Tank Karta od Benziny ještě výhodněji! | VímVíc.cz

Tank Karta od Benziny ještě výhodněji!

12. 08. 2019
Tank karta, Benzina karta

Pokud jste už někdy navštívili čerpací stanici Benzina, pravděpodobně vám byla nabídnuta Tank Karta. Jde o slevovou nabíjecí platební kartu, kterou můžete použít na nákup pohonných hmot a dalšího sortimentu v síti čerpacích stanic Benzina. Proč by měla mít vedle kreditní karty a karty od běžného účtu místo ve vaší peněžence i Tank karta? Jak Tank Karta funguje a kolik díky ní můžete ušetřit se dozvíte v článku.

Jak funguje Tank Karta od Benziny?

Tank Kartu si můžete pořídit dvěma způsoby. Buď si ji objednáte online a Benzina vám ji pošle až domů, nebo si ji koupíte přímo na pobočce čerpací stanice. V obou případech vás vyjde na 20 Kč, což je částka, která by se vám měla vrátit už při prvním zlevněném nákupu. Po zakoupení karty si ji takzvaně nabijete, tedy na ni vložíte peníze. To můžete udělat jak u obsluhy na čerpací stanici Benzina (klidně těsně před placením), tak i úhradou přes bankovní účet, pokud je karta registrovaná.

„Tank Kartu Easy jsme navrhli tak, aby představovala univerzální řešení pro jednotlivce, rodiny i menší firmy.“

Karta je chráněna čtyřmístným PIN kódem. Ten je součástí balení, pokud kartu kupujete osobně a pakliže si ji objednáte přes web, přijde Vám PIN kód poštou zvlášť. Bohužel se nedá změnit. Z každého natankovaného litru se vám pak při platbě Tank kartou automaticky odečte sleva.

Tank Karta - registrace

Po zakoupení karty se můžete sami rozhodnout, jestli ji budete používat v anonymním režimu, nebo jestli se zaregistrujete online. Lepší je rozhodně si kartu registrovat a to proto, že registrovanou Tank Kartou Easy lze platit nejen za palivo, ale také za ostatní zboží kromě alkoholu a cigaret, např. dálniční známky. Další vychytávkou je, že se v případě ztráty dá zablokovat a místo ní vám Benzina pošle náhradní. To u anonymní karty není možné. Také budete mít po registraci přístup do Zákaznického portálu, kde můžete sledovat:

  • kolik jste ušetřili za poslední transakci
  • za uplynulý měsíc
  • za celou dobu používání karty
  • historii provedených transakcí
  • aktuální výši kreditu
Tank karta, Benzina karta

Tank Karta Easy

Tank Karta Easy je první ze dvou karet, které Benzina nabízí. Je to karta vhodná zejména pro jednotlivce, rodiny a malé firmy bez nutnosti fakturace. Výše slev nezáleží na tom, jaké množství pohonných hmot nakupujete, ale na tom, na kterou pobočku Benziny zajedete. Benzina má několik desítek čerpacích stanic a například jen v Praze je jich 22. U nejčastěji prodávaných pohonných hmot Natural 95 a Diesel činí sleva buď 0,40 Kč na litr, nebo 0,60 Kč. Nejvíce ušetří řidiči, kteří svým vozidlům dopřávají prémiová paliva s aditivy Verva Diesel a Verva 100, u nich je sleva většinou 1 Kč na litr.

Pokud chcete využívat účet ve více lidech, například v domácnosti, která vlastní více aut, bude se vám hodit funkce stanovení limitu pro jednotlivé karty. K jednomu účtu se dá přiřadit až deset karet a vedení všech je samozřejmě zdarma. Nezapomínejte ale, že karta je limitovaná. Maximálně můžete utratit 6.000,- Kč za den, 12.000,- Kč za týden a 20.000,- Kč za měsíc.

Tank Karta Business

Pro větší společnosti, které mají měsíční spotřebu paliv vyšší než 500 litrů, se vyplatí Tank Karta Business. Jednak můžete tankovat se slevou, ale další výhodou je především kontrola výdajů za pohonné hmoty a usnadnění účetnictví. Budete mít totiž přístup k daňovým dokladům a souvisejícím detailním reportům a přehledům kdykoliv online.

Stejně jako u Easy karty i zde může majitel účtu nastavit limity pro jednotlivé karty, případně okamžitě zablokovat kartu online. Na služební cesty se může hodit i funkce placení mýta a nebo možnost akceptace v sítích Shell, OMV, EuroOil a Slovnaft, pokud zrovna není v okolí žádná pobočka Benziny.

Tank Karta jako neobvyklý dárek

Tank Karta Easy se dá pořídit i jako dárek. Může to být třeba skvělý doplněk k synovým osmnáctinám, ke kterým dostane svoje první vymodlené auto. Kartu můžete nabít libovolnou částkou a nechat jí z pohodlí domova zaslat na vaší adresu, nebo přímo na adresu obdarované osoby. Ta ji následně může zaregistrovat, opakovaně nabíjet a požívat veškeré výhody, které z ní plynou.

Další možností je Grand karta, která je ovšem jen jednorázová a jakmile se její kredit vyčerpá, můžete ji vyhodit. Částku můžete stanovit od 200 do 1000 Kč a platí na nákup jednoho stanoveného produktu. Na kartu můžete nechat napsat text v délce max. 44 znaků, či logo. Proto se skvěle hodí jako reklamní předmět, nebo dárek pro zaměstance.

Benzina - soutěž

Až do 22. září mají díky tankování u Benziny zákazníci šanci vyhrát 1000 Grand karet pro jednorázový odběr paliva v hodnotě 500 Kč a 2000 modrých trik s logem Verva. Ale všichni by byli nejradši, kdyby se na ně usmálo štěstí a odjeli domů v Porschi 718 Cayman v hodnotě téměř dva miliony korun. Do soutěže se může zapojit každý, kdo načerpá alespoň 25 litrů prémiového paliva Verva nebo 30 litrů standardního paliva a unikátní kód z účtenky zaregistruje online, nebo přes SMS.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Investice a spoření Energie Auto / moto Nákupy Návody