Jak rychle zhubnout břicho a stehna? | VímVíc.cz

Jak rychle zhubnout břicho a stehna?

02. 09. 2019

Žijeme v době, kdy jsou určité nároky kladeny na to, jak vypadáme. Nezáleží na tom, zda jsme ženy či muži, zda jsme mladí či staří, ale všichni toužíme vypadat dobře. Mohli bychom říct, že na vzhledu nezáleží, ale není to pravda. To, jak vypadáme, ovlivňuje to, jak nás ostatní vnímají. Toto tvrzení se přímo týká i naší postavy, i naší váhy.

Ona je štíhlá, ona je obézní, on je štíhlý, on je obézní, atd. Už děti na základních školách musí řešit to, jak vypadají a jak je vnímají ostatní spolužáci. Jakékoliv odlišnosti od normy mohou vést k diskriminaci, k vyloučení, k posměchu a k šikaně. V dospělosti naše sympatie spíše vzbudí štíhlý člověk, než člověk s nadváhou.

A v neposlední řadě musíme připomenout, jak moc negativní vliv může mít nadváha na naše zdraví. Nadváha je pro tělo vysoce riziková a na to bychom neměli nikdy zapomínat. O zdraví dětí se starají rodiče, dospělí musí o své zdraví pečovat sami a musí být vzorem svým dětem. V dnešní době je však obrovskou výhodou, že na sportovní aktivity přispívají zaměstnavatelé svým zaměstnancům, nejčastěji formou MultiSport karty. Právě MultiSport karta se stala velmi oblíbeným benefitem umožňujícím zaměstnancům firem využívat služby sportovních zařízení a středisek za výhodnější cenu.

Hubnutí - jak zhubnout - postava - fitness.

Je to přitom ale tak jednoduché. Nejde o žádné diety, hladovky a odříkání si, jde o zdravý životní styl, jde o zdravou životosprávu a zdravý, kvalitní a aktivní život. Může se ale stát, že se zdravě stravujete, žijete aktivní život a pravidelný pohyb je Vaším přítelem a Vy přesto nejste se svou postavou tak úplně spokojeni. V tomto případě je tu pro Vás náš článek, který Vám představí 10 tipů, jak zhubnout břicho, jak zhubnout stehna, jak zhubnout boky, jak zhubnout nohy, aj.

Nejste s Vaší postavou tak úplně spokojení a rádi byste trochu zhubli nebo byste rádi zhubli jen některé partie Vašeho těla? Níže přinášíme několik tipů, jak Vašich cílů můžete snadno dosáhnout.

Vybrali jsme pro Vás 10 nejčastějších přání, se kterými se můžete na Vaší cestě za lepší postavou setkat:

  • jak zhubnout břicho
  • jak zhubnout stehna
  • jak zhubnout boky
  • jak zhubnout nohy
  • jak zhubnout v obličeji
  • jak zhubnout po porodu
  • jak zhubnout 5 kg
  • jak zhubnout 10 kg
  • jak zhubnout za týden
  • jak zhubnout bez cvičení

1. Jak zhubnout břicho

Našim velmi častým přáním je zhubnutí této partie: břicha. Břicho chtějí nejčastěji zhubnout ženy a muži, často se setkáme i s dětmi a mládeží, kteří nechtějí, aby jejich břicho vyčnívalo přes kalhoty nebo aby vystupovalo z pod triček. Prozradíme Vám tajemství: břicho a celý jeho tvar je z 90 % ve stravě.

To, jak vypadá naše břicho, je ovlivňováno převážně tím, jak kvalitně se stravujeme. Zkuste malinko pozměnit Váš jídelníček a téměř okamžitě uvidíte rozdíly. Rozhodně Vám doporučujeme omezit pečivo. Pečivo konzumujte pouze celozrnné, žitné nebo kvasové a to v omezeném množství, ideálně maximálně 3× týdně. Pečivo není pro tělo žádným přínosem, ukládá se tam, kde nemá a nafukuje nás. Pomoci může i 30denní výzva.

Samozřejmě počítáme s tím, že nekonzumujete žádné sladkosti, smažené výrobky, fast foody a další pro tělo škodlivé potraviny.

Tip: Velmi vyhledávanou je také dieta Cambridge , která může také přinést žádané výsledky.

Pokud břicho vypadá tak, jak jsme si ho představovali, můžeme se pustit do tvarování. Pro tvarování a posilování břicha jsou stále oblíbené staré a známé sklapovačky, sedy-lehy a můžete přidat i cardio cvičení, které Vám krásně nastartuje spalování, nebo tabatu.

2. Jak zhubnout stehna

S hubnutím a tvarováním stehen je to trochu komplikovanější. Mnoho žen a dívek mají danou stavbu stehen geneticky a je hodně těžké s tím něco udělat. Tvar, rozměry a konstrukce našich stehen není téměř vůbec ovlivněna naší stravou a proto je mnohem těžší stehna tvarovat a pracovat na nich.

Pokud se bavíme o pouhé celulitidě na stehnech, můžeme Vám poradit pít dostatek tekutin. Celulitida na stehnech je často zapříčiněna nedostatkem tekutin, proto Vám doporučujeme vypít minimálně 2 litry čisté vody denně, ideálně více.

Jak jsme již řekli, zhubnout stehna není snadné, proto počítejte s tím, že celé snažení Vám zabere podstatně více času. Můžeme doporučit vysokohorskou turistiku, turistiku, chůzi, běh a kolečkové brusle. Nesmíme zapomínat ani na posilování problémových partií, vhodné jsou např. cviky na boky.

3. Jak zhubnout boky

I tvar a rozměry boků jsou nejvíce ovlivňovány geneticky. Ženy mají přirozeně větší sklony k širším bokům jak muži, ale pořád je mohou mít pevné a dobře tvarované. Pro lepší boky Vám můžeme doporučit různá cardio cvičení, tabata, cvičení v posilovně a cvičení s činkami.

4. Jak zhubnout nohy

Pro celkově krásné, štíhlé a vypracované nohy není nic jednoduššího než pravidelná chůze. Pravidelnou chůzí docílíte krásných, štíhlých a pevných nohou.

5. Jak zhubnout v obličeji

Jak zhubnout v obličeji? Hubnutí v obličeji je náročné a velmi málo ovlivnitelné. Pokud hubnete celkově, i Váš obličej zeštíhlí a nabude své přirozené podoby, počítejte ale s tím, že rozdíly nejsou tak markantní jako u ostatních částí těla. Každopádně zdravý vzhled našeho obličeje je nejvíce ovlivňován pravidelným pobytem na čerstvém vzduchu, zdravou a vyváženou stravou bohatou na vitamíny a pravidelným a dostatečným přísunem tekutin.

Pamatujte, Váš obličej vyzařuje tolik zdraví, kolik ho obsahuje celé Vaše tělo.

6. Jak zhubnout po porodu

Nejčastější, nejtěžší a nejuspěchanější hubnutí čeká ženy po porodu. Proč nejuspěchanější? Ženy po porodu by se hubnutím neměly vůbec stresovat a měly by nechat tělu čas na regeneraci a celkové zotavení po porodu. Všem ženám doporučujeme dodržet absolutní klidový režim v šestinedělí. Po šestinedělí Vám nejvíce času zabere péče okolo miminka a myslíme si, že zbylý čas byste měly věnovat sobě a tolik důležitému odpočinku.

Pro Vás i Vaše dítě, pokud kojíte, je důležitá kvalitní a vyvážená strava, na tu se zaměřte nejdříve. Poté je velice přirozená a přínosná samotná chůze, které se s kočárkem můžete věnovat naplno. Až získáte jistotu v péči o miminko a najedete na pravidelný režim, doporučujeme postupné zařadit cvičení doma, které Vám nezabere příliš času. Doporučujeme různá fitness cvičící videa, kterých na internetu naleznete online obrovské množství a můžete si vybrat ta, která Vám budou nejvíce vyhovovat. Je přitom jedno, jestli se zaměříte na cviky na boky nebo jiné problémové partie. Jen při posilování břicha si musíte dávat pozor na možnou diastázu (tedy rozestup břišních svalů) a poradit se s odborníkem, abyste si nezpůsobila zdravotní komplikace.

7. Jak zhubnout 5 kg

Někteří z nás si rádi stanovují pevné cíle a díky nim jich poté lépe dosahují. Častým cílem může být i zhubnutí 5 kilogramů.

Pokud toužíte po snížení váhy, dosáhnete toho jen kombinací úpravy jídelníčku a přidáním pravidelného pohybu. Ne nadarmo se říká, že výdej musí být vyšší než příjem, abychom mohli doopravdy a efektivně hubnout. Doporučený denní příjem kcal u žen se pohybuje mezi 1800 a 2000 kcal. Denní příjem při hubnutí by měl být o 300-500 kcal nižší než běžný denní příjem kcal.

5 kilogramů se dá zhubnout relativně za krátkou dobu. Uvědomte si, že úspěch je jen ve Vaší hlavě a pokud budete doopravdy chtít, dokážete cokoliv, i zhubnout 5 kg. Zdravé, účinné a trvalé hubnutí jsou 2 - 3 kilogramy měsíčně, na hubnutí nespěchejte. Pokud byste proces hubnutí uspěchali, mohlo by se stát, že poté nastoupí tzv. jo-jo efekt a Vám by se pracně shozené kilogramy zase vrátily zpět a často ještě s nějakým tím dalším kilem navíc.

U tohoto hubnutí doporučujeme stravovat se 4× až 5× denně zdravou, pestrou a vyváženou stravou. Dodržujte vyvážený poměr bílkovin, sacharidů a tuků. Dbejte na to, abyste do těla dostávali kvalitní vitamíny a minerály. Poté si vyberte nějaký pohyb, který Vás baví a působí Vám radost a slibujeme, že své vytoužené váhy dosáhnete.

8. Jak zhubnout 10 kg

Pokud toužíte zhubnout 10 kilogramů, platí stejný postup jako v minulém bodě, jen počítejte s tím, že to bude trvat zase o něco déle. 10 kg už je poměrně velké sousto na hubnutí a bude potřeba pořádná dávka motivace, sebezapření, píle a odhodlání.

Pokud budete hubnout podle pravidel z minulého bodu, zhubnete i těch 10 kg a dosáhnete Vámi vysněné váhy. Tato cesta bude trvat cca půl roku a počítejte s tím, že nebudete pořád 100% a úspěšní. Proto bychom Vás rádi seznámili s pravidlem 80:20. Pravidlo 80:20 znamená, že 80 % Vašeho času se budete stravovat jen zdravě a vyváženě a 20% si budete užívat trochu života a občas si dopřejete i nějakou tu skleničku vína, zákusek ve Vaší oblíbené kavárně nebo Vámi tolik milované těstoviny. V kombinaci s pravidelným pohybem půjde Vaše váha pomalu a jistě dolů.

Život není o odříkání si, ale o užívání si a podle tohoto pravidla bychom se měli každý den chovat. Je důležité najít si dlouhodobě udržitelnou rovnováhu a nesmíme se nijak přemáhat.

9. Jak zhubnout za týden

Častým přáním je i hubnutí v kratších intervalech, například za 1 týden. Ihned bychom Vám chtěli sdělit, že toto hubnutí nedoporučujeme, pro tělo a Vaše zdraví není tento druh hubnutí přínosný a navíc vždy následuje jo-jo efekt, proto tedy hubnutí za týden postrádá veškerý smysl.

Může ale nastat okamžik, že se například za týden budete účastnit nějaké pro Vás významné společenské události a budete chtít mít jistotu, že ve Vašich šatech budete vypadat naprosto perfektně. Existují různé detoxikační diety, kdy například pijete pouhé smoothie nápoje nebo po celý týden vyřadíte večeři, atd.

Žádnou z těchto "diet" nemůžeme doporučit. Snad jen můžete vyzkoušet po ten týden nahradit snídaně jen smoothie nápojem z ovoce a rostlinného mléka a například avokáda. Na obědy a večeře jezte jen maso se zeleninou (hodí se například pečený králík, hovězí steak či jiné libové maso). A nakonec musíte doplnit i zdravé tuky například formou ořechových svačinek, kdy sníte hrst kešu, mandlí nebo jiných ořechů. Takovouto týdenní očistu těla doporučit můžeme a nijak Vám neublíží. Spíše naopak vyčistí a detoxikuje Váš organismus.

Tip: Podpořte své úsilí sportovními doplňky z e-shopu Myprotein. Nakupujte a hubněte výhodně, stačí uplatnit Myprotein slevový kód.

10. Jak zhubnout bez cvičení

Posledním bodem je otázka, zda můžeme zhubnout bez cvičení? Ano, hubnout se dá i bez cvičení. I bez cvičení můžete zhubnout výrazné množství kilogramů, ale počítejte s tím, že o to striktnější budete muset být ve Vašem stravování. Pokud chcete hubnout bez cvičení, musíte se více zaměřit na Vaši stravu a doopravdy si musíte pohrát s Vaším jídelníčkem. Pomoci může například bezsacharidová dieta neboli Keto dieta, která však není vhodná pro dlouhodobé užívání.

Fitness - zdravý životní styl - krásná postava - hubnutí.

U hubnutí bez cvičení doporučujeme nízkosacharidovější stravování, tzv. lowcarb stravování, bez příloh, s menším množstvím cukrů a s naopak větším množstvím zdravých tuků, bílkovin, mléčných výrobků, zeleniny a bobulovitého ovoce. Bílkoviny nejsou jen maso, ale také luštěniny. V případě volby masa je lepší vybrat méně tučné a připravit si třeba pečeného králíka, libová kuřecí prsa nebo hovězí steak.

V našem článku jsme Vám představili několik základních tipů na hubnutí a cvičení. Doporučujeme je dodržovat, pokud chcete zdravě a trvale zhubnout. Vše je jen ve Vaší hlavě a i Vy si zasloužíte zdravé a krásné tělo!
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře