Inspirativní kanceláře aneb Když to někdo dělá jinak | VímVíc.cz

Inspirativní kanceláře aneb Když to někdo dělá jinak

12. 05. 2017

Člověk stráví velkou část svého života v práci. A nejen proto je důležité, aby prostředí, ve kterém se denně pohybujeme několik hodin, bylo příjemné. Některé firmy se tohoto úkolu zhostily opravdu se ctí. Co můžeme najít v jejich inspirativních kancelářích?

Inspirativní kanceláře aneb Když to někdo dělá jinak

Příjemné barvy a uklidňující materiály

Všichni víme, jak moc nás mohou barvy ovlivňovat. Pokud budou výrazné a veselé, můžeme mít dobrou náladu a naopak. Barvy dělají hodně a firmy s inspirativními kancelářemi to vědí. Například Kiwi.com, společnost, která se zabývá prodejem letenek, láká své zaměstnance do milého prostředí, kde najdeme kromě směsice příjemných barev a materiálů také například houpačky.

Uklidňující barva je například modrá nebo zelená. A právě zelená může být zastoupena například rostlinami, které by neměly chybět nikde.

Tip: Vybavte pracoviště nejen příjemně, ale i stylově a za skvělé ceny. Využijte Bonami slevový kód, který vám zajistí výhodné nákupy produktů z e-shopu Bonami. S kvalitními barvami pak pomohou například Dům barev akce.

Místo pro sebe

Další věc, která by v dnešní době neměla v kancelářích chybět, je místnost, ve které si zaměstnanci můžou na chvíli během dne odpočinout nebo vyřídit telefonáty. Mnoho kanceláří je totiž v současné chvíli řešeno jako open space, a chybí zde soukromí právě pro tyto účely. A přitom stačí malá místnost s pár polštáři na ležení a zvukotěsná místnost pro možnost vyřešení hovorů v klidu.

Místnost pro odpočinek nebo pro vyřizování telefonů je v dnešních moderních kancelářích prakticky normou.

Mnoho různých zákoutí najdeme například právě v kancelářích Kiwi.com. Luxusní otevřené prostory nabízí kanceláře Seznam.cz nebo Avast. Skvělé otevřené prostory mají také kanceláře českého Google.

Další aktivity mimo práci

Firmy, které se zajímají o své zaměstnance vědí, že pokud chtějí vytvořit opravdu kvalitní firemní kulturu a prostředí, do kterého se každý den budou lidé rádi vracet, musí pro své zaměstnance udělat něco trochu navíc.

Proto například v STRV můžeme najít kulečník, fotbálek, vířivku a posilovnu. Zaměstnanci si mohou na chvíli odpočinout a v případě posilovny navíc ocení, že nemusí dojíždět před prací nebo po práci nikam daleko, ale mohou si zacvičit přímo v místě pracoviště. Právě posilovnu najdete například také v Avastu.

Pro mnoho z těchto firem byly inspirací kanceláře v Silicon Valley.

Výhody navíc

Benefity, které firmy nabízí, nemusí končit u kulečníku nebo fotbálku. V Avastu mají například jídlo zdarma po celý den, krásný výhled a houpačky. Houpačky mohou potěšit i zaměstnance AirBank nebo STRV, kde ale dále zaměstnance lákají také například na masáže nebo vířivku.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Uvnitř firem a kanceláří