Práce v zahraničí. Co to zkusit v páru? | VímVíc.cz

Práce v zahraničí. Co to zkusit v páru?

03. 12. 2019
neumíte jazyk Práce v zahraničí pro páry

K čemu je dobrá práce v zahraničí

Možná jste dostudovali nebo se jenom blíží letní prázdniny a vy najednou nevíte, co dělat se svým životem. Práce v zahraničí může být přitom ideální volbou. Nejen že je to pro vás příležitost zamakat na znalosti cizího jazyka, ale je to pro vás i příležitost, jak zapracovat na životopisu. Každý zaměstnavatel ocení, pokud budete mít pracovní zkušenost ze zahraničí. Pokud si chcete rozšířit obzory a udělat i něco pro vaše "budoucí Já" neváhejte a jděte balit věci. A svého partnera můžete vzít klidně s sebou!

Práce v zahraničí: Proč zkusit jet pracovat do zahraničí?

Důvodů pro to, zkusit práci v zahraničí ať už v páru, nebo sami, je několik. Samozřejmě nic není vždy pouze růžové, ale nesmíme zapomínat, že právě ty situace, při kterých vystupujeme z komfortní zóny, nás naučí nejvíc! Proč se tedy vydat do zahraničí?

  • Naučíte/Zlepšíte si jazyk země, kde pracujete.
  • Poznáte novou kulturu prostřednictvím každodenních zkušeností.
  • Naučíte se fungovat sami za sebe nebo v páru. Žádná maminka nebo tatínek, tady je to na vás!
  • Získáte nový pohled na svět díky jiné kultuře.
  • Po návratu budete lákavější pro zaměstnavatele.
  • Navštívíte nová místa.
  • Můžete si vydělat zajímavé peníze.
  • Poznáte nejen sebe, ale i partnera.

Motivace je základní. Pak už to chce jen odhodlání a hurá do toho!

Práce v zahraničí pro páry: Je to moudré?

Vycestovat za hranice své země na delší časový úsek je nepochybně velkým krokem. A o to větší, pokud se jej chystáte udělat společně s partnerem. Obzvlášť pokud to pro vás znamená první společné žití. Je tedy jasné, že to ve vás může vyvolávat pochybnosti a napadají vás otázky, zda to zvládnete. A připravte se i na možnost, že to nezvládnete. Jedná se o velikou zkoušku vašeho vztahu, kterou ne všechny páry projdou úspěšně. Ale i to je dobré vědět. Alespoň nemusíte dále vynakládat energii do něčeho, co za to nestojí. Abychom vás ale jen nestrašili, nabídneme vám i několik pozitivnějších poznatků.

Proč odjet pracovat v páru?

Opuštění rodiny a známého prostředí je často velice psychicky náročné. Když ale na to budete dva, je rázem všechno snazší. Máte vedle sebe někoho, kdo zažívá stejné pocity a díky tomu vám rozumí. Partner vám může pomoci i v případě, kdy vy sami neovládáte jazyk a potřebujete si něco zařídit. Každý večer máte komu vyprávět, co se stalo či nestalo, kdo vás naštval nebo nenaštval a tak podobně. Zkrátka máte vedle sebe někoho s kým můžete okamžitě své zážitky sdílet. A to nejen ty negativní ale i pozitivní. Zkrátka ať už tato vaše zkušenost dopadne jakkoliv, určitě ji doporučujeme!

Práce v zahraničí: USA práce pro páry

Amerika je snem mnoha z nás, a proto i velká část mladých lidí míří právě tam. Během studentských let jsou populární letní brigády v zahraničí. Asi nejznámějším programem, který zprostředkovává tyto typy letních brigád v USA je Work & Travel. Skrze tento program je poměrně snadné získat pracovní vízum a můžete si tak užít až 4 měsíce za oceánem. Většina pracovních nabídek se v tomto programu pohybuje v oblasti gastronomie a hotelnictví. A přestože se musí jednat o neodborné pracovní pozice, finanční odměna je více než zajímavá.

I nestudenti mají samozřejmě šanci vyrazit pracovat do USA v páru nebo solo. Je to už ale poměrně složitější. Získat pracovní vízum v USA je poměrně náročné a "vyrazit na blind" se úplně nevyplácí. Pokud ale máte vy, nebo váš partner, možnost zažádat o místo v zahraničí nebo právě v USA, což u nadnárodních společností není takový problém, zkuste toho využít!

Práce v Kanadě

Programů pro práci v zahraničí je nepřeberné množství. Pro Kanadu například existuje program Working Holiday Canada, v rámci kterého můžete nejen budovat kariéru a získávat parádní zkušenosti do životopisu, ale také můžete cestovat. V rámci tohoto programu je možné zůstat v Kanadě až po dobu 12 měsíců.

Agentury po vás často budou chtít životopis. Podívejte se na to, jak napsat životopis v angličtině.

Práce v Anglii pro páry

Práce v Anglii je dnes již poměrně tradiční možnost, jak si přivydělat v zahraničí. Nesporné výhody práce v zahraničí a zrovna práce v Anglii je to, že se pohybujete v rámci Evropy a ve státě, který mluví nejdůležitějším jazykem na světě, tedy angličtinou. Do Anglie se dostanete letadlem za necelé dvě hodiny z Prahy, Brna nebo Pardubic. To znamená, že pokud bude potřeba, můžete se kvůli nějaké události klidně vrátit okamžitě na skok domů do Česka.

Práce v zahraničí? Anglie bývá často díky své dostupnosti jasnou volbou.

Odjet pracovat do zahraničí se dá i s minimální znalostí jazyka

Anglie má také velmi vysokou životní úroveň a mnoho velmi zajímavých pozic například v gastronomii a to přímo v Londýně. Proto pokud skutečně přemýšlíte, že byste se rádi vydali pracovat zrovna do Anglie, ale angličtinu příliš neovládejte, neváhejte. Ze začátku můžete pracovat v kuchyni a dělat pomocné práce a postupně se můžete vypracovat na vyšší pozici. V Anglii to funguje poměrně jednoduše, tak se hlavně ničeho nebojte!

Možná by stálo za to zvednout se ze svého příliš pohodlného života a zkusit práci v zahraničí.

Práce v zahraničí: Práce na farmách ve Velké Británii

Mnoho lidí také zajímá práce na farmách. Nejčastější je práce v zahraničí na farmách ve Velké Británii v Anglii, Walesu a Skotsku. Můžete zde najít jak dlouhodobé, tak krátkodobé práce. Nejčastější jsou nabídky na mléčných farmách a také na práci v živočišné výrobě. Mnoho lidí také zajímá práce sběr ovoce. Celkově se pracuje v potravinářském průmyslu, a můžete pomáhat při zpracování ovoce a zeleniny.

Chcete si osvojit základy angličtiny? Podívejte se na kurz jak se naučit anglicky.

Práce sběr ovoce

Sběr ovoce je ideální práce jak pro jednotlivce, tak pro páry. Také zde není nutnost umět jazyk. Nejčastější se sbírají jahody a maliny do bedniček a připravují se k expedici. Pokud máte zájem můžete pracovat na sběru ovoce například ve Španělsku nebo Itálii, kde probíhá sběr a uskladňování ovoce a zeleniny právě na jaře a v létě, vinobraní na podzim a v zimě probíhají sklizně oliv a citrusů. Sběr ovoce a zeleniny je práce, která je aktuální téměř po celý rok a pokud se budete snažit, můžete si vydělat opravdu hezké peníze.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře