Rozhovor: Jak probíhá pohovor v innogy aneb Které vlastnosti by měl ideální uchazeč mít? | VímVíc.cz

Rozhovor: Jak probíhá pohovor v innogy aneb Které vlastnosti by měl ideální uchazeč mít?

20. 09. 2017

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor v innogy. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v innogy čeká.

Rozhovor: Jak probíhá pohovor v innogy aneb Které vlastnosti by měl ideální uchazeč mít?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Nepodcenit přípravu – tedy zjistit si co nejvíce informací o společnosti a o pozici, na kterou se hlásím. Představa obsahu pozice (co obnáší a jaké klade na člověka nároky, aby ji dobře zvládnul, jaké je platové ohodnocení této pozice na trhu, v regionu apod.) vám může velmi pomoci , protože při pohovoru můžete zdůraznit ty zkušenosti a znalosti, které jsou pro danou pozici relevantní.

Také doporučujeme, aby si kandidát připravil otázky, které chce mít na konci rozhovoru zodpovězené (nevybíráme si pouze my, pamatujte, že si vybíráte i vy – měli byste tedy vždy mít všechny informace, které potřebujete pro Vaše rozhodnutí s námi dál pokračovat).

Jedna z nejdůležitějších věcí, je zjistit si základní informace o společnosti.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Záludné otázky nepokládáme. Každá otázka, kterou kandidát dostane směřuje k tomu, abychom ověřili zda má relevantní zkušenosti, znalosti či potenciál danou pozici dobře zvládnout.

Rozhovor: Jak probíhá pohovor v innogy aneb Které vlastnosti by měl ideální uchazeč mít?

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Nejpodstatnější je pro nás vždy motivace kandidáta – co ho baví, co ho dělá spokojeným a co potřebuje, aby mu bylo dobře.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

Průběh výběrového řízení se vždy odvozuje od náročnosti obsazované pozice. Nejčastěji však přijímací řízení probíhá tak, že kandidát, který nám zaslal životopis, je kontaktován ohledně termínu telefonického pohovoru. V rámci telefonického pohovoru se ověřují nejzákladnější informace, které o kandidátovi potřebujeme vědět, zároveň má kandidát možnost se detailněji na pozici doptat. Poté je pozván na osobní pohovor, kde se setkává s kolegou/kolegyní z recruitmentu a svým budoucím manažerem. Někdy může být součástí pohovoru také modelová situace, která simuluje reálnou situaci z praxe. Ve finále je to vždy manažer, který rozhoduje, kterého kandidáta upřednostní.

Nejdříve telefonický pohovor, poté osobní pohovor a naposled modelová simulace.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Na pohovor dorazila kandidátka se svou roztomilou čivavou, kterou položila v tašce pod stůl v domnění, že čivava spokojeně spinká – ta ale naopak v novém prostředí obživla a po celou dobu pohovoru okousávala nohy přítomné manažerce.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Vždy dobře působí, pokud je člověk na pohovor připraven. Velmi dobře mohou kandidáti zaujmout konkrétními úspěšnými příklady ze své dosavadní praxe, které jsou relevantní vzhledem k pozici (např. největší projekty) a také pokud prokážou schopnost na sobě pracovat a učit se – opět doporučujeme dokládat na konkrétních příkladech z dosavadní praxe.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pohovory bleskově Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří