Jak mohou introverti obstát v práci plné extrovertů? | VímVíc.cz

Jak mohou introverti obstát v práci plné extrovertů?

01. 11. 2017

Jste introvert, který má rád tiché prostředí, rád je v klidu a tichu a přitom pracuje v kanceláři, která je plná extrovertů a hluku? Máme pro vás tipy, abyste se i jako introverti v pracovním prostředí cítili jako doma.

Jak mohou introverti obstát v práci plné extrovertů?

Jak jako introvert uspět, aniž by vás to stálo většinu vašich nervů?

Práce pro introverty? Navrhněte, že budete hlídat program meetingu

Velké množství lidí vás možná děsí, ale porady a meetingy jsou nevyhnutelnou součástí každého pracovního prostředí. Možná se přímo děsíte toho, až budete muset před lidmi mluvit nahlas a často se také stane, že nic moc neřeknete. Lidé na vás poté koukají trochu podezíravě a nikdo se o vaší úspěšné kampani nedozví. Pokud chcete, aby vás lidé brali vážně, navrhněte, že program porady budete hlídat vy, jestli je to možné. Díky tomu ukážete iniciativu a zájem a přitom nebudete příliš muset vyjadřovat svoje vlastní pocity.

Jste introverti? Začněte trénovat mluvení nahlas

Mnoho institucí nabízí kurzy, ve kterých si můžete zkusit mluvit nahlas před více lidmi a navíc v přátelském prostředí. Poté obdržíte feedback a můžete se zaměřit na své slabiny.

Věděli jste, že mnoho introvertů jsou skvělí řečníci? Jen se nikam příliš necpou.

Pokud se vám nechce hned začít přímo trénovat před lidmi, můžete se také zapsat na nějaké online kurzy, které vám s vaším strachem také mluvit na veřejnosti také pomohou. Konkrétně je to například kurz Zbav se trémy a začni mluvit.

Připravte si jako introverti odpovědi na otázky

Pokud se v práci nebo kdekoli jinde dostanete s někým do konfliktu, je dobré mít předem připravené odpovědi na otázky. Můžete začít například se slovy jako:,,Chápu, že jsi naštvaný a díky, že mi to říkáš,…“ Pokud nevíte, co byste dál řekli, můžete říci:,,Dej mi prosím čas, všechno promyslím, a hned ti dám vědět ohledně řešení.“

Máte dobrou zkušenost s vaším bývalým nebo současným zaměstnavatelem? Dejte nám o tom vědět v hodnocení firem.

Najděte si parťáka

Každý se cítí líp, když má kolem sebe lidi, kteří ho mají rádi. I introverti. Často také vzniká vztah introvert extrovert, protože každý může druhému mnoho nabídnout. Chytněte se v práci někoho, komu nevadí mluvit nahlas a kdo vlastně bude v určitých chvílích také něco jako váš mluvčí. Třeba se postupně díky jeho temperamentu naučíte ovládat i vaši odvahu mluvit na veřejnosti.

Introverti a vztahy? Musíte si k němu jednoduše najít cestu, ale mohou být skvělí společníci a partneři.

Každý introvert se někdy potýká s problémy, které pro něj představuje svět plný extrovertů. Dotýká se ho to jak v osobním životě, tak i v životě pracovním. S kreativním myšlením a určitou dávkou připravenosti ale mohou v práci uspět i ti nejnenápadnější introverti, protože síla introvertů podpořená ještě určitým triky, je opravdu nesporná.

Láká vás změna zaměstnání v jiném prostředí s jinými lidmi? Podívejte se na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata: