Práce v Německu | Jde to i bez jazyka? | VímVíc.cz

Práce v Německu: ve fabrice bez znalosti jazyka?

02. 01. 2018

Chcete si přivydělat? Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste si jeli přivydělat prací do Německa. Mnoho lidí každý den dojíždí za lepšími platovými podmínkami. Jaká práce vás čeká v Německu?

Práce v Německu

Práce v Německu

Pokud chcete pracovat v Německu, neváhejte. Vylepšete svoji němčinu a připojte se k dalším, více než 30 000 Čechů, kteří už v Německu pracují. Nejzajímavější je možnost práce v Německu hlavně pro ty, kteří žijí na hranicích. Vydělávat německé peníze a žít za české ceny je opravdu pohádkový luxus. Nabídka práce v Německu oslovuje tedy zejména lidi z okolí Liberce, Ústí nad Labem, Karlových Varů, Plzně a také z jižních Čech. Mnoho lidí si totiž chce vydělat zajímavé peníze a láká je průměrný plat v Německu, nicméně žít chtějí v Česku.

Největší poptávka po zaměstnancích je v oblastech:

  • zdravotnictví
  • hotelnictví a gastronomie
  • řemeslnictví a průmysl
  • práce ve výrobě
  • doprava a logistika

Práce v Německu bez znalosti jazyka

Znalost cizího jazyka je v dnešní době nutnost a konkrétně znalost němčiny vám tedy samozřejmě otevře dveře za skvěle placenou prací hned “za humny”. S němčinou v kapse se můžete ucházet o práci v Německu, Rakousku nebo také ve Švýcarsku. Pokud ovšem německy neumíte, nezoufejte. Pravdou totiž je, že i po pomocných silách s velmi malými či téměř žádnými znalostmi německého jazyka, je stále poptávka. Často se ale předpokládá alespoň minimální znalost například u prázdninových brigád. Na některých manuálních pozicích, kde nemohou v Německu sehnat dostatečné množství pracovníků však berou i lidi jen z velice základní němčinou.

Jindřich K. začal pracovat v německé fabrice v roce 2012. Po tom co se naučil Jindřich jazyk, tak vyzkoušel v Německu pracovat jako řemeslník v oblasti obrábění a svařování. Jindřichův měsíční výdělek se v některých měsících přehoupne i přes 100 000 Kč.

Bez jazyka se v Německu dá pracovat, avšak pokud se naučíte jazyk na komunikativní úrovni, jste šikovný a spolehlivý, tak si vyděláte dvojnásobně.

Přečtěte si také článek práce v zahraničí.

V Německu v současné době pracuje více, než 30 000 Čechů a stále je velký počet volných míst.

Práce v Německu ve Fabrice

Jak bylo řečeno výše, znalost jazyka už není předpoklad pro přijetí ve všech firmách v Německu. Čím dál častěji jsou totiž obsazována místa ve fabrikách, ale v Německu se můžete chytit i jako řemeslníci, elektrikáři, řidiči, pekaři anebo truhláři. Stačí se tedy trochu porozhlédnout a najít si v Německu práci i bez velké znalosti jazyka například ve fabrice.

Práce v Německu pro ženy

Pokud chcete pracovat v Německu, nezáleží příliš na tom, jaké pohlaví máte, ale spíše na tom, co umíte a kde chcete pracovat. V současnosti se ženy mohou ucházet například o práci v Drážďanech, neboť sem míří stále více Čechů, a obchody v Drážďanech tak začínají cílit svůj zájem také na česky mluvicí zaměstnance. Nejvíce jsou ale ženy obsazovány v těchto odvětvích:

  • gastronomie a ubytování
  • práce ve výrobě
  • zdravotnictví
  • maloobchodní výpomoc
Dobrá znalost německého jazyka pomohla Marii K. k pracovnímu místu ve středním managementu lokální firmy v Bavorsku.

Práce v Německu pro učně

Šanci na zajímavý výdělek mají také učni. Učňovské profese se totiž potýkají s nedostatkem lidí. Německý trh se navíc dlouhodobě zaměřoval hlavně na recruitment Poláků a Čechů a nabídka pro učně je zde stále poměrně široká a zajímavá.

Hledáte práci? Podívejte se, jaká je naši aktuální nabídka práce a třeba si vyberete pro vás tu nejzajímavější.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Úspěch v kariéře