Kde založit nejlepší podnikatelský účet online zdarma 2021? | VímVíc.cz

Kde založit nejlepší podnikatelský účet online zdarma 2021?

16. 03. 2021

S podnikáním se také váže povinnost mít pod kontrolou své finance. Podnikatelé a firmy musí mít přehled o svých příjmech a výdajích a je nezbytné mít své finance bezpečně uložené tak, aby byly kdykoliv k dispozici a nestálo to klienta další zbytečné poplatky. Musí mít všichni podnikatelé svůj podnikatelský účet nebo je možné mít finance uložené na běžném bankovním účtu? Některé podnikatelské účty se také vážou k podnikatelské půjčce, o kterou mají velmi často právě začínající podnikatelé velký zájem. Musí být podnikatelská půjčka vždy od stejného poskytovatele jako podnikatelský účet? Klienti si mohou založit podnikatelský účet velmi jednoduše, většinou postačí pouze kopie živnostenského listu nebo výpis z obchodního rejstříku. Jak vypadá nejlepší podnikatelský účet a kde si klienti mohou založit nejlepší podnikatelský účet zdarma?

Podnikatelský účet online

Klienti vyřídí většinu podnikatelských účtů z pohodlí svého domova online. Jen větší firmy a korporace si musí sjednat schůzku s poskytovatelem podnikatelské půjčky, protože zde je toho více k řešení. Pro OSVČ a malé podniky je k dispozici podnikatelský účet online, který vyřídí na pár kliknutí. Musí mít všichni podnikatelé svůj podnikatelský účet? Povinnost založit si podnikatelský účet mají právnické osoby, které musí komunikovat s Finančním úřadem a dalšími institucemi. Podnikatelský účet je pro ně nezbytný. Naopak OSVČ nemusí mít ke své živnosti vázaný žádný podnikatelský účet, ale je doporučováno si i tak podnikatelský účet zdarma založit. Finance by měly být oddělené, není vhodně míchat podnikové finance se svými osobními financemi, proto by běžný bankovní účet neměl sloužit pro podnikové hospodaření.

OSVČ, malí i velcí podnikatelé, malé i velké firmy by měli mít svůj podnikatelský účet, kde budou hospodařit s firemními penězi. V době, kdy si každý může založit podnikatelský účet zdarma, nedává smysl, aby někdo nedisponoval při svém podnikání podnikatelským účtem. Podnikatelský účet výrazně usnadňuje komunikaci mezi firmou a zákazníky či klienty, protože pomocí podnikatelského účtu probíhají všechny transakce. Velkým přínosem je také podnikatelský účet online, kdy jsou všechny podnikatelské účty v České republice spravovány za pomoci internetového bankovnictví, což podnikatelům usnadňuje práci a podnikatelé nemusí docházet na pobočky finančních institucí, aby vyřídili své požadavky.

Nejlepší podnikatelský účet

Většina bankovních institucí v České republice nabízí možnost založit si svůj podnikatelský účet, proto pro klienty není jednoduché vybrat si ten nejlepší podnikatelský účet. Vždy je doporučováno, aby si zájemci o podnikatelský účet nechali udělat nabídky od více finančních institucí, o kterých uvažují, poté si mohou vybrat nejlepší podnikatelský účet podle vlastních požadavků a preferencí. V současnosti mnoho finančních institucí nabízí podnikatelský účet zdarma bez poplatků, proto je budoucnost právě této služby podnikatelského účtu zdarma a bez poplatků. Klienti nechtějí platit za vedení účtu či další poplatky za užívání účtu. Jaké vlastnosti má nejlepší podnikatelský účet a co klienti od svého podnikatelského účtu očekávají?

  1. Podnikatelský účet zdarma a bez poplatků,
  2. podnikatelský účet online s intuitivním internetovým bankovnictvím,
  3. snadná obsluha a nenáročnost podnikatelského účtu,
  4. podnikatelská půjčka v kombinaci s podnikatelským účtem,
  5. přijatelné ceny nadstandardních služeb,
  6. důvěryhodnost finanční instituce apod.

Toto jsou faktory, které velmi často ovlivňují rozhodnutí klienta, kde si svůj podnikatelský účet založí. Velmi často si začínající podnikatelé či firmy potřebují na rozjezd svého podnikání půjčit peníze, k tomu slouží podnikatelská půjčka. Většina bankovních institucí, které poskytují podnikatelské účty, má v nabídce také podnikatelské půjčky, některé finanční instituce mají v nabídce také speciální podnikatelské balíčky pro podnikatele, které obsahují podnikatelský účet v kombinaci s podnikatelkou půjčkou a dalšími podnikatelskými produkty. Tyto podnikatelské balíčky jsou pro klienty výhodné. Není povinností, aby podnikatelská půjčka a podnikatelský účet byly od jednoho poskytovatele finančních služeb, ale mnohdy je tato varianta výhodnější a snadnější na ovládání. Pokud podnikatel ví, že bude na rozjezd svého podnikání potřebovat půjčku, je dobré najít si takového poskytovatele, který mu pomůže s podnikatelskou půjčkou i se založením podnikatelského účtu.

Podnikatelský účet srovnání

Téměř všechny bankovní instituce v České republice mají v nabídce svůj podnikatelský účet. Podnikatelské účty se většinou dají velmi jednoduše kombinovat s podnikatelskými půjčkami a dalšími finančními službami. Velmi často banka také nabízí kombinaci běžného bankovního účtu spolu s podnikatelským účtem. Tato kombinace bývá vhodná zejména pro osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ). Kde si sjednat podnikatelský účet zdarma a kde je možné čekat nejlepší klientský servis? Podnikatelské účty srovnání může pomoci s výběrem a určit nejlepší podnikatelský účet na trhu.

1. Podnikatelský účet Česká spořitelna

Podnikatelský účet Česká spořitelna se na podnikatelské účty specializuje nejdelší dobu a tomu také odpovídá nabídka, která je rozdělena podle velikosti podnikání: podnikatelské účty pro podnikatele a malé firmy, podnikatelské účty pro střední až velké firmy a nadnárodní korporace. Bohužel klienti u České spořitelny nenaleznou podnikatelský účet zdarma a to je také jejich nevýhodou oproti dalším finančním institucím, které podnikatelské účty nabízejí. Cena podnikatelského účtu u České spořitelny se pohybuje mezi 149 Kč až 299 Kč podle volby doplňkových služeb. Česká spořitelna má v nabídce také podnikatelské půjčky, které lze kombinovat s podnikatelským účtem.

2. Podnikatelský účet ČSOB

Podnikatelský účet ČSOB volí zlatou střední cestu a svým klientům vedení podnikatelského účtu nabízí na 1 rok zdarma. Poté už klient za podnikatelský účet ČSOB platí, záleží na tom, jaké doplňkové služby bude využívat. Podnikatelská půjčka je také v nabídce ČSOB. Klienti ČSOB hojně využívají kombinace podnikatelského účtu a podnikatelské půjčky, například na rozjezd svého podnikání. ČSOB se prezentuje bezchybným klientským servisem, bohatou nabídkou finančních produktů a podnikatelskou půjčkou na míru.

3. Podnikatelský účet Fio banka

Podnikatelský účet Fio banka je podnikatelský účet zdarma a bez poplatků. Fio banka působí na českém trhu od roku 1993 a snaží se klientům přinášet co nejjednodušší bankovnictví. V tomto modelu funguje i jejich podnikatelský účet, který své služby klientům poskytuje co nejjednodušeji, zdarma a bez poplatků, jedná se o TOP produkt na finančním trhu. Dále je v nabídce Fio banky například podnikatelské kontokorenty. Klienti si zde mohou nechat udělat podnikatelskou půjčku na míru.

4. Podnikatelský účet Komerční banka

Podnikatelský účet Komerční banka se rozděluje podle výše ročního obratu: podnikatelé a malé firmy s obratem do 60 000 000 Kč a firmy a instituce s obratem nad 60 000 000 Kč. Cílem podnikatelského účtu Komerční banky je, aby si zde klienti založili běžný bankovní účet v kombinaci s podnikatelským účtem a spravovali své finance na jednom místě. Pokud si zde klient založí oba účty, běžný bankovní účet a podnikatelský účet, podnikatelský účet je zdarma a bez poplatků. Proto je podnikatelský účet KB vhodný pro klienty banky. Samozřejmě si zde mohou založit podnikatelský účet i podnikatelé, kteří zde nemají svůj běžný bankovní účet, ale tito klienti platí měsíčně 99 Kč až 499 Kč, podle rozsahu služeb.

5. Podnikatelský účet mBank

Také podnikatelský účet mBank je zdarma a bez dalších skrytých poplatků za vedení a užívání podnikatelského účtu. MBank si od svých začátků v České republice staví svůj klientský servis na minimu poplatků a propracovaném internetovém bankovnictví. Podnikatelský účet mBank není výjimkou a klienti si ho založí zdarma a bez poplatků. Podnikatelský účet mBank nenabízí svým klientům klasickou podnikatelskou půjčku, ale klienti zde mohou použít podnikatelský kontokorent ve výši 10 000 Kč až 300 000 Kč. Vedení podnikatelského účtu mBank je zdarma a bez skrytých poplatků, klienti zde navíc mohou všechno ovládat pomocí internetového bankovnictví.

6. Podnikatelský účet MONETA

Podnikatelský účet MONETA drží krok se všemi novějšími bankami, které svůj úspěch staví na internetovém a bezplatném bankovnictví, proto je MONETA podnikatelský účet zdarma a bez poplatků. Navíc pro každého klienta, který si zde podnikatelský účet založí, je k dispozici osobní bankéř, který pomáhá se správou podnikatelského účtu a je vždy připraven zodpovědět všechny dotazy a pomoci s vyřízením finančních pohledávek. Klienti MONETA Money Bank mají možnost kombinovat podnikatelský účet s podnikatelskou půjčkou.

7. Podnikatelský účet Raiffeisenbank

Mezi klienty si oblíbenost a dobré jméno drží také podnikatelský účet Raiffeisenbank. Raiffeisenbank nabízí chytrý účet pro podnikatele, který je také zdarma a bez poplatků. Benefitem Raiffeisenbank je také fakt, že klienti mají výběry z bankomatů všech bank v ČR zdarma. To může být také rozhodujícím faktorem při výběru nejlepšího podnikatelského účtu. Rovněž Raiffeisenbank má v nabídce podnikatelskou půjčku, která může pomoci s rozjezdem podnikání, provozním financováním či investicemi.

Tyto 4 podnikatelské účty nyní patří mezi TOP podnikatelské účty na trhu:

  1. podnikatelský účet Fio banka,
  2. podnikatelský účet mBank,
  3. podnikatelský účet Moneta,
  4. podnikatelský účet Raiffeisenbank.

Půjčka pro podnikatele

Pokud jste se jako podnikatel dostali do finanční tísně anebo přemýšlíte, jak nastartovat vaše právě zahájené podnikání, mohla by vás zaujmout půjčka pro podnikatele. K dostání je u bankovních i nebankovních společností, avšak příznivější podmínky samozřejmě nabízí půjčka pro podnikatele sjednaná u banky. Zažádat si o ni obvykle můžete online, skrze telefonát anebo návštěvou na konkrétní pobočce. Finanční sumy, o které si můžete zažádat, má každá společnost stanovené jinak. Stejně tak odlišné má půjčka pro podnikatele i úrokové sazby a doby splácení.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Investice a spoření