Práce v odvětví elektroniky – U které firmy jsou zaměstnanci nejspokojenější? | VímVíc.cz

Práce v odvětví elektroniky – U které firmy jsou zaměstnanci nejspokojenější?

08. 03. 2018

S vývojem moderních technologií přibývá prodejen, které se specializují na elektro. S tím jde ruku v ruce navýšení kapacity volných pracovních míst v tomto odvětví. Jste i vy ten typ člověka, který moderní technologie, jak se říká “hltá”? Pokud ano, možná je na čase si v tomto oboru najít práci. Aby ale byla vaše volba zaručeně správná, podívejte se na hodnocení firem a přečtěte si naše srovnání.

Moderní technologie

Elektro jako zaměstnavatel – Kdo vede?

Pro dnešní porovnání hodnocení jsme si vybrali dvě významné společnosti na trhu v odvětví elektrotechniky. Jako bonus jsme přidali ještě jednoho velmi silného konkurenta z kategorie online prodeje, který se může chlubit zároveň i vysokým hodnocením. Pojďme se tedy na jednotlivé firmy podívat.

Electro World

Electro World; prodejce elektra, o kterém slýcháme denně prostřednictvím reklam a přehlédnout nelze ani billboardy či reklamní letáky. Jedná se o velmi silnou společnost, která je zároveň jednou z největších v odvětví prodeje elektroniky a elektrospotřebičů u nás. Ostatním firmám konkuruje prostřednictvím 18 prodejen po celé ČR i úspěšným e-shopem.

V hodnocení zákazníky by získal Electro World jistě velmi dobré ohlasy, je tomu tak ale i v případě jeho zaměstnanců? V našem hodnocení firem si společnost vysloužila 3,2 hvězdičky z 5, což není špatný výkon. A na co uchazeče o zaměstnání vlastně láká? Nabídkou firemních benefitů rozhodně nešetří. Začíná u těch klasických, jako je příspěvek na stravování či zaměstnanecká sleva a končí u pár zajímavějších, mezi které patří zvýhodněný tarif i pro rodinu nebo zaměstnanecká kreditní karta.

,,Líbí se mi vstřícnost vedení a super kolektiv, překvapivě vysoký plat a překvapivé benefity.”

A teď už k samotnému hodnocení firmy. Mezi kladnými příspěvky se objevuje chvála většinou mířená na příjemný kolektiv. Někteří zaměstnanci uvádí i dobré platové ohodnocení, což je už ovšem trochu individuálnější. Samozřejmostí jsou pak benefity, které vyhovují téměř každému. Na druhé straně jsou záporná hodnocení, která se zaměřují vesměs na příliš náročné měsíční plány.

Okay elektro

Další společností je Okay elektro, které si vysloužilo průměrné hodnocení v podobě 2,6 hvězdiček. Pravděpodobně nabízí svým zaměstnancům o něco menší komfort než Electro world, což ostatně platí i v rámci zákazníků. Okay totiž působí pouze v rámci kamenných prodejen, možnost nákupu přes e-shop tedy není.

Okay vám při nástupu garantuje vstupní zaškolení a s výukou všeho druhu pokračuje i v rámci celé spolupráce. Dále zaručuje rychlý kariérní růst s dobrým platovým ohodnocením.

,,Práce v kolektivu, hezké prostředí, novinky ze světa elektra a nábytku.”

Průměrnému hodnocení odpovídají i jednotlivé komentáře. Ve většině z nich se dočtete o příjemném prostředí a kolektivu lidí. Dále jsou zaměstnanci spokojeni s velkým množstvím školení, na druhé straně jim ale chybí firemní benefity, které společnost v hojném množství neposkytuje.

CZC.cz

Ano, když jsme na začátku mluvili o silném konkurentovi z oblasti online prodeje, měli jsme na mysli internetový obchod s elektronikou CZC. Tuto společnost jsme vybrali díky výbornému ohodnocení s počtem 4,6 hvězdiček a 100% doporučením. A čím si to firma zasloužila?

Svým zaměstnancům nabízí příjemné prostředí, které jim navíc poskytne kariérní růst a praxi z velké společnosti. Mimo dobré platové ohodnocení disponuje také škálou firemních benefitů, mezi které patří třeba ne příliš obvyklé relax days. Nechybí ani stravenky či příspěvky na sportování, které ocení téměř každý.

,,V době, kdy jsem tam pracoval, to byla spíš rodinná firma. Skvělý přístup vedeni k zaměstnancům a k zákazníkům především.”

Začneme negativními hodnoceními, kterých je opravdu málo. A čeho se týkají? Zaměstnanci občas zmiňují moc práce nebo snížení platu spojené s růstem firmy. Drtivou převahu mají ale ohodnocení kladná, která vyzdvihují přístup vedení k zaměstnancům a příjemné pracovní prostředí. Mimo to je ceněna také možnost kariérního růstu.

Máte také co říci o společnosti, ve které jste pracovali či pracujete? Zapojte se do našeho hodnocení zaměstnavatelů a pomozte tak potencionálním uchazečům se správnou volbou.

A pokud hledáte zaměstnání, nezapomeňte projít volná pracovní místa, kde si určitě vyberete to vhodné.

Plánujete nejen kariéru v elektru, ale i nákup spotřebičů? Nezapomeňte, že v březnu 2021 se mění energetické štítky spotřebičů.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Ze života firem a kanceláří