Investiční sociální síť eToro na českém trhu | VímVíc.cz

Investiční sociální síť eToro na českém trhu

19. 03. 2018

Na český trh vstoupila investiční sociální síť eToro. Ve světě je již tato platforma známá, poprvé je ale k dispozici v českém jazyce, a to za podpory Sberbank. Jak sociální síť funguje a co všechno Vám může nabídnout? Na to se zaměříme v následujícím článku.

Online investice

Co eToro je?

Jak bylo již zmíněno, eToro patří mezi obchodní sociální sítě a je zaměřená na investice. Primárně pomocí této aplikace investoři komunikují a diskutují o jednotlivých investičních plánech. Jedinečnou je patentovaná technologie CopyTrader, které umožňuje kopírovat úspěšnější investory a dostat se tak co nejdříve nejjednodušeji “na vrchol”.

Díky vstupu na český trh mají již i čeští investoři neomezenou možnost využití více než 1 200 nástrojů, které eToro nabízí. Patří mezi ně samozřejmě akcie, měnové kurzy či ETF, dostaneme se ale až k různým indexům a nechybí ani největší světové kryptoměny.

Sociální síť eToro aktuálně registruje více než 9 milionů uživatelů ze 170 zemí světa.

3 způsoby investice – vybere si každý

Obchodní sociální síť eToro nabízí tři způsoby investování, ze kterých si každý vybere ten ideální. Odvíjí se od zkušeností investora i jeho strategie.

CopyTrader

Prvním způsobem je již zmiňovaný CopyTrader. Ten slouží k automatickému kopírování investičních strategií a obchodů od těch nejlepších investorů na síti. Jak je u kopírování obvyklé, slouží především těm investorům, kteří nemají dostatek času či zkušeností k tomu, aby se věnovali metodám online obchodování individuálně.

CopyFunds

Tato funkce slouží pro investice na více trzích zároveň na základě předem stanovených investičních strategií. Příkladem může být BigTech CopyFund, který umožňuje investorům přístup do různých oblastí. V tomto případě mluvíme o oblasti telekomunikace, zábavy, e-commerce či softwarových řešení.

Manuální obchodování

Nyní se posouváme do oblasti pro zkušenější investory, kteří se již umí ve světě online investic “otáčet”. I pro ty jsou na sociální síti ale funkce, jako je například demo verze s virtuálním vkladem sto tisíc dolarů, díky které si mohou vyzkoušet potencionální investice. Nechybí ani vzdělávací příručky či videa s instrukcemi.

Na sociální síti eToro si najdou své jak začátečníci, tak zkušení investoři.
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Ze života Ze života firem a kanceláří