Vylepšení pozice v práci bez povýšení | VímVíc.cz

Vylepšení pozice v práci bez povýšení!

15. 11. 2017

Pracujete už na vaší nynější pozici dlouho a s takovým nasazením, že si zasloužíte povýšení? Stále se vám ale nějak nedaří o tom přesvědčit ostatní? Zkuste si pomocí pár triků vylepšit pozici i bez povýšení.

Vylepšení povýšení

Jak si zlepšit pozici v práci? Přečtěte si několik tipů

1. Nečekejte na to, až k vám přijdou úkoly a povýšení samo

Možná máte pocit, že projekty by měly být zásadně přidělovány na základě rozhodnutí nadřízeného. Pokud ale "zmerčíte" v práci projekt, u jehož vzniku a chodu chcete být, není nic jednoduššího, než si o něj říct. Až se poté budete bavit o povýšení nebo o zvýšení platu, můžete tuto svoji iniciativu ve svůj prospěch zmínit.

Chcete vylepšit svoji kariéru? Zkuste si napsat životopis v angličtině.

Nebojte se si říct o to, co chcete a jděte svým cílům sebevědomě naproti.

2. Mluvte s lidmi, kteří dělají to, co byste chtěli dělat i vy

Buďte ve své práci zvídaví. Zjišťujte, kdo pracuje na projektech, které přináší do vaší společnosti nejvíce hodnoty. Nevadí, jestli je to člověk nadřízený nebo někdo z jiného týmu. Využijte společné akce a komunikujte s lidmi, kteří pracují na věcech, které vás velmi zajímají, a kterých byste rádi také byli součástí.

3. Zlepšujte vaše dovednosti

Zajímá vás povýšení? Pátrejtre po tom, jaké vlastnosti a schopnosti byste měli mít, pokud se budete chtít ucházet o váš vysněný projekt. Pracujte poté na těchto schopnostech a snažte se každý den zlepšovat. Můžete si také přibírat úkoly, které vám v postupném zlepšování oněch dovedností pomouhou.

Dovednosi můžete zlepšovat také tím, že se podíváte na vzdělávácí online kurzy.

Podívejte se také na to, jak napsat motivační dopis.

4. Vytvořte si vizi a sdílejte ji

Další překážka, na kterou lidé toužící po povýšení často naráží je to, že vlastně nemají žádnou vizi. Zkuste si sepsat motivační dopis pro sebe sama. Na čem byste chtěli pracovat? O co usilujete? Co by se mělo ve vaší společnosti zlepšit tak, aby jí to prospělo? Mějte připravené vaše vize a ukažte nadřízeným a kolegům, že nad svojí prací skutečně přemýšlíte.

5. Držte se své vize

Pokud se rozhodnete do něčeho vložit vaše úsilí, nepolevujte. Samozřejmě buďte stále otevření i novým vizím a nepřestávejte být shopní přijmout i kritiku, ale snažte se plnit si svoje cíle. Veškeré úsilí, které do vašeho snu vložíte, se v dlouhodobém horizontu vyplácí. I kdyby to měly být pouze skvělé, nově nabyté, zkušenosti.

Přemýšlíte o nové práci? Podívejte se na vzor životopisu a sledujte také aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Ze života firem a kanceláří