Vodafone vypíná web UPC | VímVíc.cz

UPC internet zmizí z povrchu zemského. Vodafone vypíná web UPC

30. 07. 2021

Mobilní operátor Vodafone patří mezi tři největší hráče na trhu telekomunikací. Zároveň se v České republice těší poměrně velké oblibě u zákazníků. Velmi populární je například studentský tarif Vodafone a Vodafone internet. 

V roce 2019 koupil Vodafone dalšího velkého hráče na trhu telekomunikačních technologií – společnost UPC. O dva roky později UPC úplně mizí z českého trhu, Vodafone maže i původní web. 

Vodafone tarify a další služby

Společnost Vodafone Czech Republic funguje na českém trhu už od roku 1999, kdy Český Mobil a.s. vstoupil na trh jako první duální mobilní operátor v České republice. Do povědomí většiny zákazníků se ale Vodafone dostal až v roce 2000. Tehdy zahájil provoz GSM sítě pod značkou Oskar. V současné době působí Vodafone Czech Republic pod skupinou Vodafone Group Plc a má více než 4,5 milionu zákazníků.

Svým zákazníkům nabízí Vodafone tarify upravené na míru jejich potřebám. Velmi oblíbený je například studentský tarif Vodafone, který za měsíční poplatek 499 Kč poskytuje majitelům karty ISIC neomezené volání a SMS. Oblibu si studentský tarif Vodafone získal i díky velkému balíčku dat. Případné problémy a podněty zákazníků úspěšně řeší Vodafone linka, kde jsou jim k dispozici zkušení operátoři.

Vodafone internet 

Vodafone byl první mobilní operátor v České republice, který nabídl zákazníkům neomezená data v rámci mobilního tarifu. Vodafone internet 4G LTE pokrývá už 99 % obyvatel. Internet na doma nabízí Vodafone bez datových limitů. Zákazníci si mohou vybrat ze tří tarifů, nejrychlejší a nejstabilnější Vodafone internet dosahuje rychlosti 1 Gb/s. V případě, že si zákazník objedná Vodafone internet, je mu zajištěn veškerý servis včetně vybavení a instalace.

UPC internet i televize končí

UPC Česká republika, s.r.o. působí v České republice od roku 2000, před tím společnost fungovala pod názvem Cable Plus. Mezi nejvyužívanější služby patřil UPC internet a UPC televize. Kromě UPC televize a internetu poskytovala společnost i službu UPC telefon, díky které mohli uživatelé provozovat jak tradiční, tak i konferenční hovory s větším počtem účastníků.

Ne vždy ale služby fungovaly tak, jak by si zákazníci představovali. Pravdou je, že na společnost UPC recenze nebyly v době jejího fungování v Čechách příliš valné. Velká kauza se objevila v souvislosti s klamavými praktikami, které měla společnost UPC využívat na své spotřebitele. V současné době jsou stále na UPC recenze k nalezení a často nemluví ve prospěch firmy. Nezbývá než věřit, že Vodafone vylepší službám reputaci a špatné UPC recenze brzy upadnou v zapomnění.

UPC Vodafone koupil už v roce 2019

K odkupu UPC Vodafonem došlo již v roce 2019. Jednalo se o akvizici aktivit Liberty Global v Německu, Maďarsku, Rumunsku a České republice. Součástí této akvizice byla i kabelová síť UPC. Až do současnosti Vodafone UPC produkty nechával pod starým názvem. To by se ale od 1.8. 2021 mělo změnit. 

Od tohoto data nechá Vodafone UPC z českého trhu úplně zmizet a bude veškeré produkty a služby propagovat pod svou značkou. Akvizice Vodafonu a UPC tak bude završena vypnutím webových stránek UPC. Veškeré potřebné informace se zákazníci dozví na webu Vodafone.cz. O tomto kroku informoval Vodafone zákazníky e-mailem.

Moje UPC vs. Můj Vodafone

Uživatelé měli až do současnosti možnost spravovat své účty prostřednictvím Moje UPC nebo Můj Vodafone, podle toho, k jakému účtu se potřebovali přihlásit. Mnoho zákazníků UPC se v souvislosti s akvizicí společností obávalo, že se do sekce Moje UPC nedostanou. Takové obavy však byly zcela zbytečné. Vodafone totiž zřídil speciální webové stránky, kde se lze do Moje UPC přihlásit, než bude web UPC definitivně vypnut. Jedná se o stránky www.vodafone.cz/exupc. Služba i aplikace Můj Vodafone funguje pro zákazníky Vodafonu nadále stejným způsobem. Kromě toho Vodafone připravil pro stávající klienty zajímavou slevu až 200 Kč na poskytované služby.

UPC kontaktovat už nepůjde

Vzhledem k tomu, že společnost UPC na českém trhu již nadále nebude fungovat, přebírá její služby mobilní operátor Vodafone. Pro zákazníky to znamená, že budou místo UPC kontaktovat ohledně veškerých dotazů a problémů Vodafone. K dispozici jim je Vodafone zákaznická linka nebo Vodafone samoobsluha.

Vodafone samoobsluha je webová stránka, na které mohou zákazníci Vodafone spravovat své účty, měnit si Vodafone tarify, datové balíčky atd. Přehledná nabídka tarifů s kompletními parametry se zobrazí po rozkliknutí odkazu na web Vodafone. Právě výhodné tarify jsou důvodem, proč je Vodafone oblíbeným operátorem mnoha zákazníků. Jejich předností je zejména vysoký objem dat za příznivou cenu. Kromě výhodných tarifů si mohou klienti UPC u Vodafonu užívat i zajímavé slevy, například až 200 Kč na vybrané služby.

Pro ty, kdo upřednostňují tradiční formu komunikace, je v provozu Vodafone linka. Vodafone zákaznická linka je k dispozici všem zákazníkům v případě jakéhokoliv problému nebo požadavku. Pro telefony v síti Vodafone je Vodafone zákaznická linka dostupná na *77, z ostatních sítí na čísle 800 77 00 77.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Uvnitř firem a kanceláří