Práce v telekomunikační sféře – který operátor je zároveň dobrý zaměstnavatel? | VímVíc.cz

Práce v telekomunikační sféře – který operátor je zároveň dobrý zaměstnavatel?

28. 02. 2018

Hledáte si zaměstnání a láká Vás práce v telekomunikační sféře? V tom případě Vám můžeme pomoci s výběrem. Zaměřili jsme se na tři nejrozšířenější operátory u nás za cílem poskytnout Vám informace o tom, zda se o své zaměstnance starají tak dobře, jako o klienty. Veškeré informace jsou založené na recenzích reálných zaměstnanců, máme je tedy, jak se říká, z první ruky.

Telekomunikace

Králové telekomunikace na českém trhu

Pro tento článek byli záměrně vybráni tři mobilní operátoři, kteří si již dlouhodobě udržují své místo v České republice. Díky jejich slávě a rozšíření máme k dispozici velké množství recenzí od bývalých i nynějších zaměstnanců. Asi je Vám jasné, o které společnosti v tomto článku půjde. Pojďme tedy nahlédnout do jejich pracovního prostředí.

T-mobile

T-mobile je označován za jedničku mezi operátory na našem trhu. Náleží mu ale toto označení i jako zaměstnavateli? Společnost se řídí heslem, že technologie má lidem zpříjemňovat a zjednodušovat život, čehož se snaží dosáhnout především prostřednictvím svých zaměstnanců. Množství ocenění T-mobilu jakožto zaměstnavatele připisuje neustálé péči o zaměstnance.

,,Firma s krásným platovým ohodnocením + bonusy a benefity. Příjemná společnost, kolektiv. Příjemné zacházení nechybí.”

Odpovídají ocenění i recenze společnosti od zaměstnavatelů? Paradoxně je T-mobile se svými 3,8 hvězdičkami z 5 mezi námi vybranými operátory na posledním místě. Zaměstnancům se v mnoha případech nelíbí množství přesčasů a velký tlak, který má zajistit splnění norem. Na druhé straně ale stále převažují kladná hodnocení, ve kterých zaměstnanci uvádí především benefity, které jsou ještě zajímavější, než u ostatních zaměstnavatelů. Jedním z nich je například zvýhodněný tarif nejen pro zaměstnance, ale i jeho blízké.

O2

Na druhém místě mezi námi vybranými společnostmi je se 4 hvězdičkami operátor O2. Ten patří mezi 20 nejúspěšnějších firem u nás s více než 5000 zaměstnanci. Uchazeče o práci láká taktéž na benefity pro zaměstnance v podobě neomezených tarifů nebo nabídku vzdělávacích kurzů všeho druhu. Jedinečná je také možnost placeného volna v den vlastní svatby či jiných významných událostí. A jak hodnotí firmu samotní zaměstnanci?

,,Firma nás nechá si vydělat velmi pěkné peníze. Určitě i motivační program je super - můj kolega teď jede do Dubaje.”

Recenzí není málo a většina z nich se zaměřuje na pozitiva v podobě již zmiňovaných benefitů. Pochvaly často směřují ke kolektivu a příjemnému prostředí, které O2 poskytuje. Zaměstnanci si chválí také příznivé ohodnocení a možnost motivačních programů v zahraničí. Negativních hodnocení si O2 zasloužilo velmi málo, pokud ale na některé narazíte, týká se většinou vysokých měsíčních plánů ke splnění.

Vodafone

Poslední společností ve sféře telekomunikace, na kterou se zaměříme, je Vodafone. Ten si vysloužil velmi příznivé hodnocení v podobě 4,4 hvězdiček. Tato firma láká nové zaměstnance mimo jiné na možnost práce z domova či benefit v podobě 4+1 týdne dovolené. Chlubit se může velkým výběrem pracovních míst napříč mnoha obory. Nezapomíná ani na studenty, kterým může nabídnout práci s možností flexibilního plánování směn.

,,Celkový přístup firmy je friendly, možnost HO, kariérních posunů, neformální - ale profi prostředí, fitko v práci.”

Ze všech lidí, kteří firmu na portálu VímVíc ohodnotili, by 96 % z nich Vodafone jako zaměstnavatele doporučilo. A co si zaměstnanci chválí nejvíce? Začít můžeme u příjemného prostředí, které nabízí i relaxační zóny či fitness centrum přímo v areálu pracoviště. Dále je často zmiňována možnost rychlého kariérního růstu a skončit můžeme u benefitů, na které ani Vodafone nezapomněl. Negativních hodnocení není mnoho, i tak se ale nějaká najdou. Jedním je například nespokojenost se strháváním platu jednotlivců za negativní hodnocení firmy.

Tip: Pracovní prostředí je důležitým kritériem hodnocení spokojenosti zaměstnanců. Zpříjemněte ho v kancelářích doplňky z e-shopu 4home. Ušetřit vám pomůže 4home slevový kód.

Máte také co říct o společnosti, ve které jste pracovali či pracujete? Zapojte se do našeho hodnocení zaměstnavatelů a pomozte tak potencionálním uchazečům se správnou volbou.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří