Multisport karta začíná ovládat trh benefitů | VímVíc.cz

Multisport karta začíná ovládat trh benefitů

15. 05. 2018

Zaměstnanci dostávají od svého zaměstnavatele různé benefity. V poslední době je ale jedním z nejoblíbenějších zaměstnaneckých benefitů polská Multisport karta. Její držitelé totiž díky ní mohou navštěvovat svoje oblíbená sportoviště zdarma.

Multisport karta: Začíná ovládat trh benefitů

Co je to Multisport karta a jak funguje?

Benefit karta Multisport je skvělou volbou pro sportovní zaměstnance, nebo pro ty zaměstnance, kteří se sportem chtějí teprve začít, protože si pokládají otázku co dělat, když se nudím ve volném čase. Na jakém principu původně polská benefit karta funguje? V podstatě se jedná o to, že zaměstnanec zaplatí určitý měsíční paušál (může to být 300 Kč, ale také třeba 800 Kč) a může poté celý měsíc chodit do všech různých sportovišť a fitcenter po Česku i na Slovensku zdarma. Některé firmy Multisport kartu platí za své zaměstnance, na tom je ale vždy třeba se domluvit. Velká výhoda je také to, že jak v České republice, tak i na Slovensku kartu Multisport začíná přijímat čím dál více sportovišť.

Díky Multisport kartě můžete cvičit po celé České republice v rámci měsíčního paušálu.

A na jakém principu vlastně karta Multisport funguje? Aby všechno kolem Multisportky probíhalo tak, jak má, je třeba, aby většina držitelů kartu používala pod své možnosti, čímž platba jejich paušálu pokryje i ty sportovce, kteří ji naopak využívají na maximum. V opačném případě na používání a přijímání karty Multisport některá fitcentra a sportoviště tratí a stejně tak karta Multisport.

K vyřízení karty Multisport nepotřebujete ani občanský průkaz.

Multisport karta cena

Multisport benefit v podobě speciální karty, která umožňuje vstup na různá sportoviště, je možný po zaplacení určitého měsíčního paušálu, který platíte svému zaměstnavateli. Paušál, který platíte, se liší firma od firmy. Získat můžete jak kartu pro sebe, která je levnější, tak také další kartu pro své příbuzné nebo třeba přítele. Řešíte, co dělat, když se nudím? Běžte sportovat ve dvou. Cena druhé multisport karty už je ovšem o něco vyšší, s čímž je tedy potřeba počítat. Na druhou stranu, mnoho firem samotnou kartu Multisport, nebo tedy – daný měsíční paušál, platí za některé zaměstnance samy. Je vždy třeba se se zaměstnavatelem na podmínkách dohodnout. Některé firmy také platí Multisport kartu těm, kteří si řekli o zvýšení platu, které ovšem v současné době firma nechce nebo nemůže schválit.

Některé firmy místo zvýšení platu začnou platit svým zaměstnancům například právě Multisport kartu.

Multisport karta v Česku a na Slovensku

A jaká je využívanost Multisport karty v Česku a na Slovensku? V tuto chvíli je do programu Multisport zaregistrováno více než 1 100 sportovních a relaxačních zařízení, kde kartu můžete použít. A kolik lidí Multisport kartu využívá? V současnosti si benefity, které z používání Multisport karty vyplývají, oblíbilo více než 111 000 lidí.

Kartu Multisport využívá více než 111 000 zaměstnanců.

Karta Multisport? Některá fitcentra tak velkou radost nemají

Z používání Multisport karty ovšem neplynou pouze výhody na všechny strany. Některá sportoviště začala Multisport kartu odmítat. Důvodem je hlavně to, že na to jednoduše nemají peníze. “Tradiční” platící zákazníci totiž samozřejmě zaplatí víc a sportovištím se tak přijímat Multisport kartu nemusí vyplatit. Další možností je přidat ke kartě doplatky.

Pravdou ovšem je, že vzhledem k tomu, jak moc je Multisport karta oblíbená, nemohou si sportoviště příliš “vyskakovat” a ve většině případů musí kartu přijímat. Jinak je to může stát velký odsun lidí právě tam, kde Multisport kartu přijímají.

Ne všechna zařízení Multisport kartu podporují.

Nic není tak černobílé

Přestože některá sportoviště z karty Multisport radost nemají, jiná ji ale využívají a dokonce chválí. Pro mnoho lidí podle nich znamená Multisport karta důvod k tomu jít si zacvičit. Navíc začínají chodit cvičit také ti, kteří by jinak necvičili a všechno ohledně sportu je pro ně nové. Tuto skutečnost chválí i mnohá sportoviště, neboť jim to přivedlo hodně nových sportovců nejen s Multisport kartou, ale také třeba jejich přátele, nebo jiné osoby, který byl daný sport doporučen držitelem Multisport karty, a kteří tedy platí za sportovní lekce plnou cenu.

Podívejte se také na článek o platových tabulkách.

Active Pass od Sodexo nabízí i další aktivity

Francouzská společnost Sodexo se vzhlédla v úspěchu Multisport karty a začala nabízet něco podobného. Jejich Active Pass karta ovšem kromě sportů nabízí i vstupy na mnoho jiných míst. Její filozofie totiž spočívá v tom, že chce lidi (zaměstnance) dostrkat v osobním volnu do aktivního životního stylu. Její držitelé tak mohou například navštívit zoo, nebo různé kulturní akce. Také se podívat třeba do do muzeí nebo se přihlásit na nějaký kurz. Vše díky kartě Active Pass. Další alternativou je například karta Benefit Plus.

Karta Benefit Plus je další možností, jak naložit se zaměstnaneckými benefity. Zaměstnanec si stáhne aplikaci a poté už jen může spravovat různé druhy benefitů, které na kartě Benefit Plus má. Celkově má jednoduše přístup ke všem firemním benefitům a může si podle rozpočtu, který mu firma přidělila, svobodně vybírat zaměstnanecké odměny a benefity.

Příkladné aktivity, které Active Pass karta nabízí:

  • Paintball
  • Únikové hry
  • Sportovní aktivity
  • Vstup do muzeí
  • Vstup do zoologické nebo botanické zahrady
  • Vstup do různých zábavních center

Multisport, Active Pass nebo Benefit Plus?

Přemýšlíte nad tím, která karta by pro vás byla ideální? Pravdou je, že ne všichni zaměstnavatelé daný typ karet nabízejí. Proto je nejvhodnější sednout si se svým zaměstnavatelem a domluvit se přímo s ním na tom, co vám firma může nabídnout.

Jen to s tím sportem moc nepřežeňte, abyste poté nepotřebovali neschopenku! :)

Tip: Chystáte se sportovat? Nezapomeňte se vybavit značkovým oblečením z e-shopu A3 SPORT. Uplatněte A3 SPORT slevový kód a zajistěte si výhodný nákup.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy