Jak být úspěšný: Tři základní kameny úspěchu | VímVíc.cz

Štěstí nebo dřina? Jak být úspěšný aneb Tři základní kameny úspěchu

25. 10. 2017

Někdo se prostě ráno probudí, vymyslí nápad, který změní jeho život a od té doby už pracuje jen na splnění svého snu. Ne všichni ale mají to štěstí, aby je úspěch celým životem provázel. Mnozí si čtou motivační citáty. Přitom k úspěchu nemusí vést trnitá cesta, pokud jdete správným směrem. Jak být úspěšný? Možná je k tomu potřeba méně, než si myslíte.

Štěstí nebo dřina? Jak být úspěšný aneb Tři základní kameny úspěchu

Jaké jsou základní kameny úspěchu?

Jak být úspěšný #1 TOUHA

Pokud něčeho chcete dosáhnout, nestačí o tom jen mluvit nebo číst motivační citáty o úspěchu. Nestačí ani si psát nápady, které poté hodíme do šuplíku. Nestačí přemýšlet nad tím, jaké by to bylo, kdyby…Jestli chceme, aby se naše sny splnily, musíme mít opravdu silnou touhu a „CHTÍT“ pro to něco udělat.

Je důležité toužit. A hlavně neztrácet odvahu jít si za splněním vašich tužeb.

Musíte toužit po nových znalostech, po cestě, která povede ke splnění vašeho snu. Je důležité, aby vám na tom, co děláte opravdu záleželo. Nejhorší, co můžete říct, je: „Mně je to vlastně docela jedno…“ protože poté můžete jednoduše upadnout do deprese a osamělosti, ze které si budete muset pomoct pouze vy sami.

Pokud stále nevíte, po čem toužíte, položte si otázky:

  • „Čím chci v životě být?“
  • „Kde chci, aby bylo ve světě moje místo?“
  • „Co by mi mohlo dělat dlouhodobě velkou radost?“

Říkáte si, že nemáte na tyhle otázky odpovědi? Že prostě nevíte, jaká je vize vašeho života? Doma to pravděpodobně nevymyslíte. Běžte ven, pryč od počítače a prohlížejte si, jak lidé žijí. O co se snaží? Čím jsou? Čím chtějí být? Při vaší cestě za hledáním smyslu života vám může pomoci i mnoho inspirativních přednášek.

Někdy musíme vyzkoušet více věcí, abychom zjistili, že tohle je to, co se nám líbí. To nám dělá radost a takhle chceme žít.

Jak být úspěšný #2 SMĚR

Možná máte smysl života. Víte, po čem toužíte a snažíte se za tím jít. Jdete ovšem správným směrem? Může to být touha přestat kouřit, shodit pár kilo nebo se naučit pracovat ve WordPressu. Vždy je třeba zamyslet se nad tím, jakou cestu zvolit, abychom se k našemu cíli dostali. Kudy se máte přesně vydat vám nikdo neřekne, ale zapřemýšlejte, kde se můžete inspirovat. Možná přednáška někoho z oboru ve městě? Online kurz? Biografie úspěšných pokusů?

Víte, co vás udělá šťastným, ale možná nejste ochotni do toho vložit náležitou energii proto, abyste se stále posouvali dál.

Jak být úspěšný #3 DISCIPLÍNA

Pokud chcete, aby se vaše cíle splnily, budete muset být disciplinovaní a pracovat tvrdě. Když zaklepe na dveře příležitost, a vy se zeptáte, kdo je tam? Odpověď bude: tvrdá práce. Jestli chcete uspět (v hubnutí, v založení byznysu nebo v osvojení nových znalostí), musíte být disciplinovaní každý den. Je třeba opakovat zvyky, které si chcete zautomatizovat a metody, které chcete stále uplatňovat. Málokdo například začal běhat hned. Pokud chcete, aby se vám běhalo lehce, musíte vytrvat.

Sílu vůle a disciplínu skvěle prověří 30 denní výzva. Může se týkat nejrůznějších věcí. Nejčastější je 30 denní výzva na hubnutí spojená s cvičením, ale můžete pomocí ní změnit svůj způsob stravování, přestat kouřit nebo nastartovat kreativitu. Co třeba 30 denní výzva, během které si dáte za úkol každý den vymyslet a splnit jeden dílčí cíl na cestě k vašemu snu?

Jak být úspěšný? Jak začít? Sedněte si a zapište si následující věty:

  • Každý den budu studovat tyto věci…
  • Každý den zkusím tyto věci…
  • Každý den se zeptám lidí na tyto otázky…
  • Každý den chci být…

Mnoho úspěchů vypadá jednoduše a lidé říkají: „Ti měli takové štěstí!“ Už ale příliš nevidí, že za úspěchem byla tvrdá dřina a velká snaha. Přečtěte si také článek o tom, proč se někomu dlouhodobě nedaří a někomu ano.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře