Pohovor v angličtině: Jak se na něj připravit? | VímVíc.cz

Pohovor v angličtině: Jak se na něj připravit?

19. 01. 2018

Ucházíte se o místo ve firmě, kde je třeba mluvit anglicky? V tom případě počítejte s tím, že vás může čekat i pracovní pohovor v angličtině. Jaké otázky čekat od zaměstnavatele, jaké fráze použít a na co nezapomenout?

Pohovor v angličtině: Jak se na něj připravit?

Jak probíhá pohovor v angličtině

Nemusíte se bát toho, že by pohovor v angličtině probíhal nějak abnormálně. Má podobnou formu jako pohovor v češtině. Jediný rozdíl je to, že musíte být připraveni na komunikaci v angličtině. Tato věc by vás neměla příliš zaskočit, pokud se hlásíte na místo, kde je potřeba komunikativní znalost angličtiny. Na druhou stranu je pravda, že na některé pozice je třeba hlavně pasivní znalost angličtiny. V pohovoru se však komunikaci v cizím jazyce navyhnete. Až budete v horkém křesle tak se snažte co nejvíce vyvarovat používání češtiny, i když zjistíte, že daný personalista mluví česky.

Podívejte se také na vzor životopisu v češtině.

Pohovor v angličtině probíhá v podstatě stejně, jako pohovor v češtině.

Jestli jste angličtinu dlouho nepoužívali a nejste si příliš jisti vaší znalostí, zajděte na kafe s kamarádem, který anglicky mluví. Zkuste se domluvit, že po nějakou dobu budete mluvit pouze anglicky a pokuste se takzvaně “rozmluvit”. Můžete si také před pohovorem připravit několik otázek a možných odpovědí. Nemusíte být poté na pohovoru tolik zaskočení.

Pohovor v angličtině

Jak už bylo řečeno výše, na některé otázky se můžete připravit předem, nikoliv ale na všechny. Až dostanete otázku, které nebudete rozumět, nepanikařte. Zeptejte se, jestli by vám otázka mohla být zopakována. Vždy je lepší se zeptat, než předstírat a poté odpovídat úplně špatně. S odpovědí také nijak nepospíchejte. Promyslete vaše slova před tím, než to na personalistu “vypálíte”. Dobrým způsobem, jak se na pohovor v angličtině připravit ještě více, je najít si konkrétní slovíčka, která se pojí s danou pracovní pozicí.

Dobře napsaný životopis v angličtině je základ

Pokud se ucházíte o místo, kde budete mluvit anglicky, samozřejmostí je také životopis v angličtině. Pamatujte na to, že to bude úplně první věc, kterou váš potenciální zaměstnavatel bude vyhodnocovat, a proto si na něm dejte skutečně záležet. Gramatické chyby by měly být úplně tabu a pokud si nejste vaší angličtinou jistí, dejte svůj životopis v angličtině raději někomu zkontrolovat. Pozor dejte také na to, aby vaše zmiňovaná úroveň angličtiny v životopisu odpovídala vašim reálným znalostem. Zásady, které je třeba dodržet, najdete také ve článku životopis v angličtině.

Dejte si pozor na to, aby úroveň zmiňovaná ve vašem životopisu odpovídala vašim reálným znalostem.

Otázky, na které se zeptat na pohovoru v angličtině

Pohovor se nerovná zkouška. Na pohovoru obě strany zjišťují, zda by jim vyhovovala spolupráce. Nebojte se proto mít na vašeho potenciálního zaměstnavatele otázky. Většinou tím personalistu potěšíte, protože ukážete váš skutečný zájem o pozici.

Inspirujte se například těmito otázkami:

  • If I Started Tomorrow, What Would Be My Top Priority? - Kdybych začal pracovat zítra, co by byla největší priorita?
  • What Improvements Do You Hope the New Hire Will Bring to This Position? - Jaká zlepšení očekáváte, že nový člověk na této pozici přinese?
  • 2. What Are the Top Two Traits Someone Needs to Excel at This Job?

Naopak od personalisty můžete velmi pravděpodobně očekávat některou z těchto otázek:

  • What do you know about our organization?
  • Why would you like to work with us?
  • What is you greatest strenght/weakness?
  • Why do you think you are good for this position?

Hledáte novou práci? Podívejte se na aktuální nabídky práce a přečtěte si recenze firem.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor