Jaký plat má Ronaldo, Messi, Neymar | VímVíc.cz

Jaký plat má Ronaldo, Messi, Neymar

30. 07. 2017

Zajímá Vás, jaký plat mají jedni z nejbohatších a nejúspěšnějších fotbalistů na světě? A jak je to v porovnání s českými fotbalisty?

Jaký plat má Ronaldo, Messi, Neymar

Plat fotbalisty: Lionel Messi

Lionel Messi ze španělského klubu FC Barcelona se může momentálně pyšnit nejvyšším platem ze všech fotbalistů na planetě. Jeho roční příjem činí 111 miliónů dolarů, v přepočtu tedy více než 2,5 miliardy korun. Čtyřikrát dostal argentinský fotbalista Zlatý míč FIFA pro nejlepšího hráče planety. V roce 2012 překonal rekord v počtu nastřílených gólů za jeden rok, když v soutěžních zápasech nastřílel 91 branek.

Plat fotbalisty: Cristiano Ronaldo

Na druhém místě se nachází Cristiano Ronaldo. Portugalská superstar dostává týdenní plat ve výši 15 747 000 týdně Kč, ročně si přijde až na 2,46 miliardy korun. Právě Ronaldo byl ústřední postavou celého fotbalového světa, když po sezóně 2017/2018 přestoupil z Realu Madrid do italského velkoklubu Juventusu Turín. Zároveň plní i roli kapitána v týmu portugalské reprezentace. Cristiano Ronaldo získal celou řadu ocenění a v současnosti je spolu s Messim považovaný za jednoho z nejlepších hráčů světa.

Plat fotbalisty: Neymar

Neymar da Silva Santos Junior je brazilský fotbalista, který má plat 90 miliónů dolarů, což je 2,05 miliardy Kč ročně. Nastupuje jako útočník ve francouzském Paris Saint Germain a v brazilském národním týmu. Byl považován za jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů na světě, neblaze se však proslavil svými teatrálními pády při nedávném světovém šampionátu v Rusku roku 2018.

Jak jsou na tom čeští fotbalisté?

Možná vás nyní zajímá, jak si vedou oproti světovým hráčům naši fotbalisté. Průměrný hrubý plat, na který však většina lidí v naší zemi rozhodně nedosáhne, činí okolo 31 tisíc korun. Nejlépe placeným českým hráčem je brankář Petr Čech. V současnosti působí v Anglii, kde hájí branku londýnského Arsenalu. A to částku 260 milionů korun, z níž 242 milionů tvoří příjmy od klubu a zbytek od reklamních partnerů. Čech se drží bezpečně v čele nejlépe placených českých sportovců a to dokonce i před hokejovými hvězdami Jakubem Voráčkem či Davidem Pastrňákem.

Mezi další české hráče s vysokými platy patří například Bořek Dočkal. Ten v klubu Philadelphia Union pobírá roční mzdu ve výši 1,7 milionu dolarů, v přepočtu tedy přibližně 39 173 000 Kč. Toho doplňují hráči Pavel Kadeřábek, Patrik Schick nebo například Tomáš Vaclík. Všichni zmínění však působí v zahraničí. Průměrná mzda v předních českých fotbalových klubech se pohybuje okolo 300 000 Kč měsíčně.

Zajímavost na konec

Vůbec nejdražší přestup fotbalové historie se uskutečnil v 2017 mezi kluby Barcelonou a Juventusem Turín. Brazilský talent Neymar putoval z katalánské metropole na Apeninský poloostrov za astronomickou částku 222 miliónů euro, tedy asi 5,73 miliardy Kč.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy