Jak vypadá pohovor v Mountfiledu? | VímVíc.cz

Jak vypadá pohovor v Mountfieldu?

11. 10. 2017

Přinášíme vám rozhovor o tom, jak vypadá pohovor v Mountfieldu. Které vlastnosti jsou klíčové pro to, abyste byli úspěšní? Jaké otázky vás mohou zaskočit? Mrkněte, co vás na pohovoru v Mountfieldu čeká.

Jak vypadá pohovor v Mountfieldu?

Jaké jsou tipy a triky pro uchazeče, který se u vás chce připravit na pohovor?

Nejlépe se kandidát připraví tak, že si projde naše kariérní stránky. Je tam spousta informací o tom, jak to u nás chodí a vypadá. Zájemci zde najdou virtuální prohlídky z našich kanceláří, ale i ze zákulisí servisu a skladů. Také zde najdou medailonky kolegů a týmů, které si psali sami, takže příběhy jsou opravdu autentické. Snažili jsme se o co nejvěrnější pohled dovnitř firmy, aby už od samého začátku mohl zájemce nasát atmosféru a kulturu ve firmě.

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Nesnažím se být záludná… To ještě někteří recruiteři dělají? ☺ Moje „záludnost“ spočívá v tom, že se snažím kandidáta opravdu rozpovídat a poznat. Ale jinak bych se spíše označila za odpůrce otázek typu - kolik je na světě ladičů pian nebo proč mají kryty na kanalizaci kulatý tvar.

Opravdu se neptáme na to, kolik je na světě ladičů pian nebo proč mají kryty kanalizací kulatý tvar.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát, kterého hledáte?

Bude to znít jako klišé, ale entuziasmus. Nadšení, hlubší zájem o věc a aktivní podílení se. To patří mezi hodnoty, které v naší firmě uznáváme a tyto vlastnosti tedy hledáme i u nových kolegů.

Jak u vás probíhá přijímací řízení?

To hodně záleží na dané pozici – standardní průběh je obdržení životopisu od uchazeče, po kterém následuje jedno nebo maximálně dvě kola osobních setkání. Do našich přijímacích řízení již hodně promlouvají také sociální sítě a oslovování přímo. Dost často tak poslední dobou vedeme úvodní část pohovoru na chatu, telefonicky apod. Nejen že je to pro všechny strany nejrychlejší cesta komunikace, ale aktivní zájem a klidně i méně formální rozhovor mě vždy potěší. Do přijímacích řízení se často aktivně zapojují i kolegové z celé firmy – pomáhají s oslovením potenciálních zájemců tím, že sdílí volné pozice mezi své přátele a doporučují své známé a příbuzné.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Jeden z nejvtipnějších zážitků byl, když mi po pohovoru přišla od kandidáta SMS, která zjevně nebyla určena pro mě. Stálo v ní: „Lasko, zacni balit, stehujeme se do Prahy. Bylo to super.“ Skvělá bezprostřední zpětná vazba, ne? ☺ Ale zajímavých zážitků si z pohovorů odnáším hodně – někdy s kandidátem analyzujeme slovní zásobu Karla Čapka, jindy se trumfujeme v adrenalinových zážitcích. Tohle je jedna z nejlepších věcí na mé práci – potkávat zajímavé lidi.

Zajímavých zážitků z pohovorů si odnáším opravdu hodně.

Čím vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Otevřeností. Je pro mě důležité poznat, co daného člověka baví, co ho láká a kam by chtěl směřovat. Pryč jsou doby, kdy recruiteři hledali pouze nejlepší odborníky bez ohledu na jejich osobnost, vlastnosti, zájmy nebo na to, jak takový kandidát zapadá do celkové kultury a atmosféry panující ve firmě. Ovšem odhadnout člověka na jedné schůzce je těžký úkol. Pokud navíc není otevřený, je to spíše nadlidský výkon ☺

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Pohovory bleskově Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří