Více zkušeností: Jak Faurecia pracuje se studenty? | VímVíc.cz

Více zkušeností: Jak Faurecia pracuje se studenty?

28. 02. 2018

Společnost Faurecia se stala významným hráčem v automobilovém průmyslu a je partnerem největších světových výrobců automobilů. Jak Faurecia pracuje se studenty a jak jim pomáhá v cestě za zkušenostmi a kariérou?

Zkušenosti

Faurecia aneb Jak to všechno začalo

Společnost Faurecia byla založena v roce 1997 a od té doby se stala lídrem ve třech základních oblastech podnikání - automobilové sedačky, interiéry a výfukové systémy. Skupina Faurecia je také podporována výzkumnou a vývojovou výrobní sítí s pobočkami ve 35 zemích. Partneři (světoví výrobci automobilů) oceňují její provozní dokonalost a celkové technologické znalosti.

Faurecia patří mezi největší hráče v automobilovém průmyslu.

Trainee program: Studenti získají cenné zkušenosti

Firma velmi úzce spolupracuje s nadanými studenty i absolventy v rámci programu Trainee program Faurecia. Zájemci tak mají možnost vyzkoušet si několik pozic ve společnosti, zjistí, jak vlastně celý proces funguje a poznají široký okruh pracovních činností. Absolventi tak zjistí mimo jiné třeba to, jak funguje objednávkový proces a reklamace. Po úspěšném absolvování programu Faurecia Trainee, se mohou jedinci těšit na předem vybranou pozici ve vybraném závodě. Navíc se smlouvou na dobu neurčitou.

Roman Hejl, který nastoupil 1.11.2016 na operátora výroby a 1.11.2017 se z něj stal CQA, zákaznický kvalitář:

Faurecia zaměstnanec

„1.11.2016 jsem nastoupil na pozici operátora Comasových linek, kde jsem získal poměrně dostatečné množství zkušeností s výrobou tlumičů. Na začátku října jsem byl osloven personálním oddělením, s nabídkou volné pracovní pozice na Zákaznické kvalitě se slovy, že v mé osobě cítí velký potenciál. Proto bych i touto cestou rád poděkoval našemu personálnímu oddělení HR, které se očividně o své zaměstnance stará a snaží se o jejich pracovní růst.“

Používání cizího jazyku je samozřejmost

Vzhledem k tomu, že hlavním jazykem je ve Faurecii angličtina, může být dalším velkým lákadlem možnost každodenní komunikace v cizím jazyce a flexibilní pracovní doba. Počítejte také s týdenním internship programem v některým z evropských závodů Faurecia, což vám otevře nové obzory a také pomůže k rychlému kariérnímu postupu. Nebojte se ale, že byste to třeba se školou nestíhali. Pokud jste stále student, můžete u nás pracovat i na DPP 2 dny v týdnu.

Úspěšní absolventi mohou získat místo v předem vybraném závodě.

Shrnutí výhod Faurecie jako zaměstnavatele

Více zkušeností za krátkou dobu: Jak Faurecia pracuje se studenty?
  • Možnost poznat široký okruh práce
  • Znalost více oborů při výstupu
  • Rychlý kariérní růst
  • Neformální prostředí
  • Flexibilní pracovní doba
  • Každodenní používání cizího jazyka
  • Rychlý vstup na kariérní trh práce
  • O 20 % vyšší plat, než je průměr v automotive
  • Možnost absolvovat program není omezena věkem
Absolventi Trainee programu Faurecia mají o 20 % vyšší plat, než je průměr v automotive.

Možnost vedení bakalářské a diplomové práce

Pokud jste se rozhodli, že byste s firmou Faurecia rádi spolupracovali, můžete tak udělat také pomocí bakalářské nebo diplomové práce. Společnost vám ji totiž ráda zařídí na míru. Témata, která jsou pro firmu zajímavá, se týkají projektu, úspor, návrhu optimalizace, nového procesu nebo změny. Díky této možnosti získáte zkušenost s vybraným závodem a může to pro vás být vstupenka k získání povolání ve společnosti Faurecia.

Chcete psát diplomovou práci nebo se ještě před tím vydáte na Erasmus? Podívejte se, jak napsat motivační dopis v angličtině na Erasmus. Motivační dopis je důležitým faktorem při rozhodování o přijetí.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří