Práce v karanténě je výzvou pro zaměstnavatele | VímVíc.cz

Práce v karanténě je výzvou pro zaměstnavatele

12. 03. 2020

Situace kolem nového koronaviru COVID-19 se vyvíjí každým dnem a hýbe doslova celým světem. Je nejdiskutovanějším tématem jak v médiích, tak ve společnosti. Aniž by lidé tušili, co nastane v Itálii a dalších regionech na přelomu února a března, užívali si dovolenou a jarní prázdniny na tamních horách. Ti, kteří se z Itálie vrátili od data 6. 3. 2020 by měli podle nařízení vády zůstat v povinné čtrnáctidenní karanténě. Za tu dobu budou moct pracovat z domova, nebo jim bude vyplácena nemocenská. V tomto článku se dozvíte informace ohledně této situace.

Práce v karanténě

Povinná karanténa po návratu z Itálie

Italské velehory jsou mezi Čechy velice oblíbenou destinací, kde trávit aktivní zimní dovolenou. Koho by také nelákalo sjíždět hřebeny Alp na lyžích či snowboardu a večer si dát pizzu, těstoviny a zapít to Aperolem? Vysoká návštěvnost se netýká jen hor, ale i větších měst jako Miláno, nebo Benátky, které se mohou pyšnit atraktivními památkami. V polovině února sem však doputoval nový typ koronaviru COVID-19 a Itálie se v následujících dnech stala hlavním ohniskem epidemie v Evropě. Někteří Češi proto cestu na jih zvážili a zrušili, jiní i přesto oblast navštívili.

Když se objevily první případy nákazy i v řadách našinců a prokázalo se, že koronavirus chytli právě v Itálii, v souvislosti s touto situací vláda podnikla určitá opatření. Od 6. 3. každý občan s trvalým pobytem v Česku musí do povinné čtrnáctidenní karantény. V období kolem tohoto data navštívilo postiženou oblast kolem 16 500 Čechů. Impulzem pro toto rozhodnutí vlády byla pochopitelně aktuální situace v Itálii, kde si koronavirus vyžádal už několik obětí.

Od 6. 3. každý občan s trvalým pobytem v Česku musí do povinné čtrnáctidenní karantény.

Každý, kdo se vrátí z italských regionů je povinen tuto skutečnost nahlásit svému zaměstnavateli a je mu nařízena rovněž povinná domácí karanténa po dobu dvou týdnů. Tu by měl každý dodržovat ve svém vlastním zájmu! Při jejím porušení totiž hrozí pokuta až tři miliony korun. V tomto čase má jedinec zůstat doma, vyvarovat se zbytečnému kontaktu s ostatními lidmi a pozorovat, zda se u něj neprojeví příznaky onemocnění koronavirem (respirační potíže, zvýšená teplota, příznaky obdobné chřipkovému onemocnění apod.). Pokud by se u něj příznaky objevily, měl by je pacient telefonicky sdělit svému praktickému lékaři, kontaktovat zdravotnickou službu a případně absolvovat test na koronavirus. Pokud se však budete po návratu z Itálie, nebo dalších zemí se zvýšenou nákazou novým virem, jako je Rakousko či Německo, cítit zdravě, můžete také pracovat z domova.

Každý, kdo se vrátí z italských regionů je povinen tuto skutečnost nahlásit svému zaměstnavateli a je mu nařízena rovněž povinná domácí karanténa po dobu dvou týdnů. Tu by měl každý dodržovat ve svém vlastním zájmu! Při jejím porušení totiž hrozí pokuta až tři miliony korun.
Práce v karanténě

Práce v karanténě

Některé profese mají tu výhodu, že se dají vykonávat i z domova. O tu můžete sami v práci zažádat. Pokud se obě strany, tedy zaměstnanec i zaměstnavatel, dohodnou po návratu z rizikové oblasti na práci z domova, dostane pracovník zaplaceno úplně normálně, jako kdyby práci vykonával na svém běžném pracovišti. V případě home-office se totiž nejedná o žádnou kompenzaci, ale o klasickou práci a normální mzdu. V severních částech Itálie však byla karanténa uvalena na všechny lidi. Ti se s vycházením omezují jen na chození do práce, z práce a na nákupy. Někteří si také berou home-office, pokud to jde.

Někteří zaměstnanci však možnost práce z domova nemají. Většinou to vyplývá z popisu jejich práce. Týká se to například lékařů, zdravotních sester, záchranářů, lékárníků a dalších pracovníků ve zdravotnictví, řidičů veřejné dopravy, učitelek v mateřských školkách a dalších.

V případě home-office se totiž nejedná o žádnou kompenzaci, ale o klasickou práci a normální mzdu.

Nárok na nemocenskou

Některé profese, jak už bylo řečeno, bohužel neumožňují práci z domova, nebo se zaměstnavatel z nějakého důvodu rozhodne práci na doma zaměstnavateli neuložit, tudíž navrátilci z Itálie nezbývá nic jiného, než si o dva týdny „dovolenou prodloužit“. Toto preventivní opatření je takzvaně „překážkou ve výkonu práce“. Po návratu z rizikové oblasti mohl domácí izolaci nařídit zaměstnanci i jeho šéf. Odměnu pro něj tedy hradí zaměstnavatel. Zaměstnanec má podle Zákoníku práce právo na náhradu mzdy nebo platu ve výši až 100 % průměrného výdělku. Zodpovědnost za své rozhodnutí ale ponese zaměstnavatel. Člověk v karanténě nařízené hygienickou stanicí dostane zaplaceno stejně, jako kdyby byl na nemocenské. To vyplývá ze zákoníku práce. Lidé v izolaci by měli dostávat 60 % základu své průměrné mzdy či platu.

Nové opatření pro učitele

Ti, kteří se nově ocitli v ne úplné karanténě, ale jejich pracoviště byla zavřena, jsou učitelé. Ke dni 10. 3. 2020 byly na nařízení vlády zavřeny všechny vysoké, střední i základní školy. Učitele tedy čeká zkouška, jakým způsobem se se situací popasují. Někteří učitelé po rozhodnutí vedení školy budou vést výuku a komunikovat s žáky po Skypu. Jiní také přizpůsobí výuku pomocí online technologií a budou studentům zadávat úkoly přes různé školní systémy. V takovýchto případech by učitelé měli být odměněni mzdou ve své regulérní výši.

V souvislosti se zákazem akcí nad 100 lidí, který byl vydán k témuž datu (10. 3. 2020) přišlo nečekaně o práci mnoho lidí. Ruší se koncerty, sportovní akce, divadelní představení, některá promítání v kinech a podobně. Zavírají například i některé galerie, nebo Národní technická knihovna v Praze. Pořadatelé, prodavačky, obsluhy šaten a občerstvení, sekurity, úklid, uvaděči, nebo organizátoři takovýchto hromadných akcí mají minimálně 14 dní „volno“. V těchto případech je třeba situaci ohledně možné home-office, nebo vyplácení mzdy řešit se svým zaměstnavatelem.

Do škol nebudou docházet učitelé. V souvislosti se zákazem akcí nad 100 lidí, jako koncerty, divadelní představení, nebo sportovní akce, přišlo nečekaně o práci mnoho lidí. V těchto případech je třeba vyplácení mzdy řešit se svým zaměstnavatelem.
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní smlouvy Práva a povinnosti zaměstnanců Start kariéry Pracovní právo Uvnitř firem a kanceláří Personalistika a HR Zaměstnání a podnikání