Jak vypadá hodnocení firem působících v automobilovém průmyslu? | VímVíc.cz

Jak vypadá hodnocení firem působících v automobilovém průmyslu?

29. 05. 2018

Přinášíme vám další článek o tom, jak dopadá hodnocení konkrétních firem v daném odvětví. Chcete pracovat v automobilovém průmyslu a zajímá vás, jak takovou práci hodnotí samotní zaměstnanci? Mrkněte do našeho článku a dozvíte se, jak jsou zaměstnanci v automobilových firmách spokojeni.

Jak vypadá hodnocení firem působících v automobilovém průmyslu?

Nejlépe a nejhůře hodnocené firmy

Vybrali jsme pro vás několik firem, které se mohou pyšnit skvělými recenzemi jak od současných, tak od bývalých zaměstnanců. Pokud vás zajímají i firmy, které už tak dobře nedopadly, podívejte se přímo na hodnocení firem na VímVíc. V recenzích najdete i důvody, proč zaměstnanci některé firmy tolik kladně nehodnotí.

Hodnocení slouží jako informace pro potenciální zaměstnance, ale také jako zpětná vazba pro firmy.

ŠKODA AUTO vítězí na celé čáře

Nejlepším zaměstnavatelem v automobilovém průmyslu je podle hodnocení zaměstnanců v tuto chvíli ŠKODA AUTO. Firma má v současnosti už téměř 100 hodnocení a její průměrné hodnocení je 4,2 hvězdiček z 5, což je opravdu velmi pěkný výsledek. Zaměstnanci popisují kladně hlavně celkový přístup vedení k zaměstnancům, ale také například platové podmínky. Dále zaměstnanci vyzdvihují solidní jednání, výborné technologie a také skutečnost, že slovo ve firmě platí.

„Různé benefity, vycestování do zahraničí, osobní ohodnocení, třináctý plat, bonusy, dobře placená práce.”

Jeden z dalších zaměstnanců ŠKODA AUTO napsal zajímavou a o něco delší recenzi:

„Jedná se o společnost, která je oprávněně několikrát po sobě nejlepším zaměstnavatelem, nejlepší firmou atd. Moderní a vyspělé technologie a všudypřítomné stopy stamilionové investice. Top společnost. Opravdová radost a hrdost na sebe samého, zde pracovat. Jako praktikant získáte perfektní přípravu pro start kariéry a také získáte část zkušeností služebně starších kolegů.”

Faurecia

Firma Faurecia zabývající se automobilovým průmyslem má od zaměstnanců také dobré hodnocení. Nejčastěji vyzdvihují skvělé pracovní benefity a další výhody pro zaměstnance, ale také například velmi pozitivní perspektivu firmy a možnost dobré práce za dobré peníze. Dále zaměstnanci pozitivně hodnotí přístup, práci celkově a také fajn kolektiv. Faurecia má v tuto chvíli hodnocení 4,2 hvězdiček z 5.

„Dobrá práce i peníze.”

Bosch

Automobilovým průmyslem se samozřejmě zabývá také firma Bosch. Ta vyrábí systémy pro dieselové motory a je v tuto chvíli zásadním exportérem a zaměstnavatelem pro kraj Vysočina. Zaměstnanci hodnotí kladně například velmi dobré platové podmínky, pro zaměstnance v kanceláři flexibilní pracovní doba nebo možnost home-office. Dále se opakují slušné platové podmínky vzhledem k (podle slov zaměstnanců) většinově nekvalifikované práci. Zaměstnanci na firmě Bosch také chválí:

„Chuť rozvíjet své zaměstnance, anketa spokojenosti, datování jídla a bonusy pro zaměstnance, spokojenost i finanční cestou. Ochota mistrů a vedoucích na žádost zaměstnanců.”

Hyundai

Dobré hodnocení má i firma Hyundai Motor Manufactoring. Zaměstnancům se líbí například přístup firmy k zaměstnancům, ale také velké množství různých pracovních pozic, ze kterých je možné vybírat. Podle některých je také firma dobrou možností pro nastartování kariéry těch, kteří chtějí pracovat hned po střední škole. Dalším pozitivem je podle zaměstananců spousty pracovních pozic, starost firmy o zaměstnance, zlepšování jednotlivých prvků výroby, různá školení od pracoviště po školeni v Korei, slušné platové podmínky.

Další ze zaměstnanců popisuje:

„Dokonalá péče o zaměstnance, příjemné vedení, spousty různých pracovních pozic, velká škála povyšování, dobré platové podmínky.”

Zaměstnanci opravdu hodnotí široké spektrum podmínek a vy si tak můžete přečíst velké množství recenzí, které vám pomohou ujasnit si, co je pro danou firmu důležité a jaká je její firemní filozofie a kultura. Díky hodnocením zaměstnanců se do firmy navíc můžete podívat skrze tyto recenze dříve, než se sami do firmy vydáte na pohovor. Pokud máte zájem pracovat například právě v automobilovém průmyslu nebo hledáte i jiné uplatnění, podívejte se také na aktuální volná pracovní místa.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří