Air Bank zvyšuje úrok na spořicím účtu na 1,5 % | VímVíc.cz

Air Bank zvyšuje úrok na spořicím účtu na 1,5 %

10. 02. 2020

Air Bank je relativně mladá banka, která byla založena v roce 2011. Banka patří pod mezinárodní finanční a investiční skupinu PPF a Home Credit Group. V současnosti patří Air Bank mezi nejoblíbenější, nejžádanější a nejvíce prozákaznické banky v České republice a sbírá mnohá bankovní ocenění v kategoriích Banka roku či Banka zákazníků. Air Bank si zakládá na jednoduchosti. Tato banka chce být pro své klienty lehce srozumitelná, s nízkými poplatky a s příklonem k inovacím. V článku se podíváme na Air Bank spořicí účet a na jeho aktuální podobu, která se dočkala velmi výrazné změny.

Air Bank - logo, spořící účet, air bank zvyšuje úrok na spořícím účtu

Co je to úrok ze spořicího účtu

Prvně, než se pustíme do konkrétního obsahu článku, rádi bychom vám přiblížili, co je to úrok ze spořicího účtu. Definice, co je to úrok, je velmi jednoduchá. Jedná se o peněžní částku, která se vám v průběhu let bude připisovat k uloženým penězům. Ve skutečnosti se tedy de facto jedná o jakousi výplatu, která poslouží například jako příhodná finanční rezerva. V momentě, kdy přesně víte, co je to úrok, se můžete rozhodnout, zda se vám spořicí účet vyplatí sjednat právě u společnosti Air Bank, anebo se raději porozhlédnete u konkurence.

Air Bank spořicí účet 2020

Od 12.2.2020 Vám Air Bank začíná úročit váš spořicí účet novým a výhodnějším úrokem 1,5 % ročně. Air Bank začíná od tohoto dne úročit vyšší sazbou 1,5 %. Tato výhodnější úroková sazba se týká pouze korunového spořicího účtu a to pouze do částky 250 000 CZK. Nad 250 000 CZK Vám bude Air Bank úročit sazbou 0,4 % ročně, jak tomu bylo doposud.

Dále platí pravidlo, že tento bonusový úrok na spořicím účtě získáte pouze v případě, že jste uskutečnili měsíčně minimálně 5 plateb vaší bankovní platební kartou. Pokud splníte tuto podmínku, stále platí, že vám bude Air Bank úročit také peníze uložené na Vašem běžném účtu. Spořit si na svém běžném účtu můžete z částky maximálně 100 000 CZK a to 1% úrokem.

  • spořicí účet do 250 000 CZK: 1,5 % (dříve 1,3 %)
  • spořicí účet nad 250 000 CZK: 0,4 % (dříve 0,4 %)
  • běžný účet do 100 000 CZK: 1 % (dříve 1 %)

V současnosti patří spořicí účet Air Bank mezi nejvýhodnější na trhu. Naleznete možná banky, které budou nabízet podobnou nebo stejnou úrokovou sazbu, ale většinou banky tuto nabídku garantují jen po omezenou dobu a poté opět přistupují k méně výhodné úrokové sazbě. Air Bank (3030 banka) nabídku 1,5% úrokové sazby nijak časově neomezuje, proto je z dlouhodobého hlediska v současnosti nejvýhodnější.

V současnosti je také velmi oblíbená Air bank půjčka, která přináší velmi výhodné podmínky splácení. Půjčku si klient může sjednat online z pohodlí domova, a to naprosto zdarma za sjednání i vedení úvěru. Air Bank poskytuje půjčku ve výši 5 000 Kč a 900 000 Kč a peníze může mít klient na účtu již do hodiny. V případě jakýchkoli dotazů mohou zájemci navštívit pobočku Air Bank Plzeň nebo jakoukoli jinou pobočku.

Výhody spořicího účtu Air Bank

  • stačí 5× měsíčně zaplatit kartou a další měsíc vám bude spořicí účet úročený bonusovou úrokovou sazbou
  • šetřete si na víc věcí najednou, u Air Bank si můžete založit až 10 spořicích obálek a pojmenovat si je, např. nová koupelna či dovolená
  • možnost převádění peněz ze spořicího účtu na běžný účet během několika vteřin

Proč si založit spořicí účet?

Vysvětlovali jsme, že se v České republice šíří osvěta finanční gramotnosti. Víme, že bychom si peníze měli šetřit, že bychom měli mít úspory a lidé se snaží nežít takzvaně od výplaty k výplatě.

Abychom byli schopní čelit nenadálým finančním výdajům, je nutné utvořit si finanční rezervu. Je doporučováno odkládat si měsíčně 10 % svého výdělku stranou. V případě, že Váš čistý měsíční příjem činí 30 000 CZK, měsíčně byste si měli stranou odložit minimálně 3 000 CZK. Ročně bychom tímto způsobem ušetřili 36 000 CZK.

Pro výpočet čisté mzdy je nejlepším způsobem využití mzdové kalkulačky. Výpočet čisté mzdy proběhne během jedné minuty.

Dále je doporučováno, abyste měli stranou odloženou finanční rezervu minimálně ve výši 3 čistých měsíčních příjmů. Pokud tedy vyděláváte měsíčně 30 000 CZK čistého příjmu, vaše finanční rezerva by měla být ve výši minimálně 90 000 CZK.

Kam s těmito penězi, kam s naší finanční rezervou? Naopak není doporučováno, abychom tyto ušetřené peníze měli uložené na našem běžném účtu. Nevhodným řešením jsou také tzv. šuplíkové pokladny nebo další skrýše ve vašich domácnostech.

Nejvhodnějším a nejoblíbenějším řešením, kam s našimi úspory, jsou právě spořicí účty. Finance máte bezpečně uložené stranou od vašich ostatních finančních prostředků a navíc vám jsou zdarma úročeny úrokovou sazbou banky, u které máte spořicí účet založený. Na pobočkách Air Bank Plzeň odborní poradci vždy rádi poradí, jak si vytvořit určitou finanční rezervu nebo jak naspořené peníze nejlépe investovat.

Spořicí účet Air Bank příklad

Jak jsme již řekli, banka Air Bank (3030 banka) přichází v současnosti s nejvýhodnějším spořicím účtem, kdy vám bude částku do 250 000 CZK úročit 1,5% úrokovou sazbou. Uveďme si názorný příklad.

V případě, že budete mít na spořicím účtu Air Bank uložených 200 000 CZK, bude vám banka tuto částku úročit 1,5% úrokovou sazbou ročně. To znamená, že vám bude za každý rok připsána částka 3 000 CZK. Může se vám zdát, že se jedná o malou částku, která nestojí za tolik pozornosti. Pokud vám ale mají peníze ležet stranou, bude jistě příjemné, když částka rok od roku nepatrně poroste, aniž byste pro to museli vy něco udělat. V tom spočívá kouzlo spořicích účtů.

Air Bank přichází s vyšší úrokovou sazbou na spořicím účtu. Od 12.2.2020 vám bude Air Bank úročit 1,5% úrokovou sazbou ročně do částky 250 000 CZK. Stačí, když měsíčně zaplatíte alespoň 5x svou platební kartou a můžete se automaticky radovat z této výhodnější úrokové sazby na svém spořicím účtu.
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Investice a spoření