Nejlepší kreditní karta na trhu | Srovnání | VímVíc.cz

Nejlepší kreditní karta na trhu | Srovnání

05. 08. 2019

Kreditní kartu si dnes můžete pořídit v jakékoliv bance. Pokud ji využíváte dobře, umí být praktická a dokonce vám ušetřit trochu peněz. Někdy je dokonce nutná, například pokud si chcete půjčit auto v zahraničí. Ale jak určitě tušíte, většina bank má karty nastavené tak, aby se vyplatily především jim. Stejně jako všechny bankovní produkty i kreditní karta je dobrý sluha, ale zlý pán. Jak ji využívat chytře a jaká se vám v současné chvíli vyplatí nejvíce, se dozvíte v našem článku.

Kreditní a debetní karta – v čem je rozdíl?

Pokud chcete využívat kreditní kartu tak, aby vám byla ku prospěchu, musíte pochopit její princip. Na pohled jsou kreditní i debetní karty úplně stejné, ale jejich podstata se zásadně liší. Zatímco s debetní kartou platíte penězi, které máte na svém běžném účtu, s kreditní kartou nakupujete za peníze banky. Omezuje vás jen limit, který je na kartě nastaven. Většinou bývá kolem 30 000 korun. Tyto peníze můžete neomezeně využívat a když přijde konec zúčtovacího období, buď je můžete bezúročně vrátit hned, nebo si je s (většinou vysokým) úrokem nechat rozložit do měsíčních splátek.

Nejlepší kreditní karta na trhu – parametry

Na co se tedy soustředit při výběru kreditní karty? Nejdůležitější parametry jsou tyto:

  • Poplatek za vedení karty.
  • Úrok při překročení bezúročného období.
  • Případná podmínka minimální útraty pro vedení zdarma.
  • Délka bezúročného období.
  • Cashback a další výhody.

Poplatek za vedení karty je většinou stěžejním kritériem pro lidi, kteří uvažují o pořízení kreditní karty poprvé. Naopak úrok při překročení bezúročného období vás až tak moc nemusí zajímat, pokud jste přesvědčeni o tom, že budete kartu splácet včas. To doporučujeme. Využívat kreditní karty na půjčky není vůbec ideální, protože úroky jsou zde většinou astronomické. Spíš byste je měli vidět jako způsob, jak ušetřit a využívat výhod u partnerských společností.

Nejlepší kreditní karta – srovnání

Je těžké se vyznat v takovém množství kreditních karet, které nám současný trh nabízí. Proto pro vás máme přehlednou tabulku, díky které snadno porovnáte šest nejvýhodnějších karet roku 2019.

Nejlepší kreditní karta na trhu - srovnání

V čem je důležité kreditní karty srovnání?

Důležité je kreditní karty srovnání především proto, abyste si vybrali takový platební prostředek, který vám přinese co nejvíce výhod. K dostání jsou výhody v podobě cashbacků z uskutečněných nákupů, slev u vybraných prodejců anebo například exkluzivních vstupů do vybraných letištních salonků. Kromě benefitů vám však srovnání kreditních karet poskytne i informace o podmínkách, které se k držení určité platební karty vážou.

ČSOB kreditní karta

Kreditní kartu od ČSOB můžete mít zdarma, pokud zaplatíte měsíčně více než 3000 Kč. A vždy když zaplatíte v partnerském obchodu kreditkou nad 100 Kč, vrátí se vám 0,5 % z nákupu formou bodů ve Světě odměn. Co se úrokové sazby týče, ČSOB zaručuje garanci TOP 3, což znamená, že jejich úrok by vždy měl být jeden ze tří nejvýhodnějších na trhu. Pokud se tedy situace na trhu změní, ČSOB je připravena úrok snížit.

Kreditní karta Česká spořitelna

Kreditní karta od České spořitelny vám také může vydělat peníze, především pokud platíte více než 3000 Kč měsíčně a máte ji tím pádem zdarma. Z každé platby kartou na internetu a v zahraničí dostanete 1 % zpět a pokud budete platit u partnerů z věrnostního programu, vyplatí se vám to ještě víc. Například u Frutisima dostanete celých 10 %, u hračkářství Sparkys 5 % a na čerpacích stanicích Mol 3 %.

Tesco kreditní karta

Za Tesco kreditní kartu zaplatíte 59 Kč měsíčně, ale tato částka je vykoupena velmi výraznými slevami a to jak v řetězci Tesco, tak i mimo něj.

  • Nákup potravin v Tesco 4 %.
  • Nákup ostatního zboží v Tesco 1,5 %.
  • Nákup u partnerů v síti Premium 2 - 20 %.
  • Nákupy mimo Tesco v ČR i zahraničí 0,5 %.

Kreditní karta KB

Karta Viva od Komerční banky se vám může hodit především při cestách do zahraničí, nebo pokud v zahraničí studujete. V ceně za kartu (30 Kč měsíčně) je totiž zahrnuto cestovní pojištění s krytím až do 1,5 mil. Velkou nevýhodou Viva karty je absence cashbacku a slev u prodejců. Slevy nabízí karty A karta a Lady karta, jejichž vedení je ale o něco dražší.

Fio banka kreditní karta

Kreditní karta od Fio banky má tu výhodu, že je zdarma. Pro všechny a bez podmínek. Věrnostní program Priceless specials vám může ušetřit hezké peníze stejně jako kreditka od České spořitelny. Cashback u vybraných obchodníků dosahuje až 20 % a k tomu můžete využít speciálních kupónů a akcí.

Raiffeisenbank kreditní karta EASY

Vedení EASY kreditní karty je zdarma a Premium RB club také není vůbec k zahození. Skvělé slevy vás u Raiffeisenbank čekají v mnoha partnerských obchodech. Je to například 10 % v obchodech knihy Dobrovský, 20 % v síti Tescoma nebo 10 % na nákupy v obchodech Calvin Klein.

Tip: Ať už vlastníte jakoukoliv platební kartu, nepřicházejte zbytečně o své peníze. V H&M například můžete ušetřit nemalé částky, pokud nakoupíte ve slevách nebo při nákupu použijete H&M slevový kód.

mBank kreditní karta

mBank nabízí hned tři varianty kreditních karet – mKreditka, mKreditka Plus a mKreditka e-Shop. Každá mBank kreditní karta má trochu jiné podmínky a nabízí jiné výhody. Stejná je však výše úroku (23,80 % p.a.) a délka bezúročného období (až 54 dní). Se všemi variantami získáte také odměny a výhody v rámci věrnostního programu Můj Mastercard.

Mall kreditní karta

Další variantou, která je především v poslední době mezi klienty značně populární, je Mall kreditní karta, jaké výhody svým držitelům nabízí? Tou nejoblíbenější je bez pochyb poukázka v hodnotě 1 000 Kč na nákup u Mall.cz. Dalším lákadlem, které Mall kreditní karta nabízí, je pojištění zboží zdarma. Zažádat si o kreditku můžete jednoduše online, a to přímo na stránkách společnosti Mall.cz. Pro její přiznání však musíte splňovat jeden důležitý faktor, kterým je to, že máte stálý příjem alespoň 12 000 Kč.

Kreditní karta - akce

Banky dnes mohou přetrhnout, aby si zákazníci vybrali právě jejich kartu a taky nabízejí spoustu bonusů a časově omezených akcí. V současné době se vám vyplatí sjednání karty například u ČSOB, protože dostanete půlroční úrokové prázdniny, v případě, že si vedle karty sjednáte i úvěr. Mimochodem, prvních 6 měsíců neplatíte úroky ani pokud si pořídíte studentskou kreditní kartu, která může být dobrým doplňkem studentského běžného účtu. Doporučujeme tedy při výběru karty vždy sledovat aktuální situaci na trhu.

A ještě jeden tip na závěr - nikdy nevybírejte s kreditní kartou v bankomatu. Do srovnání jsme tento parametr zahrnuli, ale spíše pro informaci. V případě krajní nouze je dobré vědět, kolik vás výběr bude stát. Musíte si ale uvědomit, že výběry z bankomatu jsou u drtivé většiny kreditních karet úročeny ihned, nevztahuje se na ně bezúročné období. Ve výsledku tedy přeplatíte mnohem více než jen onen poplatek za výběr. Pokud vás zaujal princip kreditních karet, ale žádnou jste si nevybrali, doporučujeme popřemýšlet také o službě na odložené platby Twisto.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Investice a spoření