Výplata aneb Jak ušetřit peníze | VímVíc.cz

Výplata aneb Jak ušetřit peníze

01. 03. 2018

Dovolená i nové auto něco stojí. Snažíte se na tyto položky našetřit kde to jen jde a peníze stále nikde? Podívejte se na několik tipů, jak ušetřit trochu peněz navíc.

Výplata aneb Jak ušetřit peníze

Pátrejte po levnějších poskytovatelích energií

Víte, kolik přesně platíte za energie? Zapište si tyto částky a poté začněte pátrat. Který poskytovatel nabízí dané položky levněji? Snažte se všechno propočítat a promyslet. Tím, že najdete lepšího a levnějšího poskytovatele můžete ušetřit i tisíce ročně. A nezapomeňte - než cokoli podepíšete, pečlivě všechny smlouvy prostudujte a propočítejte.

Tip: Ušetřete peníze za elektřinu a podívejte se na porovnání cen energií.

Jak ušetřit? Žijte chytře

Další tip, který se týká elektřiny s vodou, v sobě skrývá tipů několik. V zásadě představuje chytré triky na to, jak ušetřit. Co tedy dělat, abyste šetřili na vodě a energiích?

  • Vyměňte večerní vanu za sprchu
  • Hlídejte světla a zhasínejte po sobě
  • Zálevejte dešťovou vodou
  • Seznamte se se spořiči vody
  • Dobře zaizolujte okna a dveře

Přečtěte si také článek na platové třídy.

Několik rychlých triků pro ušetření peněz můžete udělat okamžitě.

Jak ušetřit? Zkuste spojit půjčky do jedné

Pokud se vás týká skutečnost, že splácíte několik úvěrů, pravděpodobně by pro vás mohlo být výhodné dané půjčky spojit. Konsolidace půjček znamená, že se vám jednoduše všechny vaše půjčky sloučí do jednoho úvěru. Díky tomu vznikne jedna hlavní splátka a vy tak díky tomu nemusíte stále hlídat výzvy a ještě k tomu ušetříte.

Hledáte lepší práci? Podívejte se na aktuální nabídky práce.

Jak ušetřit peníze z výplaty? Pozor na karty

Další možností je prozkoumat to, kolik peněz dáváte bankám za vedení účtu. Většina bank totiž sází na to, že jejich klienti jednoduše zůstanou tam, kde jsou, a nastavují tak poměrně vysoké ceny. Nespoléhejte ani na to, že by vám banka snížila poplatky ze své vůle takzvaně za věrnost. Jestliže chcete lepší podmínky, musíte začít sami.

Banky vám samy od sebe poplatky nesníží.

Určete si jeden na to, kdy se budete výši poplatků věnovat. Zapište si, kolik měsíčně na poplatcích odvádíte a začněte pátrat a počítat. Jaké podmínky mají jiné banky? Nenabízejí studentské účty? Snažte se zjistit co nejvíce. Poté si udělejte kolečko po bankách a zjišťujte přímov nich. Naposled se vraťte do své banky a řekněte jí, jaké ceny vám nabízí konkurence. Protože si každá banka chce svého klienta udržet, velmi pravděpodobně vám poté nabídne stejné podmínky, jaké jste si vyjednali v jiné bance.

Stejně to praktikujte také u mobilních operátorů.

Srovnávače cen

Patříte mezi ty, kteří, když potřebují novou televizi, tak příliš nepáatrají potom, který portál nebo obchod ji nabízí nejlevněji, ale prostě ji zakoupíte na prvním místě? Chyba. Pokaždé, když kupujete dražší položku (ale můžete to takto dělat i u levnějších položek), používejte srovnávače cen. Ty vám pomohou najít váš produkt za nejvýhodnější možnou cenu a vy tak můžete velmi ušetřit. Ve srovnávačích také najdete hodnocení prodejců, takže si vyberete položku od toho, kdo má nejvíce pozitivních recenzí.

Podívejte se také na platové tabulky.

Jak ušetřit: Nákup v seconhandech

Možná to znáte, možná vám přijde, že je to pod vaši úroveň. Nakupování v secondhandech ale zažívá celosvětový boom. Spoustu lidí už nechce nosit stejné konfekční oblečení jako ostatní, které nabízejí velké módní domy. Proto se rozmohlo kouzlo “sekáčů”. A to je pro nás jenom dobře. Existují sekáče lepší a střední, ale v každém z nich můžete při troše snahy najít zajímavé kousky nebo obečení pro děti. Mnoho Můžete také sledovat výprodeje nebo různé prodejní skupiny na Facebooku. Vždy ale dávejte pozor na to, komu svoje peníze budete posílat.

Zkuste také vylepšit svůj životopis a porozhlédněte se po lépe placené práci. Firmám totiž chybí zájemci. Podívejte se na článek životopis vzor.

Nakupování v secondhandech dnes už není nic, za co by se měl člověk stydět.

Kartička prodejce

Často slýcháte v obchodech otázku, zda máte jejich věrnostní nebo zákaznickou kartičku, a vaše odpověď je většinou ne? Věrnostní kartičky se ale mohou vyplatit, a to tehdy, když v nějakém obchodě nakupujete častěji. Své věrné zákazníky totiž obchody odměňují tím, že s kartičkou máte často velké ceny na běžné produkty nebo jídlo.

Mrkněte na volné nabídky práce a třeba najdete pracovní pozici s lepší výplatou.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy Úspěch v kariéře