IKEA, OBI, JYSK: Kde je nejlepší pracovat? | VímVíc.cz

IKEA, OBI, JYSK: Kde je nejlepší pracovat?

14. 03. 2018

Chystáte se na pohovor do některé z těchto nábytkářských firem? A víte, co od nich očekávat? Podívejte se do našeho článku a dozvíte se, jak jsou v těchto firmách spokojeni jejich zaměstnanci.

IKEA, OBI, JYSK: Kde je nejlepší pracovat?

IKEA patří mezi největší a nejlépe hodnocené firmy

Skandinávská nábytkářská firma IKEA dostává od zaměstnanců velmi dobré hodnocení. V tuto chvíli je to 4,3 hvězdiček z 5. Současní i bývalí zaměstnanci oceňují například výborný kolektiv, vstřícnost anebo velké kariérní možnosti. IKEA patří mezi největší maloobchodní firmu s nábytkem a vzdělává obrovské množství lidí. I to jí ale nebrání tomu, věnovat se každému zaměstnanci a jeho potřebám.

Pozitiva práce v IKEA

Jeden ze zaměstnanců IKEA popsal práci v IKEA takto:

,,IKEA je hodně sociální firma, která dbá na své zaměstnance. Každý má šanci vypracovat se na vyšší pozici (musí samozřejmě chtít a mít i potřebné schopnosti) a líbí se mi také dobrý systém vzdělávání. IKEA se snaží razit myšlenku dělat business s lidmi, ne na jejich úkor.”

IKEA má v současné době hodnocení 4,3 hvězdiček z 5.

Negativa práce v IKEA

Přestože pozitiva práce v IKEA výrazně dominují, někteří popisují i určitá negativa:

,,Zasloužilým a dlouho pracujícím lidem, kteří jsou ve firmě hodně let, by firma mohla dát lepší peníze.”

JYSK přidává na platech

Nábytkářská firma JYSK má v současné době hodnocení 4,3 z 5 hvězdiček. Zaměstnanci velmi pozitivně hodnotí platové ohodnocení a také perspektivu firmy. Velkou výhodou je podle nich také například stále proškolování zaměstnanců nebo různé zaměstnanecké benefity.

Firma JYSK je svými zaměstnanci hodnocena velmi dobře stejně jako IKEA.

Pozitiva práce v JYSKU

Jeden ze současných zaměstnanců popisuje pozitiva firmy takto:

,,Ve firmě je sice spousta práce a každou chvilku se něco aktualizuje, takže je to občas náročné, nicméně si myslím, že platově jsme ohodnoceni nadstandardně, takže se nějaký ten výkon očekává. Cením si přístupu nadřízených i rovného a férového jednání. Atraktivitu práce hodně ovlivňuje kolektiv, takže pokud máme skvělé vztahy na pracovišti, 1:0 pro nás.”

Negativa práce v JYSKU

Ten stejný zaměstnanec také popisuje, že oceňuje zvedání platu, nicméně by ho potěšil také třeba nový kolega na výpomoc:

,,Ve firmě se poměrně často přidává na platu, což je samozřejmě fajn, do budoucna bych ale uvítal spíš přidání nového kolegy do týmu navíc.”

Nejhůře dopadla firma OBI

Nábytkářská firma OBI dopadla v tomto srovnání nejhůře. Zaměstnanci ji hodnotí 2,7 hvězdičkami z 5. Co se týče pochval, zaměstnanci vyvyšují přesný výplatní termín, čisté prostředí a společenské akce.

Pozitiva práce v OBI

Pozitiv ve firmě OBI zaměstnanci mnoho nezmiňují. Jeden z nich ale popisuje výhody stravenek nebo dovolené:

,,Měli jsme fajn partu kolegů, dobrou pracovní dobu, stravenky a nebyl problém s dovolenou.”

Negativa práce v OBI

Zaměstnanci mají problém s přesčasy, strháváním peněz a celkově s vedením společnosti:

,,Negativum je mzda a věčné strhávání peněz, ať dělá člověk cokoliv. Dále také chování vedení společnosti a práce ve svátek za náhradní volno.”

Hledáte novou práci? Podívejte se tedy na aktuální nabídky práce.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pohovory bleskově Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří Zajímavosti z firem a kanceláří