zahraničí nebo převádět měny a kryptoměny. Hlavní výhodou Revolut bank jsou právě platby v zahraničí, ke kterým je vždy použit kurz, který je nejvíce výhodný pro zákazníka. Pokud máte rádi technologie a cestujete, tak je pro Vás revolutka více než vhodná volba.

Chci vyzkoušet Revolut zdarma!
Revolut

Co je to Revolut karta?

Revolut card je fyzická nebo virtuální debetní karta se kterou můžete platit a vybírat hotovost po celém světě. Při objednání fyzické karty si zvolíte, zda preferujete Mastercard či si připlatíte za Visu. Pokud zvolíte Mastercard a registrovali jste se přes link stávajícího zákazníka Revolutu, přijde vám karta zdarma až k vám domů. Jedná se o embosovanou platební kartu s vaším jménem, číslem karty, magnetickým proužkem a kódem pro internetové platby (CVC). Karta bude platná po dobu pěti let.

Revolut nabízí předplacené karty, pokud máte zájem o kreditní kartu, můžete se podívat jaké jsou nejlepší kreditní karty na našem trhu. Předplacené karty se neváží ke konkrétnímu bankovnímu účtu, což je pro mnohé výhoda.

Pro koho se Revolut karta hodí?

Revolut karta je ideálním řešením pro každého, kdo alespoň občas tráví čas mimo Českou republiku nebo nakupuje online po celém světě. Mohou to být cestovatelé, pracovníci na služební cestě do zahraničí, ale i firmy, které mají obchodní partnery v jiných zemích.

Varianty Revolut karty

Revolut nabízí hned tři varianty ze kterých si můžete vybrat, podle toho, jak kartu chcete využívat. V základním Standard členství můžete získat platební kartu zdarma. Výběry z bankomatů jsou zdarma po celém světě až do výše 4 500 Kč za měsíc, mezinárodní bankovní převody mají limit 12 000 Kč měsíčně. Po překročení těchto limitů si už Revolut bere z vaší transakce procenta, aktuálně 2 %. Pokud však provedete výpočet procent z pravidelných příjmů, které díky Revolut ušetříte, jsou tyto poplatky zanedbatelné.

Pokud hrozí, že tyto limity překročíte, může se vyplatit své členství navýšit na členství Premium či Metal. Díky upgrade získáte kartu s dalšími výhodami jako je cestovní pojištění, neomezené bankovní převody, obchodování bez provize, práce s kryptoměnami, asistenční služby nebo například cashback při platbě kartou až do výše 1 %.

Revolut aplikace

Revolut kartu a účet ovládáte pomocí jednoduché aplikace ve které máte přehled o všech pohybech a platbách. Jedním klikem si na Revolut pošlete peníze z vašeho běžného účtu. Revolut aplikace je přehledná a velice šikovná. Vytváří analýzy vašich financí a pomáhá udržet kontrolu nad rozpočtem. Utracené peníze třídí do kategorií a vy tak můžete sledovat kolik utrácíte v restauracích, za dopravu, zábavu, potraviny či další služby.

Aplikace je moderní a nabízí mnoho dalších vychytávek. Máte možnost dělit si účty s přáteli pomocí funkce Split Bill, obchodovat, část peněz darovat některé z neziskových organizací nebo například pravidelně spořit pomocí funkce Trezor. V případě potřeby je také možné Revolut kartu pomocí aplikace ihned zablokovat.

Výhody Revolut karty

Karta Revolut má mnoho výhod. Od roku 2018 je účet Revolut kromě 25 měn dostupný také v CZK. Díky tomu můžeme i my využívat výběrů po celém světě zdarma, a především výhodných středových kurzů při platbách v zahraničí. Jedná se o mezibankovní měnový kurz bez jakékoli přirážky. Tento kurz se neustále vyvíjí a Revolut jej aktualizuje. Právě díky výhodnému kurzu můžete s kartou Revolut ušetřit nemalé částky. Především pokud jste v zahraničí či nakupujete ze zahraničí online.

Další výhodou je také již zmíněná karta zdarma a účet bez poplatků za vedení. Při vstupu na český trh přišla velice výhodná akce, kdy Revolut nabízel bonus 300 Kč za založení nového účtu i doporučení nového zákazníka. Tato akce již bohužel neplatí, ale stále se registrace přes účet stávajícího zákazníka vyplatí, Revolut vám odpustí 99 Kč, které byste jinak platili za doručení platební karty.

Revolut je rychle se vyvíjející dynamická společnost, která myslí na nejnovější trendy a technologie. Neposlední výhodou je jistě i užitečná aplikaci, kterou s sebou Revolut card přináší, virtuální karta nebo možnost propojení Revolut s Apple Pay či Google Pay.

Zkušenost s kartou Revolut

Díky kartě Revolut je možné ušetřit i několik stovek korun na jediném nákupu. Když jsme 2. září 2019 kupovali cestovní ledničku přes Amazon stála 283,68 EUR. S kartou Revolut jsme nakonec zaplatili 7 360,40 Kč. Pokud bychom ve stejnou chvíli za stejnou ledničku platili kartou od ČSOB stála by nás 7 547,87 Kč. To už je téměř 200 Kč rozdíl. Výběr správné karty při zahraniční platbě nestojí téměř žádné úsilí a pokud budete kartou Revolut platit každý den, můžete šetřit i tisíce korun měsíčně.

Tip: Nezatěžujte svou Revolut kartu zbytečnými výdaji navíc. Na nákup v About you například můžete uplatnit About You slevové kupóny, které vám ušetří vaše peníze.

Revolut návod

Pokud kartu ještě nemáte, není nic jednoduššího než si ji objednat online. V případě, že nechcete platit za doručení, můžete využít tento odkaz. Následně je potřeba si nainstalovat mobilní aplikaci na svůj telefon a vyplnit všechny potřebné údaje. Revolut bude chtít ověřit vaši identitu, budete muset naskenovat občanský průkaz nebo pas a vyfotit se. Pokud bude vše v pořádku váš účet bude ověřen a vy si budete moci objednat platební kartu. Ta by k vám měla dorazit maximálně do devíti pracovních dnů.

K plné aktivaci účtu budete na kartu ještě muset nahrát peníze. Nejjednodušší je převést peníze pomocí jiné platební karty. V aplikaci kliknete na "karty" a vyberete "přidat novou kartu", pak už jen vybíráte, jakou finanční částku chcete dobít. Poprvé je třeba přidat alespoň 300 Kč. Další možností je poslat si peníze na pomocí Apple Pay či Google Pay. Je zde i možnost bankovního převodu, tu ale příliš nedoporučujeme kvůli poplatkům za mezinárodní platbu u vaší banky.

Tip! Revolut business

Revolut ovšem není pouze pro jednotlivce, nabízí zajímavé alternativní řešení i pro firmy. Pokud vaše společnost často využívá mezinárodní převody, můžete díky mezibankovním měnovým kurzům, které Revolut nabízí nyní obchodovat mnohem výhodněji. S podnikatelským účtem Revolut získáte firemní karty a budete moci platit ve 150 měnách bez dalších poplatků. Díky možnosti přidělení jedinečného čísla IBAN pro vás nebude problém SEPA platba ani platby SWIFT.

Revolut recenze

V případě, že vás karta Revolut zaujala a už jste si o ní na internetu něco zjišťovali, jistě jste narazili na mnoho veskrze pozitivních recenzí. Aby však naše recenze byla kompletní, je důležité zmínit i nevýhody karty Revolut. Plusové body Revolutu jistě nepřidá nutnost sledovat limity transakcí v základním členství, ani nemožnost měnit základní měnu. Problémem mohou představovat i větší poplatky za transakce o víkendu, kdy kurzy nejsou aktualizovány. Ovšem i přes tyto drobné nedostatky nemůžeme jinak než Revolut jednoznačně doporučit. Všechny výše zmíněné výhody a inovace, které Revolut přináší z něj dělají jedinečný produkt na světových finančních trzích.

Chci vyzkoušet Revolut zdarma!
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Investice a spoření Cestování a dovolená