Servis 24 skončil. Jaké je internetové bankovnictví České spořitelny? | VímVíc.cz

Servis 24 skončil. Jaké je internetové bankovnictví České spořitelny?

02. 03. 2022

SERVIS 24, internetové bankovnictví České spořitelny, a SERVIS 24 Mobilní banka byly ukončeny ke dni k 1. 5. 2021. Plně je nahrazuje George, internetové bankovnictví ČS.

Česká spořitelna internetové bankovnictví Servis 24

V dnešní technologické době, kdy řešíme mnoho věcí online pomocí internetu, tomu není jinak ani v oblasti financí. Svůj bankovní účet můžeme obsluhovat jednoduše odkudkoliv. Postačí přístup k internetu a přihlášení se na bezpečnou stránku banky, kde provedeme všechny operace. Této službě se říká internetové bankovnictví (zkráceně internet banking) nebo online bankovnictví či e-banking. V článku můžete najít, jaká je nejlepší banka pro vás.

Internetové bankovnictví České spořitelny se do května 2021 nazývalo Servis 24. Aktuální internetové bankovnictví ČS se jmenuje George.

Česká spořitelna internetové bankovnictví Servis 24, skončilo prvního května roku 2021, společně s mobilní bankou SERVIS 24. Pro přístup do České spořitelny internetového bankovnictví je třeba využít George České spořitelny přihlášení. Česká spořitelna měla, podobně jako má například Zaplo půjčka své Zaplo přihlášení, své vlastní internetové bankovnictví. Jmenovalo se internetové bankovnictví ČS Servis 24. Sloužilo pro snadnou správu bankovního účtu přes internet. Díky němu měl klient pod kontrolu svůj účet, mohl provádět přímo transakce atd.

Přestože to mnoho klientů překvapí, Česká spořitelna zrušení účtu neumožňuje online cestou (na rozdíl od sjednání nových účtů). Česká spořitelna zrušení účtu nabízí formou telefonického hovoru a osobní návštěvou na kamenné pobočce.

George, internetové bankovnictví České spořitelny

Technologie se vyvíjí stále rychleji a s nimi musejí držet krok i všechna internetová bankovnictví. Přihlášení k Servisu 24 České spořitelny procházelo stále novými vylepšeními bezpečnosti, stejně jako samotné ovládání. Díky tomu se pravidelně objevovaly modernější prvky a nové vychytávky, které mohli využívat klienti. Česká spořitelna, ještě v průběhu fungování Servis 24, přišla s novým názvem George. Klienti přepínali z jednoho internetového bankovnictví České spořitelny do druhého.

Servis 24 byl aktualizován. Novější systém se nazývá George. Toto internetové bankovnictví ČS bylo implementováno všem klientům České spořitelny v květnu 2021.

Klienti věděli, že v průběhu roku 2019 by mělo postupně docházet ke změně na modernější George. Nakonec se přechod na nový systém, spolu s George Česká spořitelna přihlášení, konal o 2 roky později. Změna ze Servisu 24 na George byla povinná a týkala se všech klientů bez rozdílu. Všechny dosavadní funkce internetového bankovnictví České spořitelny Servis 24 byly zachovány a navíc klienti získali nové možnosti, které postrádalo u předchozí verze mnoho klientů.

Rozdíly mezi Servis 24 a George internetovým bankovnictvím ČS

George go toho umí opravdu hodně, jak tvrdí webové stránky České spořitelny. Nejdříve porovnáme rozdíly mezi, dnes nefunkčním, Česká spořitelna internetovým bankovnictvím Servis 24 a Georgem. George byl celkově modernizovaný v několika rovinách. Největší změny proběhly samozřejmě ve vnitřním uspořádání, při porovnání běžných účtů si klient všimnul velkého rozdílu.

George internetové bankovnictví České spořitelny přihlášení, zejména úplně první přihlášení, přineslo vylepšení v zabezpečení. Klienti si mohli sami upravit přihlašovací údaje. Přihlašování do George funguje pomocí otisku prstu a rozpoznání tváře. O PIN ke kartě je možné požádat prostřednictvím aplikace v mobilu. Druhým velkým krokem, který rozhodně nikdo nepřehlédnul, byla změna vzhledu a uživatelského prostředí celého internetového bankovnictví České spořitelny. Internetové bankovnictví Česká spořitelna přihlášení odhalilo pokročilejší grafické zpracování.

Další funkce a zajímavosti George go

Samozřejmostí je stažení mobilní aplikace George do chytrého telefonu. George go v mobilu funguje na zařízeních s operačním systémem Android a iOS. Funguje také na tabletech. Zajímavostí je, že takto velká změna u internetového bankovnictví České spořitelny proběhla přibližně po patnácti letech. Název George nese systém proto, že je mezinárodně srozumitelný. Odkazuje k prvnímu stejnojmennému leteckému autopilotovi a na následnou oblíbenou frázi letců „Nech to na George“.

Co tedy umí George? Klienti mohou získat slevy a peníze zpět na kartu pomocí slevového programu Moneyback. Stačí v mobilní aplikace George aktivovat tyto slevy. Aplikace George umožňuje uložení účtenek ke konkrétním platbám, dokáže upozornit na blížící se termín plateb, má zvýšené zabezpečení při platbách kartou v e-schopech. Vyhledávání přes lupu je dnes již zcela běžné. Stačí zadat klíčové slovo nebo částku a během vteřiny bude vyhledán výsledek. George dokáže roztřídit platby, díky čemuž klient ví, za co platil a kolik.

Česká spořitelna internetové bankovnictví George je zdarma. Klienti se přihlašují svým klientským číslem a heslem. Je však možné zvolit si libovolné uživatelské jméno. K tomu je nutné mít zřízenou Bankovní IDentitu.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Investice a spoření