Pohovor vnímáme jako schůzku dvou rovnocenných partnerů | VímVíc.cz

"Pohovor vnímáme jako schůzku dvou rovnocenných partnerů," říká HR partner z Allianz

09. 08. 2018

Mysleli jste si, že pohovor ve velké korporaci jako je Allianz, je nezvládnutelný? My jsme se sešli s HR Business partnerem Jitkou Zindulkovou, která to uvedla na pravou míru.

Allianz

Na jakou nejzáludnější otázku se na pohovoru ptáte?

Na pohovoru záludné otázky nedáváme. Vlastně i nerada používám slovo pohovor. Spíše jde o schůzku dvou naprosto rovnocenných partnerů. Na jedné straně kandidát, který přichází s určitým očekáváním, na druhé straně Allianz, která přichází s určitou nabídkou. Chceme, aby se kandidát na setkání cítil komfortně. My tak máme možnost se dozvědět jeho zkušenosti, kvality a co nám může nabídnout. Otázky většinou přizpůsobuji konkrétnímu CV. Zajímají mě hodně praktické zkušenosti a samotná osobnost člověka.

Jakou vlastnost by měl mít každý kandidát kterého hledáte?

Určitě by měl být vstřícný, týmový a s chutí do práce. Všichni potencionální zaměstnanci, stejně jako ti stávající, by měli splňovat základní hodnoty, na nichž Allianz staví. Těmi jsou: důvěra, podnikavost, spolupráce a zaměření na zákazníka. A to se nám daří :-).

Chceme, aby se kandidát cítil komfortně.

Máte nějaké tipy a triky pro kandidáty, kteří se k vám hlásí na pohovor?

Jednoznačně být otevřený a upřímný. Toho si ceníme a stejně tak vůči kandidátovi vystupujeme i my. Pokud se již někdo rozhodne pro uplatnění v Allianz, tak o tuto pozici musí opravdu stát. Zároveň by měl mít ponětí o tom, do jaké společnosti přichází, něco o ní vědět.

Práce v Allianz

Jak u Vás probíhá přijímací řízení?

U většiny pozic máme výběrové řízení jednokolové. Při prvním setkání je vždy přítomen přímý nadřízený a HR Business partner, který recruitment na danou pozici zajišťuje. Uchazeči tak mají možnost se ihned potkat se svým potencionálním šéfem a poznat, jestli by si vzájemně „sedli“.

Chceme poznat uchazeče takového, jaký je.
Pak záleží na konkrétní pozici. U některých zveme uchazeče i do druhého kola, když si potřebujeme ověřit např. směr, způsob uvažování nebo zadat ke zpracování určitý úkol. Popřípadě se uchazeči potkají s vyšším nadřízeným či přímo resortním členem představenstva.

Máte nějaký zajímavý zážitek nebo vtipnou zkušenost z pohovoru?

Každý pohovor je pro mě zážitek, protože je vždy jiný. Zajímavé je, jak si kandidáta dle CV představujete a jaká je pak skutečná osoba, která na pohovor přijde. Někdy vás mile překvapí, jindy je to zklamání. Co mě opravdu překvapilo, byl kandidát, který si na pohovor přinesl snad všechny vysvědčení ze základní a střední školy, veškeré certifitáty o školení, které kdy absolvoval. Složka byla poměrně silná a dokumenty v ní chronologicky seřazené.

Čím Vás může uchazeč na pohovoru nejvíce zaujmout?

Přístupem, znalostmi, svojí osobou.

Na co se mohou uchazeči u pohovoru těšit?

Na příjemnou atmosféru. Pokud chtějí, rádi jim ukážeme konkrétní pracovní prostředí, tým potencionálních kolegů, naši krásnou terasu, relax koutky... Aby zkrátka „nasáli“ reálnou atmosféru v Allianz. A také malý dárek, který si od nás po skončení pohovoru odnáší.

Hledáte nové zaměstnání? Podívejte se na aktuální nabídky práce. Allanz pojišťovna má mimo jiné v nabídce povinné ručení auta.

článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří