Jak je možné, že někdo stále selhává a někomu padá úspěch do klína? | VímVíc.cz

Jak je možné, že někdo stále selhává a někomu padá úspěch do klína?

25. 10. 2017

Co by se stalo, kdybychom přetvořili naše sny na plány a naše plány v aktivity, které by mohly vést ke skutečnému úspěchu? A jak to, že někomu se konstantně daří a někdo prostě stále selhává? Je to nefér anebo to všechno závisí na naší snaze?

Jak je možné, že někdo stále selhává a někomu padá úspěch do klína?

Úspěch: Děti štěstěny?

Některým lidem všechno stále vychází, zatímco ostatní odchází se svěšenou hlavou. Čím to je? Všichni známe lidi, kteří mají dobré vzdělání, jsou dobrými rodiči, čestnými zaměstnanci a věrnými přáteli. A přesto – žijí život v tichém zoufalství, neuspokojení a smutku. A potom jsou zde tací, kteří dostávají tolik, a přitom by zasloužili tak málo. Nemají žádné vzdělání, mají špatný přístup k práci, k ostatním lidem i k sobě samým a někdy jsou dokonce nečestní a chovají se nemorálně. To jediné, co mají společné s úspěšnými lidmi je jejich snaha jít stále dopředu. Jenže to možná stačí.

Základním stavebním kamenem úspěchu je neustálá snaha se zlepšovat v tom, co děláte.

V čem je zásadní rozdíl?

Jak to, že lidé, kteří by si zasloužili tolik, dostávají tak málo a naopak? Odpověď je poměrně jednoduchá. Oni na rozdíl od těch "neúspěšných" "pracují na svých snech. Pracují dlouho do noci, aby byli stále lepší. Učí se nové věci, nové přístupy (třeba pomocí online kurzů). Snaží se pohybovat kolem lidí, kteří jsou pro ně z hlediska byznysu zajímaví. A to je jedna z nejdůležitějších věcí.

Jednoduše – zatímco někteří stále sní o lepší budoucnosti, oni doopravdy pracují na tom, aby se probouzeli do lepších zítřků.

Ničitel úspěchu? Nedostatek snahy

Jediná věc potřebná k tomu, aby zlo vyhrálo nad dobrem je, aby lidé nedělali nic. A v současné době si žalostné množství lidí tuto možnost vybírá. Nedostatek disciplíny a snahy je přitom zásadní problém. Přestože se život může zdát někdy nefér, můžeme se vymlouvat na okolní vlivy a různé další věci jak chceme, ale nemůžeme ze svého neúspěchu vinit nikoho jiného, než sami sebe. Podívejte se, jak získat denně hodinu času navíc.

Změna o 180 stupňů

Představte si, jaký by svět byl, kdybychom všichni zmobilizovali svoje síly a snažili se okamžitě změnit to, čím jsme. Dávali bychom najednou 100% naší rodině, práci a přátelům. Co kdybychom začali číst knížky, nahrazovali chyby disciplínou a spojovali se s lidmi, kteří mají podobné nápady, jako vy?

Co kdybychom prostě a jednoduše změnili naše sny v plány, a plány v akci?

Nečekejme, že to někdo udělá za nás a pusťme se do toho!

Pokud chcete třeba změnit práci, není nic jednoduššího, než prohledat aktuální pracovní nabídky.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře