Ovlivňuje horoskop a znamení zvěrokruhu naší práci? | VímVíc.cz

Ovlivňuje horoskop a znamení zvěrokruhu naší práci?

17. 09. 2019

Ráno, cestou do práce, listujete novinami a hledáte stránku s horoskopy, abyste zjistili, co Vás daný den čeká? V internetovém prohlížeči vyhledáváte další horoskopy: denní, měsíční a roční. Rozhodněte nepůjdete na schůzku s Petrem od naproti, protože je přeci ve znamení střelce a to se k Vám vůbec nehodí. Kamarádce vysvětlujte, že by se dnes neměla pouštět do sporu se svým šéfem, protože dnes jí hrozí konflikty a problémy na pracovišti, atd.

Horoskop - zvěrokruh - znamení - datum narození.

Pokud se v některé z vět poznáváte, pravděpodobně jste pověrčiví a navíc věříte na horoskop a na jeho význam. Existují ale lidé, kteří se astrologii s ohledem na jednotlivá znamení zvěrokruhu doopravdy věnují, považují to za své zaměstnání a mají v tomto oboru velké množství vědomostí a zkušeností.

Vliv znamení zvěrokruhu na naší práci

V našem článku se budeme orientovat na vysvětlení základních pojmů, které se týkají tohoto speciálního odvětví, jako např.: astrologie, horoskop, zvěrokruh, znamení zvěrokruhu, aj. Tyto informace využijeme při popisu jednotlivých znamení zvěrokruhu s ohledem na naše zaměstnání a zodpovíme si otázku, zda znamení zvěrokruhu a horoskop ovlivňují naší práci?

Horoskop - zvěrokruh - znamení - datum narození.

Astrologie

Astrologie, jinak také hvězdopravectví, se zabývá událostmi, které se odehrávají ve vesmíru a jejich vlivu na pozemský život. Astrologie je věda, která se zabývá tělesy na obloze a pozoruje, jak tato tělesa ovlivňují události na Zemi a také fyzický a psychický stav jedinců.

Astrologie mapuje i vývoj znamení a tvorbu jednotlivých a tématických horoskopů.

Jaké rozlišujeme druhy astrologií?
  • Védská astrologie
  • Babylónská astrologie
  • Egyptská astrologie
  • Helénská astrologie
  • Západní astrologie

V České republice je nejrozšířenější západní astrologie, která se na našem území rozvíjí už od Středověku. K největšímu rozvoji došlo během 20. století díky tisku, rozhlasu, televizi a internetu.

Znamení zvěrokruhu

Zvěrokruh je označení pro 12 souhvězdí, která odpovídají i dvanácti stejně dlouhým obdobím roku.

  1. Beran: 21.3. - 20.4.
  2. Býk: 21.4. - 21.5.
  3. Blíženci: 22.5. - 21.6.
  4. Rak: 22.6. - 22.7.
  5. Lev: 23.7. - 22.8.
  6. Panna: 23.8. - 22.9.
  7. Váhy: 23.9. - 23.10.
  8. Štír: 24.10. - 22.11.
  9. Střelec: 23.11. - 21.12.
  10. Kozoroh: 22.12. - 20.1.
  11. Vodnář: 21.1. - 20.2.
  12. Ryby: 21.2. - 20.3.

Horoskop

Původem horoskop označuje astrologickou tabulku, která zobrazuje postavení jednotlivých nebeských těles. V současnosti je horoskop výklad toho, jak postavení nebeských těles působí na osobnost člověka, který se v danou chvíli narodil.

Co všechno můžeme vyčíst z horoskopu?
  • základní povahové rysy člověka
  • o psychice člověka
  • o našich postojích, sklonech a hodnotách
  • způsob, jakým se díváme na svět
  • jak prožíváme události, aj.
Zodiac - zvěrokruh - nákres zvěrokruhu - znamení podle ročních období.

Jsou lidé, kteří výkladu horoskopů věří a jsou lidé, kteří ho považují za šarlatánství. My se podíváme na to, jak může znamení zvěrokruhu ovlivnit naší práci, naše pracovní schopnosti, komunikaci s kolegy a nadřízenými, aj.

Znamení zvěrokruhu a naše práce

Podíváme se na to, jací jsou lidé zaměstnanci s ohledem na jejich znamení zvěrokruhu.

Beran

Lidé narození ve znamení berana jsou ideální zaměstnanci. Berani jsou velmi pracovití, rozhodní a aktivní. Nebaví je ale rutinní práce, mají rádi práci, kde se mohou sami rozhodovat, mohou být nezávislí a mohou naplno využít své nápady a kreativitu.

Býk

Býci jsou stálí a vytrvalí. Lidé narození v tomto znamení mají cit pro krásu a jsou velmi nápadití. Na pracovišti upřednostňují klidnou atmosféru. Naopak nejsou moc zdatní a rychlí v rozhodování a neumí pracovat s financemi.

Blíženci

Blíženci milují změny, rádi se setkávají a komunikují s lidmi. Lidé narození ve znamení blíženců nesnesou rutinu, proto nevyhledávají pravidelné a pořád se opakující práce.

Rak

Raci jsou dobří pečovatelé. Lidé narození v tomto znamení jsou citliví, empatičtí a vnímaví. Měli by být v neustálém kontaktu s lidmi.

Lev

Lvi jsou vůdci, o tom není pochyb. Tito lidé by měli zastávat vedoucí funkce, kde mohou plně využít svých schopností a dovedností. Oplývají velkým šarmem a sebevědomým chováním. Rádi jsou středem pozornosti.

Panna

Panny jsou pečlivé, přesné a dochvilné. Mohou být také manuálně zručné, dobře komunikují s ostatními lidmi a oplývají i intelektuálními schopnostmi. Jsou trpělivé. Lidé ve znamení panny se pomaleji rozhodují a neradi riskují.

Váhy

Lidé ve znamení váhy umí skvěle komunikovat s lidmi, jsou přizpůsobiví a spravedliví. Váhy mají také smysl pro krásu a estetické cítění. Váhy jsou kreativní a proto vyhledávají práce, kde mohou svoji kreativitu uplatnit.

Štír

Štíři se zajímají o lidstvo, přírodu, vědu, ekologii a další věděcké obory. Tito lidé jsou badatelé a potřebují jít do hloubky. Štíři se často stávají lékaři a podobnými specialisty.

Střelec

Střelci mají rádi volnost a jsou intelektuálně založení. Lidé narození v tomto znamení by neměli dělat úřednickou práci.

Kozoroh

Lidé narození ve znamení kozoroha jsou velice ambiciózní, mají rádi řád a pořádek. Baví je se rozvíjet a budovat si kariéru.

Vodnář

Vodnáři jsou originální, vynalézaví a nekonvenční. Toto znamení respektuje názory ostatních a lidé v tomto znamení jsou velice nezávislí a potřebují se intelektuálně rozvíjet.

Ryby

Ryby jsou umělci, většinou si volí kreativní zaměstnání a umělecké profese. Jejich práce musí být smysluplná, chtějí vidět výsledek své práce. Lidé narození ve znamení ryby jsou také velmi často duchovně založeni.

Představili jsme si základní charakteristiky jednotlivých znamení zvěrokruhu s ohledem na naše zaměstnání. Nejedná se ale o žádné dogma, protože i v astrologii platí, že výjimka potvrzuje pravidlo. Jsou lidé, kteří se nedají popsat jen podle data jejich narození a mohou se naprosto vymykat dostupným definicím.
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Zaměstnání a podnikání Zábava a volný čas Rodina