Möbelix baví: Vstupte do dynamického týmu s jasnou vizí | VímVíc.cz | VímVíc.cz

Práce v Möbelixu baví a má smysl. Přidejte se k dynamickému týmu s jasnou vizí!

03. 12. 2018

Hledáte práci, která vás bude bavit a do které budete chodit rádi? Möbelix je obchod s kvalitním a moderním nábytkem, jehož cílem jsou nejen spokojení zákazníci, ale i zaměstnanci. Chtěli byste pracovat v kolektivu, který táhne za jeden provaz a kde si kolegové vycházejí vstříc? Čtěte, jak se stát součástí firmy s rodinnými hodnotami.

Michal Sedláček nastiňuje, jak probíhá pohovor do firmy Möbelix

Práce, která sedne

Möbelix má od západu Čech po východ Slovenska 18 prodejen s nábytkem. Sortiment se zaměřuje především na praktický a moderní nábytek a bytové doplňky. V Möbelixu dobře vědí, že ne každý je rozený bytový architekt. Proto jako jediný prodejce nabízí možnost 3D vizualizace na tabletu přímo v prodejně.

Člověk musí být v práci rád. A k tomu potřebuje v první řadě fajn kolektiv a pocit, že to, co dělá, má smysl. Z Möbelixu zní: „ Máme jasnou vizi, kterou se společně snažíme naplnit, jedeme v tom zkrátka všichni. Jsme moderní obchod, který ví, co je in a sleduje trendy. Ctíme férovost a kolegialitu. Velká přidaná hodnota pro zaměstnance Möbelixu je určitě to, že máme malé filiálky. Bavíme se o týmu max 20-30 zaměstnanců. Je to taková trošku větší školní třída.

Möbelix nabízí práci v malých přátelských kolektivech s možností přizpůsobit práci požadavkům zaměstnance.

Otevřená brána možností

Ať už v Möbelixu nastoupíte na jakoukoliv pozici, neznamená to, že na ní zůstanete až do důchodu. Firmu opravdu zajímá, jestli se na dané pozici cítíte jako ryba ve vodě. Na to, že spokojení zaměstnanci a skvělý tým společně vytváří víc než jen podnik, přišli v Möbelixu už dávno! Vaše cíle do budoucna rozhodně nejsou nikomu lhostejné. Akce jako pravidelné setkávání týmu, na které sem tam pojedete i do zahraničí, nejsou rozhodně ničím neobvyklým. Připravte se sami na to, že se budete prostě zdokonalovat a firmě na vás opravdu bude záležet.

Sami zaměstnanci s nadšením mluví o férovém jednání a skvělé partě kamarádů. Že je práce hlavně nutná dřina? Na to v Möbelixu zapomeňte! Podmínky, které si domluvíte na pohovoru rozhodně nezůstanou jen prázdnými sliby. Práce v Möbelixu má smysl, protože je jasně stanovená vize, kterou všichni společně následují jako jeden muž.

Michal Sedláček nastiňuje, jak probíhá pohovor do firmy Möbelix

Jak se připravit na pohovor pro pozici skladník a prodavač?

Podobně jako před každým pohovorem si nezapomeňte zjistit co nejvíce informací o naší firmě na webu nebo na sociálních sítích. V Möbelixu se o facebookový a instagramový účet pečlivě staráme a zásobujeme čtenáře novinkami i kdejakou zajímavostí.

Že byste měli mít minimálně základní povědomí o pozici, na kterou se hlásíte, snad ani zmiňovat nemusíme. Co je ale v případě Möbelixu netradiční? „Pokud to čas a nabízená pozice umožňují, při výběrovém řízení oceňujeme, když si uchazeč před pohovorem projde obchodní dům,“ upřesňuje Michal Sedláček, regionální manažer prodeje.

Jak sami tušíte, pořád jde o pracovní pohovor, na kterém se chcete přece ukázat v co nejlepším světle. Pořádně se tedy připravte, zahoďte nervozitu a hlavně, přijďte včas! Člověk, co má zájem vstoupit mezi nás by měl být empatický, vstřícný, komunikativní, slušně se chovat a mít zdravý selský rozum a úsudek. Pokud vše klapne, můžete mít hotovo a získat práci za 10 minut. Takovou dobu totiž trval náš nejkratší pohovor.

Před pohovorem si zjistěte informace o dané firmě a pozici a rozhodně přijďte včas.

Jak proplout přijímacím procesem?

Vaše kariéra začne nejprve přátelským telefonátem. Stejně jako první hovor, tak i osobní schůzka je nenucená, a abyste měli čas se rozkoukat, nejdřív začne personalista u sebe a představí i celý Möbelix. Buďte připravení i na netradiční průběh a otázky. Personalisté jsou všímaví a třeba padne i otázka na něco, co se o vás dá dohledat na sociálních sítích. Rozhodně se ale nebojte, všichni jsme jen lidé.

Zaměstnanci Möbelixu jsou vnímaní jako individuální osobnosti s možností rozvoje.

„Pohovor není pokaždé striktně formální, rád se uchazečů ptám, jestli jejich znamení zvěrokruhu podle data narození odpovídá jejich povaze,“ odkrývá zdánlivé nástrahy výběrového řízení Michal Sedláček. Občas umí překvapit i samotní uchazeči o práci. „Na konci jednoho přijímacího řízení mi uchazečka sdělila, že by pro ni bylo ctí pracovat pro takovou firmu, jako je Obelix,“ zakončuje s úsměvem vzpomínkou, která je důkazem, že pracovní pohovor nemusí být v očích všech lidí jen strašákem.

Zaujalo vás opravdu přátelské pracovní prostředí společnosti Möbelix? Pak přejděte rovnou na aktuální pracovní nabídky a vykročte vstříc novému začátku.

Práce v Möbelixu baví a má smysl. Přidejte se k dynamickému týmu s jasnou vizí!
článek je uzamčen
Zadejte svůj e-mail pro otevření článku.
nebo

Témata:

Pracovní pohovor Pohovory bleskově Start kariéry Uvnitř firem a kanceláří