Služební auto: Které firmy jej nabízejí? | VímVíc.cz

Služební auto: Které firmy jej nabízejí?

03. 03. 2018

Služební auto je čím dál oblíbenějším a vyhledávanějším pracovním benefitem. Hledáte novou práci a pátráte, která firma služební vůz mezi nabízenými benefity má? Podívejte se do našeho článku.

Služební auto: Které firmy jej nabízejí?

Nízká nezaměstnanost - zajímavé benefity

Stravenky nebo nápoje na pracovišti. To jsou věci, které nabízí téměř každá firma. Zaměstnanci to proto už příliš neberou jako zajímavý benefit a firmy se musí snažit. Čím dál více firem navíc začíná nabízet služební auto. Přínos pro zaměstnance je z finančního hlediska velmi velký, a tak není divu, že se o tento zaměstnanecký benefit začíná zajímat také čím dál více lidí.

Služební auto jako benefit? Firmy se budou muset předhánět.

Barva a velikost? Liší se firma od firmy

V některých firmách si může zaměstnanec vybrat téměř všechno. Tedy často typ vozu i barvu. V jiných ovšem dostává přiděleno auto od firmy. Ať už má ale auto jakoukoli barvu, z dlouhodobého hlediska se ukazuje, že patří u zaměstnanců mezi nejoblíbenější zaměstnanecké benefity.

Někdy si mohou zaměstnanci služební auto vybrat, jindy ho dostávají přidělené.

To, jestli si zaměstnanci budou moci auto vybrat sami nebo ho dostanou přidělené, záleží na velikosti a typu firmy. U menších firem mají zaměstnanci často větší možnost a u větších je tomu naopak. Velké firmy mají totiž často daný jeden druh vozidel, která současně slouží i jako marketingový nástroj firmy spolu s reklamou a typem vozu. Někdy mají také zaměstnanci možnost hlasovat s předem určených druhů vozidel.

Které firmy nabízejí auto jako benefit?

Vybral jsme pro vás několik firem, které nabízí služební auto jako firemní benefit. Patří mezi ně:

  • AAA Auto
  • Kaufland
  • Mafra
  • Capexus
  • Vaša Slovensko
  • Neogenia
  • Prakab
  • Jaká auta se použivají?

    Typ služebního auta se samozřejmě liší v závislosti na tom, jaké má daná firma finanční prostředky a také na tom, jaké pozici má služební vůz sloužit. Vrcholný management většinou využívá auta značky Mercedes, Audi nebo BMW, uprostřed se nachází Škoda Superb a Volkswagen Passat a pro střední a nižší pracovní pozice bývá využívána nejvíc Škoda Octavia.

    To, jaký vůz firma nabízí, záleží vždy na konkrétní společnosti.

    Služební auto a danění

    Zaměstnavatel určí, kolik zaměstnanec zaplatí za jeden kilometr. V tom by mělo být zahrnuto, kolik zaměstnanec zaplatí na pohonných hmotách. Při používání služebního vozu k soukromým účelům, musí zaměstnanec tyto cesty vykazovat, to znamená danit podobně jako nepeněžitý příjem.

    článek je uzamčen
    Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
    nebo

    Témata:

    Ze života zaměstnanců