Kde získat nejlepší studentský tarif? | VímVíc.cz

Kde získat nejlepší studentský tarif?

05. 02. 2020

Služby nabízené mobilními operátory v České republice patří mezi nejdražší v Evropě. Za volání, SMS, internet v mobilu mnohdy utratíte několik set měsíčně. Naštěstí většina operátorů klientům nabízí různé druhy tarifu, díky kterým je možné nějakou tu korunu ušetřit. Odpověď na to, jak volat a surfovat po internetu co nejlevněji, hledají odpověď hlavně mladí lidé, kteří studují. Kde seženete nejlepší studentský tarif, vám poradíme v tomto článku.

Kde získat nejlepší studentský tarif?

Jaký studentský tarif zvolit?

Čím výhodnější volání, tím větší radost. Existuje u nás celkem 101 mobilních operátorů a každý z nich nabízí jiné služby. Liší se v nabídce produktů, ceně a ostatních podmínkách. Mezi Čechy se na předních příčkách oblíbenosti už delší dobu drží T – mobile, Vodafone a O2. Každý z těchto velikánů nabízí jiné služby v různých cenových relacích. Možná právě vy, nebo vaše dítě hledáte výhodnější mobilní tarif určený výhradně pro studenty. Ještě předtím, než se bezhlavě vrhnete po prvním tarifu, který vám přijde pod ruku, je dobré si projít i nabídky konkurence a zvážit, která možnost je pro vás nejvýhodnější.

Pokud vás zajímá, jak provést výpočet čisté mzdy, využijte online mzdovou kalkulačku. Výpočet čisté mzdy zjistíte během jedné minuty.

Co mobilní tarify studentům nabízejí?

Mladá generace se bez připojení k internetu neobejde. Potřebuje být neustále v kontaktu s blízkými na sociálních sítích, sledovat videa a poslouchat hudbu, sdílet důležité životní momenty s okolním světem a připojení vyžadují i některé další mobilní aplikace. Čím větší datový balíček, tím lépe. Samozřejmě nesmí chybět levnější volání a výhodné posílání SMS zpráv. Na všechny tyto položky se mobilní operátoři záměrně zaměřili a nabízejí je studentům shrnuté v jednom tarifu. A někteří operátoři dokonce mysleli na mladou generaci natolik, že je nechávají vybrat hned z několika možných variant studentských tarifů.

Kteří mobilní operátoři nabízí studentský tarify?

Budete se možná divit, ale ne každý operátor na českém trhu myslí na mladé lidi. Někteří možná klientům nabídnou výhodné volání a levná data, ale takové služby už nejsou určeny především studujícím. Mezi takové však nepatří tři hlavní operátoři, jejichž nabídek využívají lidé nejvíce, a to T – mobile, O2 a Vodafone. Další atraktivní nabídky studentům činí i SAZKA mobil, Tesco mobile, nebo BLESKmobil.

Studentský tarif u T – mobile

Oblíbený magentový operátor studentskými nabídkami nešetřil. Nabízí hned tři. Jeho tarify určené pro studenty nesou název Můj student a v každém se skrývá něco jiného. T- mobile mladým volajícím nabízí tyto varianty:

  • Můj Student 100 a 7 GB
  • Můj Student 100 a 17 GB
  • Můj Student M a 17 GB

První varianta Můj Student 100 a 7 GB vám zaručuje 7 GB dat, 100 + 100 volných minut a SMS, přičemž měsíční paušál činí 425 korun. Další možností je tarif Můj Student 100 a 17 GB. Jak už název napovídá, můžete s ním využívat 17 GB dat, 100 + 100 volných minut a SMS. Tento tarif vás vyjde na 575 korun za měsíc. V těchto případech vás volání vyjde přibližně na 3, 5 koruny za minutu, SMS zprávu pak pošlete za 1, 5 korun, pokud se jedná o volné minuty. Při koupi poslední varianty voláte a SMSkujete neomezeně. K dispozici máte opět 17 GB dat a zaplatíte za tarif 725 korun měsíčně. Smlouva ohledně tarifu je s operátorem na dobu neurčitou a výhodu pro studenty můžete využívat po dobu dvou let.

Podmínky pro studenty u T – mobile

Nemusíte být studentem střední nebo vysoké školy, abyste tarif u růžového operátora mohli získat. Je totiž určen pro všechny ve věku 6 – 27 let. Dokonce nemusíte být ani držitelem studentského průkazu ISIC. Dítěti, které ještě nevlastní občanský průkaz, může tarif zařídit jeho zákonný zástupce. Smlouvu podepisujete na dobu neurčitou a výhody můžete využívat dva roky. A to platí, i když byste s T – mobilem smlouvu uzavřeli těsně před sedmadvacátými narozeninami. Pokud se rozhodnete pro koupit méně objemného datového balíčku, nebo vám na měsíc nestačí ani 17 GB, můžete si je lehce dokoupit.

Studentský tarif od 02

U operátora O2 si může vybrat rovnou ze dvou variant tarifů pro studenty. Nelekejte se zajímavě vypadajícího názvu [:kůl:]. První možnou variantou je tarif [:kůl:] 5 GB. Ten klientům nabízí 120 volných minut volání do všech sítí. Tedy o 20 minut víc, než nabídl jeho růžový kolega T – mobile. Zároveň s ním získáte výhodu neomezeného posílání SMS zpráv do sítě O2. Do tarifového balíčku spadá také služba Spotify Premium na tři měsíce zdarma, různé slevy na telefony, nebo tak zvaná O2 Security na měsíc zdarma. O2 Security je služba, která chrání váš telefon před nebezpečnými a zavirovanými stránkami. To všechno si můžete objednat za 399 korun měsíčně.

Pokud se rozhodnete pro možnost [:kůl:] 10 GB, čekají vás stejné benefity, až na dvě výjimky. Místo 5 GB dat získáte 10 GB plus máte možnost využít jistý kredit do digitální knihovny. Jelikož je tento tarif o pár výhod navýšen, pochopitelně stoupla i jeho cena. Zaplatíte za něj o 100 korun víc, tedy 499. Tyto nabídky od O2 jsou určeny lidem ve věku 6 – 26 let, přičemž mohou tarify využívat dva roky.

Studentský tarif u Vodafone

Další z nejoblíbenějších operátorů je Vodafone, který vám nabízí sice jen jeden studentský tarif, ale i ten může sednout právě vám. Operátor pro něj zvolil název #jetovtobě. Bohužel si Vodafone klade přísnější podmínky ohledně těch, kteří mohou jeho tarif pro studenty využívat. Pokud nejste držitelem jakéhokoliv studentského průkazu ISIC, máte smůlu. To znamená buď klasický zelený ISIC, nebo kartu ISIC Scholar. Věková hranice pro získání tohoto tarifu je podobná jako u předchozích dvou, a to 6 – 26 let. Kvůli tarifu #jetovtobě nemusíte podepisovat žádnou smlouvu a k ničemu se tudíž nezavazujete.

Výhody tarifu #jetovtobě

Se studentským tarifem od Vodafonu získáte 12 GB dat. Jelikož ale mladí tráví hodně času na sociálních sítích, proto k balíčku ještě patří tak zvaný Social Pass. Ten vám zajistí neomezená data na sociální sítě. Tím se rozumí datování v aplikacích Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat a Pinterest. Ještě co se týče dat u tohoto operátora, získáte automaticky 2 GB dat zdarma, které můžete využít při používání aplikace Můj Vodafone. S tarifem #jetovtobě můžete volat neomezeně, bez ohledu na to, do jaké sítě spadá člověk na druhé straně linky. Stejně je to i s posíláním SMS zpráv. A aby toho nedal červenobílý operátor do studentského tarifu málo, získá klient Datovou SIM kartu zdarma, kterou může využít do svého notebooku či tabletu. Tento tarif vás vyjde na 499 korun měsíčně.

Ostatní možnosti studentských tarifů

Trojice výše zmíněných tří operátorů nejsou jedinými, kteří nabízejí studentům a mladým lidem výhodnější služby. Alternativu můžete hledat například u SAZKA mobilu. Pro mladou generaci by se mohl stát atraktivní tarif s názve Šťastný tarif 127. Ten můžete získat bez doložky studentského průkazu a věku. Díky němu můžete volat a posílat SMS zprávy za 0,90 korun a získáte 200 MB dat. Zaplatíte za něj jen 127 korun měsíčně.

Studentský tarif v měsíčním balíčku nabízí také virtuální operátor BLESKmobil. Ten je ale možné získat pouze tehdy, když máte u daného operátora předplacenou SIM kartu. S ní se můžete těšit na 400 MB dat za 100 korun nebo volání za 2,50 korun a SMS za 1,50 korun v rámci samostatného kreditu. Studenti ale jistě ocení možnost využívat více dat. To jim nabízí tarif od Tesco mobile. Neomezená data jim nabízí balíček Na dosah. S ním můžete získat neomezená data a volání za 2,50 korun a SMS za 1,50 korun. Při dobití kreditu na 300 korun získá klient ještě další výhodu v podobě ještě levnějšího volání.

Srovnání: Jaký studentský tarif si vybrat?

Jestliže jste na vážkách, jaký tarif vás přijde nejvýhodněji, je třeba si je ještě jednou projít a navzájem porovnat. Bylo by dobré brát v potaz všechny položky, které jsou pro vás při volbě tarifu klíčové. Ať už se jedná o cenu, levnější volání, nebo se neobejdete bez velkého počtu dat. Byla by pro vás ztráta a škoda platit zbytečně víc, když můžete zvolit výhodnější variantu.

Například balíčky od T – mobile a O2 mají skoro stejné podmínky. Tarify vás vyjdou cenově podobně, i když u růžového operátora si o něco připlatíte. A o to více dat za příplatek dostanete. Jestliže vás ale láká objemný datový balíček a k tomu většinu času trávíte na sociálních sítích, možná nebude od věci zvážit tarif od Vodafonu. Ten vás vyjde cenově stejně, jako dražší varianta studentského tarifu [:kůl:] a kdyby nabízel Můj Student od T – mobilu 12 GB dat, nejspíš by cenově vyšli nastejno. Co se týče alternativních variant studentských tarifů u ostatních operátorů, kteří je nabízejí, je to s daty bídné. Vzhledem k tomu, že se bez internetu v mobilu dnes málokdo obejde, až na Tesco mobile může být 200 a 400 MB dat nedostačující, ale lákavá je ovšem cena tarifu.

Také není na škodu zvážit, zda vás jiný tarif nevyjde levněji než zrovna ten studentský. Je však čistě na vás, pro jaký tarif se nakonec rozhodnete.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy Úspěch v kariéře Investice a spoření