Online vzdělávání je stejně efektivní jako to tradiční | VímVíc.cz

Online vzdělávání je stejně efektivní jako to tradiční

01. 09. 2017

Právě teď přes 7,1 milionů studentů absolvuje jeden či více online kurzů. Můžete se však setkat s přesvědčením, že se jedná o pouhý krátkodobý trend. Je tomu opravdu tak?

Online vzdělávání je stejně efektivní jako to tradiční

Nová studie z MIT univerzity naznačuje pravý opak. Masivní nárůst uživatelů online kurzů je nejen efektivní, dle vědců je stejně efektivní jako tradiční formy vzdělávání. A je jedno, jestli se jedná o začátečníky či pokročilé.

Výzkum MIT univerzity

Skupina vědců z MIT univerzity, Harvardu a Tsinghua univerzity vyzkoušelo účinky online i offline vzdělávání na dvou skupinách dobrovolníků. Jedna skupina se naučila látku tradičními metodami, druhá z obrazovek laptopů či ipadů. Obě skupiny pak podstoupily identický test z přednášené látky.

Vědci došli k překvapivému závěru: Studenti se toho naučili více z online kurzů.

Výhody online kurzů

Online kurzy mají tu výhodu, že pokud něčemu nerozumíme napoprvé, lze si kurz pozastavit a danou část přetočit. S rostoucí technologií je možné všechno toto změřit a zhodnotit, a tím pádem vylepšit i tradiční metody výuky.

Někteří zaměstnavatelé dokonce začali přikládat velký význam takto absolvovaným kurzům. Pokud si tyto kurzy zapíšete do životopisu, personalisté vidí, zda máte o daný obor opravdu zájem.

Pro nás je nejdůležitější tento závěr: online kurzy fungují. A to moc dobře.

Tip: Pořiďte si ke vzdělávání online kvalitní elektroniku. Pokud na e-shopu Euronics uplatníte Euronics slevový kód, zajistíte si výhodnější ceny.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří