Recenze: U jakého potravinového řetězce jsou zaměstnanci nejspokojenější? | VímVíc.cz

Recenze: U jakého potravinového řetězce jsou zaměstnanci nejspokojenější?

27. 01. 2018

Plánujete brigádu nebo práci v některém řetězci a zajímá vás, které potravinové řetězce dopadly podle hodnocení zaměstnanců nejlépe? Podrobná analýza vám napoví, kam si podat žádost o práci.

Recenze: U jakého potravinového řetězce jsou zaměstnanci nejspokojenější?

Albert propadl

Úplně nejhůře v hodnocení zaměstnanců potravinových řetězců dopadl Albert, který spadá pod skupinu AHOLD. Celkově získal 2,6 hvězdiček z 5 v celkem 137 hodnoceních. Běžně se opakující je kritika vedení, platového ohodnocení a častých přesčasů. Co se týče pozitivního hodnocení, liší se prodejna od prodejny. V některých prodejnách zaměstnanci naopak vedení chválí, stejně jako pracovní kolektiv.

Všechna hodnocení práce v Albertu nejsou jen negativní. Kritika ovšem zásadně převahuje.

Práce v Albertu

Pokud byste se ovšem rozhodli v Albertu pracovat, volná místa jsou vhodná jak pro brigádníky, tak pro absolventy. Můžete vybírat z pozic přímo na prodejně, která mohou být například - prodavač/ka, obsluha lahůdkového pultu, obsluha nočního doplňování, pekař a další, až po specializované pracovní pozice na centrále nebo v logistice. Na centrále mohou zájemci objevit pozice pro různé specialisty, manažery, asistenty, IT specialisty a další. V logistice se jedná třeba o skladové dělníky, administrátory, kvalitáře nebo údržbáře.

Kaufland obsazuje druhou nejhorší pozici

Řetězec Kaufland má zatím více hodnocení než Albert a může se pochlubit i celkově lepším hodnocením. S výsledky 3,2 hvězdiček a 173 hodnocení se ale stále nejedná o přílišnou pochvalu Kauflandu. Zaměstnanci jako negativní popisují například silný stres, chaos, vedení, atmosféru a často také nemožnost domluvy.

Hodnocení řetězce Kaufland se liší podle jednotlivých prodejen.

Problém - nemožnost domluvy, se ovšem objevuje postupně v hodnocení v téměř všech potravinových řetězcích. Pochvalu ale Kaufland od zaměstnanců sklízí také například, co se týče vedení, stravenek nebo 5 týdnů dovolené. Vše se tedy liší v závislosti na konkrétní prodejně. Práce v Kauflandu se poté povahou podobá práci v Alebertu a nabízí i stejné a podobné pozice.

Billa je o něco lepší, než Kaufland

Maloobchodní řetězec Billa má s 3,4 hvězdiček a 89 hodnoceními o něco lepší výsledky než Kaufland. Kritiku zaměstnanci směřují například na nízký plat, nemožnost domluvit se s vedením a to, že firma přehlíží připomínky zaměstannců. Plusy zaměstnanci často vidí naopak v kolektivu, možnosti kariérního růstu a také ve výplatě včas.

Práce v Bille

Billa nabízí volná pracovní místa přímo na prodejnách, také v oblasti nákupu, administrativy, logistiky a expanze. V Bille tedy mohou vykonávat práci různí brigádníci, ale také lidé, kteří chtějí budovat kariéru. Všechny potravinové řetězce, tedy i Billa mají podobné pracovní pozice. Můžete se tak ucházet o volná místa na prodejnách, v centrále nebo také v logtice.

Tesco a Penny jsou hodnoceny podobně

Tesco a Penny Market mají v současné době stejné hodnocení. Tesco 3,6 hvězdiček spolu s 337 hodnoceními, Penny Market 3,6 hvězdiček se 35 hodnoceními. Jako pozitivní hodnotí zaměstnanci Tesca team a dobré platové podmínky, zaměstnanci Penny Marketu zajímavou práci spolu s platovými podmínkami. U obou řetězců se zaměstnanci shodují nad kritikou vedení a často chybějící komunikací.

Zaměstnanci většinou chválí platové podmínky.

Práce v Tescu

V Tescu, stejně jako v ostatních řetězcích, najdeme volná pracovní místa v rámci celé České republiky a v různých oborech. Můžete se tedy ucházet například o stálé místo na prodejnách jako prodavačka nebo pekař, společnost ale přijímá také brigádníky, stejně jako ostatní řetězce. Hledat práci v Tescu můžete také přímo na centrále, v IT nebo třeba v distribuci a logistice.

Práce v Penny Marketu

Penny Market se dříve zaměřoval na malá a střední města, v současné době se ale nachází i v každém velkém městě, proto pokud máte zájem o práci v Penny Marketu, určitě ji najdete. V Penny Marketu vás čeká tradiční nabídka pracovních pozic jak na prodejně, tak na centrále nebo v logistice.

Práce v Penny Marketu představuje tradiční práci v maloobchodním řetězci.

Lidl je jednoznačný vítěz hodnocení

Obchodní řetězec Lidl ovšem, co se týče celkového hodnocení zaměstnanců, vyhrává. A to s opravdu velkou převahou. Současné hodnocení je totiž 4,5 hvězdiček z pěti a 409 hodnocení. Práce v Lidlu je hodnocená opravdu velmi dobře a samotný Lidl je poslední dobou skloňován hlavně v souvislosti s neustálým zvyšováním platů.

Práce v Lidlu

Zaměstnanci skutečně nejvíce hodnotí platové podmínky, proškolení zaměstanců, vstřícný a tolerantní přístup. Opakuje se také radost z toho, že si Lidl cení svých zaměstnanců. Negativní hodnocení je minimální, objevuje se ale samozřejmě i tady. Zaměstnanci někdy popisují vysoké nároky, a neustálé pracovní nasazení. Každý už si ale musí zhodnotit podle sebe, jaké možnosti v místě svého bydliště má, a který řetězec se rozhodně pro svou pracovní kariéru preferovat.

Podívejte se také na aktuální nabídky práce a také na další hodnocení zaměstnavatelů.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Práva a povinnosti zaměstnanců Start kariéry Úspěch v kariéře Ze života firem a kanceláří