Rychlá půjčka na OP (občanský průkaz) | VímVíc.cz

Rychlá půjčka na OP aneb půjčka na občanský průkaz

25. 06. 2022

Půjčka na občanský průkaz, zkráceně půjčka na OP, patří k žádaným úvěrům. Nejčastěji se jedná o nebankovní půjčky ihned. Hrozí u online půjček na OP nějaké riziko? Článek představí, jaké jsou další možnosti půjček pro dlužníky.

Půjčka na OP

Půjčka na OP je rychlá půjčka, k jejímuž sjednání stačí doklad totožnosti. Online půjčka na občanský průkaz je nebankovní půjčka. Půjčka od banky jakožto půjčka na OP není příliš častá, protože půjčky od bank mají v obecné rovině přísnější podmínky ke schválení rychlých půjček. Půjčka na OP může být sjednána i jako hotovostní půjčka na ruku, takže žadatel nemusí vlastnit bankovní účet. Příkladem je například půjčka Provident 10+1 se splatností vždy 11 měsíců. Půjčka Provident 10+1 je druhý z produktů od společnosti Provident Financial, který je časově omezený.

Půjčka na OP poskytuje potenciálním klientům několik výhod. Jak název půjčky na občanský průkaz napovídá, k jejímu sjednání stačí doložení dokladu totožnosti. Půjčka na OP se řadí do kategorie půjčka ihned. Sjednání, schválení a vyřízení půjčky na OP bývá dokončeno zpravidla do jednoho dne. Samozřejmě záleží na konkrétním poskytovateli půjčky ihned, v některých případech je vyřízení online půjčky dokončené do pár hodin.

Nebankovní půjčka na občanský průkaz se vyřizuje online cestou. Klient může získat peníze z online půjčky na OP na bankovní účet nebo jako hotovostní půjčku na ruku. Online půjčka na OP může být pro někoho nejlepší nebankovní půjčka, pro někoho je naopak méně vyhovující.

Je nebankovní půjčka na OP riziková?

Přestože je rychlá půjčka na OP vyřízena velmi rychle, ke splnění podmínek nemusí klient prokazovat výši příjmu, ručit majetkem ani osobou ručitele, mohou nastat určitá rizika. Půjčka ihned na účet, jakou je půjčka na OP, má vyšší úroky, poplatky a RPSN sazbu ve srovnání s půjčkami od bank.

Vyšší poplatky nebankovní půjčky na OP jsou dány tím, že poskytovatel nejlepší nebankovní půjčky nepožaduje od klienta přísné podmínky, často nenahlíží ani do registru dlužníků. Poskytovateli online půjčky na OP se může stát, že klient nebude schopný splatit půjčku ihned. Příkladem je například Acema půjčky online. Společnost poskytuje Acema půjčky jak pro podnikatele, tak pro spotřebitele.

Rychlá půjčka online a její snadné vyřízení láká k podpisu smlouvy, především v akutních životních situacích, kdy jsou peníze navíc nutností. Online pomocník úvěrová kalkulačka dokáže klientovi přehledně ukázat možnou výši splátek, úroky a celkovou částku ke splacení. Úvěrová kalkulačka bývá dostupná na stránkách poskytovatele okamžitých půjček pro dlužníky.

Rychlá půjčka ihned na účet

Půjčka ihned na účet je oblíbená okamžitá půjčka pro dlužníky, kteří požadují okamžité vyplacení peněz na svůj účet. Rychlá půjčka ihned na účet je tak rychlá, že po podpisu smlouvy může mít klient finance na účtu do 5 minut. Podpis smlouvy se dá u půjčky ihned na účet vyřešit online podpisem nebo klasickým podpisem na vytištěnou smlouvu na pobočce poskytovatele.

Nebankovní půjčky často nemají kamenné pobočky a je zde možnost podpisu smlouvy před vlastním domem, kdy kurýr přiveze smlouvu před dům klienta. Půjčka ihned na účet je nabízena jako krátkodobá půjčka online, splatnost je obvykle do 30 dní s možností jejího prodloužení za poplatek. Poskytovatelé těchto půjček online přivádí více klientů nabídkou první půjčky zdarma, tedy s nulovými úroky, do určité částky výše úvěru. Podmínkou je splacení do 30 dní.

Půjčka bez registru

Další hojně žádaná půjčka od banky je půjčka bez registru. Znamená to, že poskytovatel půjčky bez registru nenahlíží do registru dlužníků. Zákon sice dává povinnost všem poskytovatelům úvěrů nahlížet do registrů dlužníků, někteří poskytovatelé to nedělají vůbec, anebo do registru dlužníků nahlédnou, ale záznamům nepřikládají velkou důležitost.

Půjčky od bank mají přísnější pravidla a nahlížení do registru zde probíhá spolu s dalším ověřením bonity klientů. Půjčka bez registru je pohodlná půjčka pro dlužníky, kteří mají negativní zápis v registrech dlužníků a banka jim zamítla žádost o úvěr. Půjčka bez registru je poskytována často nebankovními společnostmi a je vykoupena vyššími úroky a poplatky.

Je lepší nebankovní půjčka nebo půjčka od banky?

Ve společnosti se diskutuje o výhodách a nevýhodách nebankovních půjček a bankovních úvěrů. Půjčka od banky má přísnější pravidla pro klienty, která zahrnují doložení výše příjmů, výpisy z bankovního účtu klienta, potvrzení od zaměstnavatele, někdy ručení majetkem nebo podpis manžela či manželky (při žádosti o půjčku od banky ve vyšší částce).

Nebankovní půjčky mají vysoké úrokové sazby, RPSN sazby a další poplatky spojené s půjčkou ihned. Častěji se jedno o krátkodobé a střednědobé úvěry s možností prodloužení doby splatnosti, pochopitelně za patřičný poplatek. Klientům o nebankovní půjčky hrozí zvýšené riziko, že narazí na půjčky od soukromých osob. Za půjčkou od soukromé osoby se může skrývat půjčka od lichváře. Dnes je půjčka od lichváře nelegální, přesto se stále poskytuje.

Rozdíly mezi bankovní a nebankovní půjčkou už nejsou tak velké, jako tomu bylo před několika lety. Velká většina půjček se dá sjednat online bez nutnosti návštěvy pobočky poskytovatele půjčky ihned. Sjednání rychlých půjček je zdarma a zdarma jsou i některé služby jako je předčasné splacení, pojištění proti schopnosti splácet nebo navýšení původní půjčky online.

Každému klientovi vyhovuje jiný typ úvěru, nedá se proto říci, která půjčka je nejlepší. Člověk, který potřebuje peníze na letní dovolenou nebo na novou televizi, bude mít jiné priority než ten, kterému se porouchalo auto nebo potřebuje finance na zdravotní péči. V každém případě můžeme doporučit využít úvěrovou kalkulačku a porovnání více úvěrových produktů.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Platy a platové třídy Úspěch v kariéře