Jak probíhá pohovor u firmy Geis a na co se připravit? | VímVíc.cz

Jak probíhá pohovor u firmy Geis a na co se připravit?

06. 03. 2018

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor ve firmě Geis. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v Geis čeká.

Podpis výpovědi

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Ten nejdůležitější tip je: Buďte sami sebou! Nesnažte se o žádné triky a připravte se. Například tak, že si zjistíte co nejvíce informací o naší společnosti a promyslíte si dopředu otázky, které nám chcete položit. A pokud uběhl už nějaký čas od doby, kdy jste naposledy aktualizovali svůj životopis, je dobré si ověřit, že údaje, které jste do něj uvedli, jsou aktuální. Dobré je také dopředu si prostudovat, jak se k nám dostanete a pro případ nenadálé situace si uložit telefonní kontakt na osobu, se kterou se máte sejít.

Dobré je uložit si dopředu například telefonní kontakt kvůli nenadálým situacím.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

U nás si na záludnosti nepotrpíme. Chceme uchazeče dobře poznat a snažíme se zjistit během pohovoru co nejvíce o jeho dosavadní profesní praxi. V tomto směru jdeme do hloubky a očekáváme otevřené odpovědi. Hodně používáme otázky začínající na: „Co?“ „Jak?“ „Proč?“

Rádi si s vámi popovídáme i o vašem volném čase. Máme rádi například sport všeho druhu, ale zajímá nás každá vaše specialita.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Měl by být flexibilní, aby se dokázal přizpůsobit turbulentnímu tempu vývoje společnosti a uvítáme týmové hráče.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Po vystavení inzerce shromažďujeme odpovědi uchazečů a každý došlý životopis pečlivě prostudujeme a posuzujeme dle požadavků v inzerci. Uchazeče, kteří splňují většinu z podmínek k pozici, zveme k osobnímu setkání. U těch uchazečů, kde dle zaslaného životopisu nenajdeme shodu s našimi požadavky, často ještě hledáme možnost nabídnout jim jinou nebo podobnou volnou pozici.

Často ještě hledáme možnost nabídnout jim jinou nebo podobnou volnou pozici.

U osobního pohovoru se uchazeč může potkat rovnou s případným budoucím nadřízeným. Zpravidla však u prvních pohovorů bývá jen personalista, který mimo jiné představí náš bohatý benefitní systém. V tomto ohledu se řídíme heslem „Pořád se něco děje“. Někdy je výběr kandidáta na několik setkání, kdy v dalším kole je kromě personalisty i budoucí nadřízený. Díky tomu se tak můžeme navzájem lépe poznat. V případě, že jsou naše i kandidátova očekávání a možnosti ve shodě, přichází konkrétní nabídka práce. Celé výběrové řízení se snažíme maximálně urychlit, všem uchazečům odpovídáme nejpozději do 14 dnů od zaslání životopisu.

Celé výběrové řízení se snažíme maximálně urychlit.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Zajímavých zážitků je stejně, jako je kandidátů, se kterými jsme měli možnost se setkat. Každý, s kým jsme se za ty roky setkali, byl něčím zajímavý. O vtipné situace také nebývá nouze. Od přeřeknutí a různá nedorozumění v průběhu pohovoru, až po pozvání na schůzku a romantickou večeři od zamítaného kandidáta, nebo nečekané zjištění, že pobočka sídlí již několik let na jiné adrese, než kam se uchazeč dostavil na pohovor.

A čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Rozhodně připraveností a upřímným zájmem jak o pozici, tak o společnost jako takovou.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří