Motivace: Jak motivovat lidi kolem sebe? | VímVíc.cz

Motivace: Jak motivovat lidi kolem sebe?

31. 08. 2017

Každý pracuje rád tehdy, pokud je jeho snaha oceňována. Je tedy třeba lidi kolem sebe motivovat, aby cítili vaši podporu, aby se jim více dařilo, a aby je práce bavila. Jak motivovat lidi kolem sebe?

Motivace: Jak motivovat lidi kolem sebe?
Jeden důležitý předpoklad je to, že musíme mít jasnou vizi ohledně našich očekávání. Jedině tehdy můžeme své kolegy nebo přátele motivovat.

Investujte

Zde se převážně jedná o to, abyste investovali čas do svého týmu. Zjistěte, jaké jsou hodnoty, aspirace a cíle vašich kolegů/blízkých do budoucna a pracujte s tím. Díky tomu, že budete věnovat čas tomuto průzkumu, budete pak přesně vědět, jak motivovat lidi kolem sebe.

Komunikujte

Hovořte s ostatními, protože každý potřebuje komunikaci. Pokud chceme vědět, jak motivovat, musíme porozumět tomu, jak lidi komunikují. Každý potřebuje jiný přístup a je důležité s každým promlouvat tak, aby vaší řeči porozuměl. Zjistěte, jaké jsou jednotlivé preference lidí, jaké jsou typy osobností, a komunikujte podle toho.

S každým člověkem je třeba komunikovat často trochu jiným způsobem.

Definujte

Jak motivovat? Díky tomu, že budete do vaší skupiny investovat čas a komunikovat s jednotlivými členy, můžete pak jednoduše definovat každého z nich. Lidé jsou různí a každý je trochu jiný. Každý ve skupině funguje nějak. Díky tomu, že každému přihrajete určitou roli a řeknete mu, co je vlastně jeho úloha v týmu, bude vše probíhat jednodušeji a každý si bude vědom své zodpovědnosti za určitý úkol.

Měřte

Určete jistá kritéria, podle kterých budete měřit výkon. Ať už se bude jednat o denní rekapitulace, plány nebo týdenní či měsíční reporty. A jestliže máte problém s plánováním, zkuste se podívat na kurz, který se věnuje právě time-managementu.

Učte

Naučte své lidi, jak vyhrát. Slaďte svoje očekávání s očekáváním vašich kolegů a sdělte jim, jaký pozitivní dopad bude mít ono vítězství na jejich osobu a jak na tým jako celek. Ukazujte jim cesty, kterými mohou jít. Nenechávejte své lidi ve štychu.. Pomozte jim najít cesty a stále pamatujte na to, že tým jste vy všichni jako celek, a že pokud bude fungovat, tak se bude dařit vám všem.

Vždy pamatujte, že to, co do vašeho týmu vložíte, se vám dvakrát vrátí.

Dělejte lidem radost

Zkuste pro svůj tým udělat něco navíc. Něco, co každého z nich potěší. Ať už to bude společná akce, která stmelí váš kolektiv nebo nějaké osobní ohodnocení. Lidé jsou rádi, když o ně ostatní jeví zájem. A tím spíš, když se jedná o spolupracovníky. Neznamená to, abyste se snažili pomáhat každému a neustále, ale prostě jen ukázat,0 že vám na druhých lidech záleží.

Hledáte novou práci? Podívejte se na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Úspěch v kariéře Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří Ze života firem a kanceláří